tisdag 28 januari 2014

moving out?!

Helgen är passerad och det är redan Tisdag. Micke är hemma och allt känns rätt igen. Jag försöker komma ikapp lite på jobbet och med slappartid i soffan.
Helgen gick med blixtens hastighet (ovanligt) och vi lyckade uträtta mycket bra saker.
I fredags kom vår säng. Jättestor, jättebekväm och jättedyr. Men än så länge känns det fett värt.
På lördagen kom först pappa och hälsade på. Drack kaffe med oss och lekte med Simone. Sen hade jag och Simone våffeldate i Delsjön medans Micke var och sprang. Kallt som sjutton, så jag tror att vi för första gången satt inomhus och åt våfflor. Sen gick vi ner till sjön och tittade på den helt genomskinliga isen. Mycket coolt. Man kunde se sjöbotten genom isen. Har aldrig sett sådan is förut.
Och på söndagen gjorde vi i ordning Simones rum lite. Flyttade bort den gamla spjälsängen, ställde in en riktig säng. Slängde lite skräp. Bar upp lite annat skräp på vinden. Och plötsligt ser det ut som ett riktigt rum.
Och igår natt ville Simone sova i sitt nya rum, i sin nya säng. Jag trodde in i det sista att hon skulle ändra sig. Men nej, vi läste saga och hon stensomnade. Och sov som en stock hela natten. Så för förta gången på tre år, nio månader och ett antal dagar har hon sovit ensam i ett rum utan oss. Och vi har sovit ensamma i ett rum utan henne. Skum känsla. Nästa steg är väl att hon flyttar hemifrån...
Jag tog kort på Simone
Och hon tog kort på mig
Vi lekte skridskor på isen
Och tränade på yoga hemma

torsdag 23 januari 2014

home alone

Micke har haft sitt första pass i Kiruna. Om alla plan flyger som de ska så kommer han hem ikväll efter att jag och Simone varit på rytmiken.
Och jag måste säga att trots alla mina frahågor så har de här (nästan) två veckorna gått otroligt lättare än jag har trott.
Framförallt, och nästan det allra viktigaste så har Simone somnat snällt varje kväll. Det har aldrig tagit mer än en timme från att vi legat i sängen tills hon har sovit. Och hos vissa kanske det låter jättelänge. Men här hemma hos oss är det en bra tid.
Det näst viktigaste är att jag har haft tid för träning. Ewa och Sammi har hängt med Simone medan jag tränat, mamma har passat henne när jag har sprungit. Och en gång så fick hon följa med och träna Cross Fit med mig. Hon var mycket laddad innan. Och lite besviken efteråt att hon inte fick vara med och träna med alla andra. Men hon satt på mattan och hejade och delade ut vatten. Och fick träna lite efteråt. Så hon berättade för tränaren att  "JA KOMMEJ TILLBAKA" Och sen har vi självklart kört yoga tillsammans hemma. "NU VILL JA GÖJA JOGA! DU ÄJ MIN JOGAMAMMA" Känns som jag planterar rätt träningsvärderingar...
Sen har jag haft möjligheten att spendera en hel helg på Grimmered tillsammans med mamma, och det var riktigt grymt bra. Utan de två dagarna hade jag nog känt mig mycket mer övergiven och depp. Men de två dagarna gav mig massa mer ny energi att fixa resten av tiden.
Och finally så har vi inte haft några som helst konflikter (nästan). Allting har flutit på utan problem. Lätta morgonar, lätta dagislämningar, lätta dagishämtningar, glad Simone. Till och med en Ann-Christin, den fröken på dagis som brukar tycka att Simone är lite besvärlig berättade hur roligt det är att se att Simone är så glad och harmonisk och tillmötesgående. Att inte första reaktionen från henne är ett stor NEJ. Det gäller att glida på vågen så länge den varar.
Det enda som inte fungerade helt hundra är då jobbet såklart. Går helt enkelt inte att jobba sina alla timmar när jag ska både hämta och lämna på dagis. Och ja, om jag verkligen haft mycket att göra eller vart supermotiverad så hade jag kunnat gå upp tidigare eller suttit sent på kvällarna. Men som det var nu så hade jag inte så fasligt mycket på jobbet. Och framför allt inte så fasligt mycket energi över. Jag får helt enkelt komma ikapp den tiden Micke är hemma. 
Men dock, trots allt, nu är vi mycket laddade att Micke ska komma hem ikväll. Och längtar mycket. Både jag och Simone.
Vi stod på händerna på träningen idag. Det gjorde Simone också
Och lyfte tyngder. Simone berättade att "NU ÄJ JA MYCKET STAJK!"

