torsdag 26 december 2013

En shiny kväll

I ett blink är julen över. Alla dessa förberedelser och all denna laddning, planering, shopping och så är det över på ett par timmar. Ett par mycket trevliga timmar i och för sig. Men ändå. 
Vi firade jul på Grimmered i år igen. Jag, Simone och Micke, Ewa, Sammi och Tyson och mina föräldrar. Julskinka, hundratjugo pierogi och en hel torsk från oss samt resten av maten och alla förberedelser från mamma och pappa.
Vi åt och åt tills magen stod i fyra hörn och vi kunde inte titta åt mat längre. Vi pratade, öppnande julklappar, lekte med julklappar, klappade och matade Tyson, åt lite till och hade det väldigt bra. 
Fantastiskt god mat, roligt prat och sällskap och massa fina fina presenter. Vi firade Jul tills ett på natten och alla blev trötta förutom Simone som lyckades hålla sig piggast och vaknast av alla. I år var hon verkligen med hela julen, hade laddat massor innan och var mycket laddad.
Det blev en hellyckad kväll. 
Simone presenterar Julkrubban
Vi började med ett gäng förrätter innan de tolv andra rätterna
Middagen börjar
Jag
Simones näst bästa present. En alldeles egen koja
Mellan rätterna
Mycket fin julgran
Vi hade till och med en jultomte
Simones allra bästa present 
"MIN SÖTA LILLA TJUMPET"
PJECIS VAD JAG ÖNSKADE MIG, OHHH
Vi hade även en extratomte

torsdag 12 december 2013

Lucia på dagis

Luciafest på dagis idag. Simone har laddat med julsånger i flera veckor innan. Hon kan texterna till väldigt många olika julsånger. Betydligt fler än mig, det är är helt säkert.
När föreställningen väl började blev Simone orolig och ville absolut gå hem. Jag kunde inte förstå varför först, tills jag såg vad hon var så orolig för. Det var en tomte som satt för sig själv högt upp i trappan. Den hade stel platsmask istället för ansikte och såg faktiskt rätt creepy ut. Simone iallafall var livrädd för den. Men när vi flyttade oss så hon inte behövde se tomten gick det mycket bättre. 
Sen när det var dags för glögg och pepparkakor var hon mycket nöjd. Alla barnen hade bakat pepparkakor på dagis. Och Simone hade bakat massor som såg ut som ett S. 
I väntan på att börja
Den läskiga tomten
Simone var MYCKET tveksam till den
Men när det var dags för pepparkakor blev humöret bättre.  
De var mycket goda

not so much hårigt

jag tänkte i December förra året att jag skulle ge mig på ett försök att spara ut håret långt igen. Det var ett år sedan och jag tycker att det inte har hänt något alls. Utan jag blir mer och mer trött på mitt hår. Älskar ha kort hår. Tycker väldigt mycket om långt hår. Men att spara ut däremellan. Hairy hell.
Januari, rätt kort. Men beslutet är fattat

Mars, mest spretigt. Men växer liiite.

Juli, nu är det lite längre. Minimalt


September, tycker det inte har hänt något alls

December, jag går mest med mössa på grund av hårmissnöje. Men ser ut circa så här

tisdag 10 december 2013

the show goes on

Simones sex månaders rytmikträning kulminerade igår med en juluppvisning i Adventskyrkan. Hon var först lite skeptisk. Men när sångerna väl började upptäckte vi att hon faktiskt kunde texterna och alla moves som ingick. Mycket fint. Nästan så jag blev lite tårögd av finhet.
Rytmikträningen har verkligen varit en hit (tack för tipsen Bibi!) och vi har redan anmält oss till nästa år. Sen är det dags att fundera på musikinstrument...
I väntan på att börja


Fina fioler

Simone hade valt ut sin outfit själv, och hade ett ljus att vifta med

Sen var det bra att springa av sig lite


måndag 9 december 2013

salt och sill, och film och slapp, och en väldigt bra hotellnatt

Simone bodde på Grimmered och ägnade sig åt att baka pepparkakor. Och vi bodde på hotell och ägndade oss åt hotellgrejer. Äta massor mat, äta hotellfrukost, titta på film, annat... Och även om jag inte tycker om sill hade vi en extremt trevlig helg.
På väg till frukost. Kvällen stjärnklar och vindstilla. Morgonen, not so much.

På sommaren är det nog väldigt trevligt. Varje rum har egen badstege..

Nu hade jag nog inte hoppat i ens med bastu

Micke letar efter bra fotomöjligheter.

fredag 6 december 2013

not again!!?

jupp, jag är sjuk. Igen.
Finns inget annat att säga på detta än. BAJS!!!
Tre veckor sjuk. Sen tre veckor frisk. Sen sjuk igen. Inte ok.

Iallfall.
I helgen ska jag och Micke iväg och sova på hotell. Sjuk eller inte.
Jag är mycket laddad!!

måndag 2 december 2013

Vad som hinns med på ett par timmar i Madrid

Madrid är en av mina mer positiva stadsupplevelser på länge. Jag hade egentligen ingen särskild bild av stan. Mest att den kommer lite i skymundan av Barcelona. Är man turist så är det dit man allt som oftast åker. 
Men Madrid klarar sig bra i konkurrensen. Den är inte lika lättillgänglig och turistvänlig som Barcelona. Snarare väldigt stor och brötig och full med folk. Som inte är turister. Men trots den väldigt dåliga ekonomiska situationen i Spanien är stämningen till största delen positiv. Folk är vänliga och hjälpsamma trots språkförbistringar.
Några snabba om Madrid: 
  • Alla restauranger öppnar sjukt sent. Hinner dö av svält innan klockan blir tio och det är dags att äta middag.
  • Tiggarna säljer näsdukar. Verkar vara så att i olika städer är det olika strategier. I Milano var det flätade armband, i Paris var det tändare och här är det näsdukar
  • Trafiken är oväntat lugn. Ingen tutar, ingen tränger sig före eller gestikulerar, bilarna stannar vid övergångsstället långt innan man är framme vid trotoarkanten.
  • Kaffet är gott. No surprise here. Och man kan få en cappucino utan att kyparen tittar snett på en.  
  • Spaniorerna verkar inte äta lunch. Finns ingen cafeteria i huset, inga restauranger i närheten. De äter en macka vid datorn. Alternativt, om de äter lunch så tar den minst en timme eller mer. Verkar inte handla så mycket om att få i sig mat, mer att ha en trevlig stund med sina kollegor.
  • Och sen middag vid tio som sagt. De sysslar inte med mellanmål eller smågodis.
  • Det anses väldigt normalt att män ska vara välditg matcho. Typ aldrig erkänna att de är sjuka. Och sen när de blir sjuka, skrattar fruarna rått åt deras ynklighet. Och säger ”suck, typiskt män”
  • Jag borde lära mig mera om fotboll. I alla länder jag varit senaste månaderna är fotboll den typiska konversationsstartaren.
Cibeles palatc, stadshuset i typisk nyklassicistisk stil


Churros 

Doppade i choklad. Mycket gott. Och mycket populärt. Köerna till cafét slingrade sig långa
Kallt var det. Mellan noll och minus tre. Men torrt och soligt. Mycket fint. 
Arkitekturen är fantastisk vacker var jag än tittade
Cybele, den grekiska fertilitetsgudinnan. Centrum av Madrid och Real Madrids inoficiella maskot

Som sagt. Rätt mycket folk. Rätt så mycket folk 
Kaffepaus på en bakgata nånstan
Framför kungliga palatsen. En kunglig fontän
och en kunglig karusell