onsdag 11 juni 2014

Del 3; Eastern Townships and chocolate

Efter två dagar i utkanten av vildmarken styrde vi kosan tillbaka mot civilisationen, eller Quebec City. Med visst beklagande faktiskt. Iallafall jag var sugen på att utforska vidare mot kusten. Men landet är enormt och tiden inte tillräcklig.

Vi valde att köra en annan väg tillbaka, en omväg, för att hinna se lite mer. Så istället för att köra rakt sydväst körde vi nordväst istället längs med norra stranden av Saguenay fjorden. Vi följde fjorden tills den blev en flod, med några pauser för att titta på utsikten. Mycket vackert. Men efter ett tag tröttnar man. Eller jag. Höga berg, skog, fjord, mer fjord, mer skog. Ingen bebyggelse. Vi åt en otippad lyxlunch med fantastisk utsikt på ett ställe 7 km rätt in i skogen på en grusväg lite norr om Sainte-Rose-du-Nord. Och efter det korsade vi floden och körde sydväst med Quebec City som mål.

Vi spenderade en natt i Quebec. Lite slappning, varsin joggingtur, picknick på hotellrummet och en efterlängtad dusch med bra vattentryck. Och äntligen lite värme. Närmare havet har det varit dunjackekallt.

Efter lite dividerande bestämde vi oss att skippa ett besök i Montreal och istället ta en semester från semestern i Eastern Townships. Guideboken utlovade böljande kullar, vingårdar, mapel syrup och honung och söta små byar. Vi valde en by som berskrevs som "the cutest of the cute". North Hatley vid stranden av Lac Massawippi.

Det visade sig vara ett fantastiskt bra val. Vi bodde på en supertrevlig Auberge som ägdes av ett par som även specialiserade sig på att göra choklad. Vi åkte runt bland dem mjuka kullarna, gick i antikaffärer, åt god mat och slappade. Varsin grymt jobbig springtur hanns också med.

Så efter två vilsamma nätter var vi rätt redo och laddade för flygresan hem.

Det har varit en grymt bra vistelse med många roliga upplevelser. Både att träffa familj, gå på bröllop och utforska Kanada. Jag iallafall, kan lätt tänka mig åka tillbaka.

Och lite bilder för att avrunda:

Landskapet längst Saguenay var dramatiskt
I Quebec hängde vi lite på lekplatsen
Lac Massawippi
Vi lekte på piren
Åt resans bästa frukostar. Ja, det är choklad på skeden
Vi besökte ett kloster där vi köpte äppelcider, honung och ostar. Allt lokalproducerat av munkarna
Vi fick turas om att gå in i antikaffärer. På vissa ställen fick det bara plats en (smal) person
Det var mjuka kullar och stora fält. Här är utsikten under en springrunda

Och sen var det dags att flyga hemåt

2 kommentarer:

Anonym sa...

JÄTTE FINA BILDER, PUSSAR MAMMA

Mikael sa...

Mycket bra skrivet Anna! 3 delar blev perfekt och bilder för att illustrera. Bra att du skrev ihop det så snabbt efter resan!