måndag 20 januari 2014

a weekend of lööv

eftersom Micke är borta sen en vecka tog vi oss till Grimmered för att få lite extra kärlek. Tomt och ensamt att vara hemma själv över helgen tycker jag. Så vi packade två små väskor med varma kläder och flyttade till mamma över helgen. Där var det varken tomt eller ensamt. Massa liv, roligheter och utflykter. Äventyr för Simone, då hon fick åka pulka för första gången och klättra i berg. Solen sken för ovanlighetens skull och vi var ute en massa. Amundön runt, Fiskebäck runt och jag hann trycka in en morgonspringtur. Samt massa mat, glass och bad. Och lite shopping. 
Vi är tillbaka nästa möjliga helg...
Amundön är fint
Vi hittade konstiga djur 
Men det var lite kargt och kallt
Dan efter hade det snöat lite. Inte massor, men fullt tillräckligt för lite åkning
Och det var HELT OTJOLIT tyckte Simone
Solen går fortfarande ner tidigt.
Fint men kallt
Och vissa fick väldigt trötta ben mot slutet

torsdag 16 januari 2014

jag tror hon ändrar sig sen

VILKEN FIN TATTUEING DU HAJ.
NÄR JA BLIR STOR SKA JAG HA EN STOOOR PINSESSA PÅ AJMEN.
OCH ÖJHÄNGEN

Oh well, man kanske ska vara glad så länge ens barn tycker man är värd att efterlikna..

tisdag 14 januari 2014

ett foto i timmen i mitt rafflande liv

07:00 Vissa sover fortfarande 
08:00 Dags att gå upp och äta frukost
09:00 Nu kör vi till dagis
10:00 Äntligen är det dags för första kaffekoppen
11:00 Korridorwalk
12:00 På väg till lunch (fråga inte om hissminen) 
13:00 Stora båtar kommer in i hamnen. På väg tillbaka efter lunch 
14:00 Jobbar
15:00 Jepp, still at the office
16:00 Hämta en nöjd Simonutt på dagis 
17:00 Skala potatis till middagen
18:00 Dags att träna
19:00 Fortfarande på gymmet 
20:00 Dags för den lilla människan som bor här att sova
21:00 Yay, soffan för mig själv

lördag 11 januari 2014

vinterutflykt till havet

Jag älskar havet. Hade gärna bott nära nära. Ibland tycker jag dock att havet är så mycket vackrare att besöka på vintern. Det finns inga människor man behöver trängas med. Det är varken skräpigt eller skränigt och man slipper krångla sig mellan handdukar, halvnakna soldyrkare och skrikande barn. Och det finns så mycket mer att se och upptäcka än på sommaren. 
Eftersom det har regnat så väldigt mycket på sista tiden har vi knappt sett något dagsljus. Och idag bestämde vi oss att ta en tur till Smithska udden för lite promenad.
Trots att det är runt sju grader plus är det var det väldigt kallt och rått. Men mycket fint.
Kall sand och drivved 
Minisnäckor på tång
Vass
Redan vid fyra hade solen nästan gått ner
Och det började bli betydligt kallare

tisdag 7 januari 2014

Allmänt bös

På önskemål av pappa.
Simone fick lite presenter och blev väldigt väldigt glad.
En dock som heter Rosalinn. En KLÄNNING (my god) och en mysoverall från Marc Jacobs. (inte ens jag har en mysoverall från Marc Jacobs...) Iallafall. Allt mycket mycket fint.

