fredag 31 december 2010

2010; en recap

I januari var det kallt och snöigt och jag vägde 15 kilo mer än vanligt.
Micke och jag åkte på weekendresa till Köpenhamn och jag konsumerade abnorma mängder varm choklad. Helgen efter åkte jag och Ewa till Amsterdam och älskade staden. Jag började på silversmide och vi förundrades över försäkringskassans snåriga regler.
Februari var också mörkt och kallt och snöigt. Jag fyllde år och fick massa fina presenter. Jobbet blev roligare och jag hade ovanligt mycket att göra. Vi funderade på jämnlikhet och jag vantrivdes med att vara gravid. Fördelen var att jag kunde äta semlor i massor.
I mars så facinerades vi över att vintern aldrig tog slut och jag kände mig extremt oförberedd för barn. Trots att jag både kände mig och såg ut som en badboll. Jag jobbade min sista dag på kontoret och shoppade bebiskläder med mamma. 
Resten av månaden gick åt till att vara frustread hemma, läsa böcker och äta saker. Helst allt på en gång.
I April sen. Vintern var över men våren dröjde. Simone föds efter en jobbig förlossning med all smärtlindring som finns samt akutsnitt. Vi tar med bebisen hem och jobbar hårt med att jobba upp rutiner för dagarna och ner kilona från kroppen
I Maj åker Micke till Kiruna och jag är ensam med bebis för första gången. Jag fikar och promenerar väldigt mycket hela månaden.
Micke springer Göteborgsvarvet och smälter nästan i värmen. Vi åker till Malmö för att hälsa på Gull och Torsten. Och jag får en bebisfri middag med mina kollegor.

I juni så gick jag till gymmet för första gången på fyra månader och jag var klen som en överkokt makaron. Jag känner mig ensam och less en hel del dagar och Sim skriker mycket på kvällar. Vi går på Carolina och Rogers bröllop och ser Avatar på bio. 
Jag köper klocka till mig själv och fikar väldigt mycket. Maria, David och Tuva hälar på och vi jämför bebisar med varandra. Och jag kör MC på bana.
Juli är fantastiskt varm, nästan som medelhavet. Vi går på födelsedagsfest hos Carolina och inser att vi är över trettio. Jag möblerar om i vardagsrummet och mormor är här och hälsar på. Vi firar mammas födelsedag på verandan och Mike börjar fotografera mycket. Jag fikar en masse.
Vi går på Pinkspelning och känner oss vilda och glada. Och tar en tur till Kungshamn för att fira Mickes  födelsedag med hans familj.  
Augusti börjar sorgligt med att Mickes morfar går bort och han får åka på begravning utan mig och Simone. Sedan, resten av månaden, har vi en fantastisk semester i Schweiz. 
September är sista lediga månaden innan jag ska börja jobba. Jag fyller månaden med grejer. Vi introducerar Simone till riktig mat. Tar en tur till Stockholm.
Jag springer min första joggingtur på över ett år. Lunchar med mina kollegor. Det är val i Sverige och vi röstar och fikar och promenerar. Vi träffar Anna och Åsa.
Bjuder mamma på middag. Köper spjälsäng på Ikea. Min bil pajar. Jag sitter och läser i parken. Och säkert en hel del mer.
Hösten börjar i Oktober, med stålande fint väder och flammande lysande färger i träden.
Jag börjar jobba efter sex månader hemma med bebis och både min bil och MC pajar dagen jag ska åka till kontoret. Simone gråter på nätterna jag sover helt värdelöst och mina dagar präglas av ångest och dåligt samvete. Vi åker till Bryssel och Micke får nytt självförtroende i sitt pappaskap.  Vi köper en stol till Sim.
I November går vi och badar simbassäng med Simone.
Hon sover en helt natt själv utan att vakna. Vi gör en fotopicknink i Fiskebäck och äter middag hos Christoffer. Jag är sjuk nästan två veckor och Simone sover snällt i en period. Jag baka lussekatter med Anna och springer en runda i Skatås. Snön faller och det blir kallt.

December sen. Snön faller och faller. Jag bakar ännu mer lussekatter. Vi går på middag på hotell med Mickes farfar och Unni. Jag känner mig låg och trött. Vi går på middag hos Christoffer. Sim sover dåligt på nätterna och är världens bästa bebis på dagarna. Sista veckan i månaden lär hon sig sitta upp och gör det mest hela tiden. Vi har Julmiddag hemma hos oss och lyckas sätta ihop två familjetraditioner så att alla varit nöjda. Årets kallaste dag med minus 19 har tagit död på min bil och vi spenderar nyår hemma med gratinerade musslor och film.
  Happy new year! Och hoppas nästa år blir lika roligt, intressant, fantastiskt som detta har varit. 

1 kommentar:

Mikael sa...

ännu ett bra år har gått ja, när vi går igenom bilderna så ser man att mycket har gjorts. I huvet så överskuggar familjebildandet väldigt mycket. Bra recap och tack för det året!