lördag 28 februari 2009

surdeg

lyckades baka ett grymt gott bröd. Helt på surdeg, utan jäst. Att baka ett sånt bröd känns inte riktigt som matlagning. Det blir mer som ett projekt, ett konstverk. Att skapa något som växer, lever och som man kan forma med händerna. Roligt är det iallfall. Och även om jag inte äter så mycket av det är det fantastiskt gott varmt med massa smör som smälter och rinner ner för kanten. Och sen äter micke resten.



fredag 6 februari 2009

going skiing

idag har jag åkt skidor, iallfall halva dagen. Tänkte att det måste vara optimalt att kunna åka både skidor och bräda lika bra, så jag hyrde ett par skidor. Det gick inte särskilt bra dock. Kommer ner för alla backar, nästan, men det ser inte snyggt ut, och jag får till carvingen bara ibland. Jag är så mycket bättre på snowboard. Fast med tanke på att jag inte har stått på ett par skidor på över femton år så gick det inte så illa.

Jag på skidor.

pappa har åkt snowboard. Han är grymt duktig, åker snabbt som sjutton, hoppar och grindar.

det har inte exakt varit strålande solsken, mer som ett dis som släppte igenom solsken lite då och då.

Inte alls särskilt sugen på att åka hem. Jag kanske ska säga upp mig och satsa på ett yrke som snowboardinstruktör nånstans i nån liten by i alperna. Eller möjligtvis inte. Dock ska jag se till att inte missa fler brädsäsonger igen.

torsdag 5 februari 2009

kvitfjell

förstår inte varför jag har låtit snowboardåkandet förfalla så mycket. Det är ju så grymt roligt! När jag ställde mig på brädan upptäckte jag hur mycket jag har saknat det. Här är det fantastiskt bra snö, inte en isfläck, perfekt preparerade backar och så gott som inga människor. Vilket är väldigt underligt för det är riktigt bra backar. Inte så bra som i Hemsedal kanske, iallfall inte så många, men tillräckligt bra för ett par dagar.

Vi har haft strålande sol i två dagar men idag har det snöat. Imorgon är det solsken, iallafall enligt väderleksrapporten.

Tyvärr har jag inte lyckats plugga någonting på kvällarna. Är alldeles för trött i kroppen och då verkar inte huvudet fungera särskilt bra. Konstigt eftersom det brukar funka bra tvärtom. Jag kan träna när jag är trött i huvudet.

Liten bildupdate:
Ewa grindar

Utsikt

Ewa & jag

Mirek hoppar

Lift