För övrigt. Idag skulle vara första dagen på dagis. Jag ksa lämna henne. Vi tvingar oss upp tidigt. Äter frukost. Klär på oss fina dagis och jobbkläder. Skyndar skyndar för att hinna. Simone är laddad att träffa alla kompisar. Vi kommer dit. Och.
Dagis är stängt..!
Studiedag.
Det är bara att åka tillbaka hem och tänka om.

Och för övrigt två.
Läggningarna nu för tiden. Seriously.
ARRRGHHHH, YYYYLLLLL. JA VILL INTE SOVA, JA VILL INTE SOVA! NU GÅJ JA HÄLIFLÅN! YYYYYLLLLL!
SOLEN GÅJ ALDJIG UUUPPP
LJUSET SKA VA TÄNT!!!
JA VILL HA VUXENTID!!! NU GÅJ JA HÄJIFJÅN!!! ARGGGHHHH. AHHHHHH
Och det är den förmildrande versionen.

TA KORJT PÅ MIG OCH ROSALINN!
YAY

söndag 5 januari 2014

2013; en recap

Lite sent i och med att Januari har börjat. Men jag har inte börjat jobba ännu och inte mycket har hänt. Så vi kör en liten kort årssammanfattning. Alltid bra att ha. Speciellt som jag, innan jag skrev den här tänkte att "i år har inte alls mycket hänt" "det känns verkligen inte som vi gjort någonting alls". Men efter en snabb genomgång av årets bilder kan jag konstatera att det inte riktigt stämmer. 

