tisdag 7 juli 2015

tre dagar sommar

I helgen blev det plötsligt sommar. Vi vaknade i fredags till nästan 30 grader. Och så höll det sig ända tills måndag. Då det blev sedvanlig storm, moln och kallt. Ja ja. Sommaren var fin så länge den varade.
Micke åkte bort fredag eftermiddag för att gå på en svensexa. Så jag tog mod till mig, och istället för att sitta hemma och vara trött, åkte jag och Simone till Valhalla för bad. Hon kan ju inte riktigt det här med att simma. Vågar inte släppa kanten, eller doppa huvudet, eller knappt munnen. MEN MAMMA, VI ÄJ INTE HEJ FÖJ ATT ÖVA SIMMA. VI ÄJ HÄJ FÖR ATT HA KUL" Ja ja, förhoppningsvis kan vi öva lite samtidigt. Och kul var det. Tills vi båda var blåa av kyla och fick värma oss i bastun. På kvällen kom pappa förbi. Initialt för att sitta hemma med Simone medan jag gick ut med hunden. Men det blev istället att vi alla gick ut på en långpromenad för att vädret var så härligt.
Så här fint var det klockan tio på kvällen
Lördag lika varmt. Så efter lite pysslande hemma tog jag, Simone och Spiken bussen till Grimmered för att hänga lite med pappa. Och jag och pappa började bygga ett bord som jag ska ha på balkongen. Bara en sån grej. Vi byggde och sågade och grejade. Och sen åt vi jordgubbar och slappade. Himla bra dag.
Spiken älskar vara på Grimmered och man får släpa för att få honom därifrån
Söndag blev ännu mer aktivt byggande. Jag och pappa byggde, Micke bytte till sommardäck (ja, jag vet...) och Simone lekte i trädgården och slappade i soffan. Himla bra dag här med. Och bordet. Det blev fantastiskt bra!!! Väldigt nöjd. Gäller bara att frakta hem det också.
Det här är innan alla kläderna åkte av...
Under construction
Och det färdiga resultat
Men måndag igen. Kallt och blåsigt. Enda bra grejen är att det är bra springväder. Jag och Spik sprang en långrunda i Delsjön. I och med kväll så knappt några folk och Spiken fick springa lös mest hela tiden. Och jag var förvånad över att jag inte verkade ha några problem med att avverka runt 14 kilometer. I lugn takt. Men ändå. Nöjd här med.

måndag 6 juli 2015

Dags att skära ner lite??

nånstans har jag misslyckats med att införliva det där att överdriven konsumtion inte är bra.


-MAMMA, JAG BEHÖVEJ ETT TILL JUM.


-Jaså, vad ska du göra med ett till rum. Ditt rum är ju rätt så stort.


-JO, DU FÖJSTÅJ, SÅ JAG KAN HA MER SAKEJ. DET KOMMEJ MASSA JULAR, FÖDELSEDAGAJ OCH SÅ. OCH DÅ FÅJ JAG MASSA SAKEJ HELA TIDEN.