måndag 30 november 2009

office drugs


Kaffet i kaffeautomaten på kontoret har tagit slut. Det tog slut ungefär vid lunchtid, och i början så hade folk lite av en ”låt gå” attityd. – Klart vi klarar oss utan kaffe några timmar. – Inga problem. Men nu, när klockan närmar sig tre börjar man ana en viss desperation i luften. Några timmar utan kaffe och hela systemet fallerar.
Folk kokar vatten och stoppar i multipelt antal tepåsar i hopp om en uppiggande verkan, de som har Nescafé i sina skrivbordslådor blir hett eftertraktade och mannen som gick till Volvo IT och fyllde upp en hel termos har plötsligt blivit dagens hjälte. Jobbet blir lidande och de anställda springer omkring med någonting jagat i blicken på jakt efter kaffe. Jag bara väntar på att de första personerna ska börja gå hem och skylla på kaffeabstinens.

OBS kaffet på bilden har ingenting med produkten som serveras på kontoret att göra.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hehe, underbart...
jag gillar att det kryper fram vilka småknarkare alla är.
Misstänker att abstinensen i många fall inte är efter koffein dock utan efter vanan att lugna sig med något i handen och värme att smutta på. Lite trygghet i all det abstrakta stressande.
De flesta kan antagligen klara sig på en kopp te, med en påse... men det hjälper att låta den dra länge. Beskt piggar upp!