Januari; jag har svårt att anpassa mig till ett nytt jobb och nytt vardagsliv efter tre månaders flängande i världen. Simone gråter varje gång jag hämtar eller lämnar henne på dagis och jag blir förkyld. Micke är ute och reser en del och vi funderar på vilken bil vi ska köpa.
Vi går några gånger till Världskulturmuseét
Det blir svinkallt. Här på en utflykt till Amundön
Februari; blir skidåkning i Samnaun med föräldrar och Ewa. Mycket mycket bra. Micke och Simone får stanna hemma denna gången. Micke är i Kiruna två veckor och jag ordnar födelsedagsbrunch med mina föräldrar
Fortfarande kallt och snöigt i Göteborg. Vi kör pappas gamla Volvo
Jag firar 25 år och får massor av snowboardgrejer 
Alperna is the place to be
Mars; kallt hela månaden. Vi försöker framkalla våren med utflykter till Botaniska och till havet men till ingen nytta. Jag åker skidor en helg i Hemsedal med Anna och hennes gäng. Vi bjuder på middagar hemma hos oss och går på middagar till andra. Träffar Maria, David och Tuva en hel dag i Göteborg. Och i slutet av månaden är det påsk och vi åker till Vitemölla med Mickes familj.
Hemsedal bjuder på grym skidåkning och sol 
Tuva och Simone hittar varandra direkt
Påsken i Skåne är lika kall, om inte kallare än resten av månaden
April; vi köper "my precious" även kallad "den nya bilen" Den börjar äntligen bli lite varmare och vi går på en del loppisar. Micke är i Kiruna och jag hänger på Grimmered. Vi firar Simones födelsedag och jag går på chokladprovning. Jag och Micke köper barfotaskor och böjrar springa lite trail.
Simone får en cyckel i födelsedagspresent. Att lära sig cyckla på den går väl sådär.
Utflykt till Keillers park 
Jag och Carolina går ut och äter middag. Massa dumplings
Maj; börjar äntligen med vår. Vi promenerar, köper mattor till hallen och hylla till köket. Micke åker och fiskar en vecka och jag och Simone går på afternoon tea och lekplatshäng med Ewa, Sammi och föräldrar. Och jag och Simone åker även till Utby och klättrar. Vi åker till Langesund allesammans (föräldrar, Ewa och Sammi och vi) för att gå på Andrzejs bröllop. Och vi passar på att hälsa på Mickes farfar på vägen hem. Och vi kampar en helg med Mickes kompisar vid en lite sjö. Till och med jag badar. Lite.
Vi bjuder på middag hemma och Micke lagar sin chilli för första (men inte sista) gången
Gå på bröllopsdags
Korv, camping och kanot
Juni; börjar med en supertrevlig resa till Petersburg för att hälsa på Maria, David och Tuva. Ingen vill åka hem.Vi firar försenad Hanami med Chirstoffer. Jag och Micke har barnfri kväll på Dinner 22 och Dinner 20. Springer i Delsjön och badar lite. Vi firar midsommar på Grimmered med föräldrar, Ewa och Sammi och Sanna och Jesper och Oliver. Mickes kompisar hälsar på och vi hälsar på andra kompisar till Micke  nånstans i Gråbo.
Bästa helgen på länge
Hanami utan körsbärsblommor på gång
Och midsommar med galna mängder mat
Juli;  Micke åker till Norge medan jag och Simone åker till Kraków tillsammans med mamma. När vi kommer hem börjar semestern med jordgubbsplock, jogging och bad i Delsjön och mammas födelsedagsmiddag på Bhoga. Vi åker till en ö i Vättern för att hälsa på Mickes kompisar och badar på Amundön. I slutet av juli åker jag och Simone tillsammans med Ewa och Sammi till Spanien. Micke kommer senare.
Den lille resenären
Fisketime i Vättern
Bhoga hade fantastisk mat
Sommarjordgubbar
Augusti; spenderas till stor del i Spanien. Varmt varmt. Och mycket trevligt. Väl hemma börjar jobbet igen. Och vardagen. Jag blir förkyld, men vi förlänger sommaren med en utflykt till Hedemora för att hälsa på Mickes kompisar. Roadtrip till stugan blir det också. Simone börjar på rytmik, vilket visar sig vara en superhit. Vi går på Liseberg, dricker kaffe med kompisar, jag åker motorcyckel och Micke springer två terränglopp.
Varmt och soligt
och mycket fint
Väl hemma blir det en hel del Liseberg
Vi hänger med Micke när han springer lopp (och målar medaljer) 
Och roadtrippar till Hedemora
September; sommaren finns kvar. Vi går på Liseberg ännu mera. Åer till Åstol för att hälsa på Carolina, Roger och Alice. Simone matvägrar det mesta. Micke åker bort. Jag och Simone hänger på Grimmered, går på museum och jag går på Ewas födelsedagsmiddag på Norda Grill. Vi trycker även in lite Bokmässa när Micke är tillbaka. Och häng på stan.
Vi plockar Aronia och lagar saft och sylt
Vi målar ytterdörren i tavelfärg. Det blir förutom snyggt, en stor succeé 
Simone älskar sin rytmik
och överväger införskaffandet av en trumma
Oktober; blir många resor. Först till Kraków med Ewa, Sammi och pappa. Sen till Paris med mig själv. Jobb och långhelg. Micke är en vecka i Stockholm. Vi går på tipspromenad i Sisjön och jag blir väldigt förkyld.
Kraków är alltid lovely
Paris lite mer så
Speciellt i matväg
Göteborg i Oktober, not so lovely
November; tillbringar jag två veckor hemma från jobbet med dubbelsidig ögoninflammation. Sen åker jag till Bergamo och Milano. Mycket jobb och mycket nöje. Och jag och Micke går på bio. För mig första gången på säkert ett år. Sen är Micke bortrest någonstans. Och jag är två dagar i Madrid. Mycket annat hinns inte med.
Milano är pampigt, vackert 
och fyllt med mode

Medans Madrid är stort, vidsträckt och sympatiskt
och båda länderna har grymt bra kaffe och varm choklad.
December; till slut. Jag blir sjuk igen. Nästan hela månaden. Jag och Micke tillbringar en barnfri helg på Salt och Sill. Simone har rytmikföreställning med Suzukiföreningen och Luciaföreställning på dagis. Micke jobbar natt samt åker till Stockholm och Kiruna. Vi firar jul på Grimmered och nyår hemma hos Sanna och Jesper. Är i Dalsland och hälsar på Mickes föräldrar en dag. Och hänger med Carolina, Roger och Alice en hel eftermiddag. Och sen är vi lediga över två veckor.
Vi fikar en del
Mitt hår är på utväxt och jag bor i min mössa 
Enda snön under vintern låg kvar ungefär 45 minuter
Simone fick ingen trumma. Men väl en trumpet 
Skål