måndag 12 augusti 2013

sommar och sol i spanien

Hemma igen efter en spontansemester i Spanien. Vi hyrde en lägenhet tillsammans med Ewa och Sammi. Jag och Simone åkte ner först, Micke kom efter fem dagar. Allt som allt tretton dagar på solkusten. 
Det är evigheter sedan jag hade en riktig semester. En semester med bad och sol och slapp på stranden. Värme, sand och lata dagar. Det var mycket mycket skönt att ha det igen. Och jag har blivit solbränd för första gången på länge. 
Upplägget var mer eller mindre varannan dag strandhäng och slapp, varannan dag utflykt. Utgångsläget var Puerto Banus utanför Marbella och turerna gick både till Gibraltar, Malaga, de Andalusiska bergen och andra byar längst kusten. Vi hann se grottor i Nerja och långa sandstränder, äta Paella och dricka drinkar, spana på superlyxbilar i Puerto Banus och vilda kluriga apor i Gibraltar. Bada i havet och bada i pool, äta på dyr restaurang och göra middag på rester. Skratta och ha roligt och gräla och vara sura. Sammantaget var det en superbra resa och jag är inte alls laddad att sätta igång med vardagen. 
För övrigt är Andalusien oerhört vackert. Speciellt bergen tycker jag. Det finns massor att se, massor att besöka och göra. Det känns som vi bara hann skrapa på ytan den tiden som vi var där och jag skulle gärna vilja åka tillbaka. 
Världens sötaste fötter i nya flip flops. Ewa har fixat pedikyr. 
Puerto Banus bestod av flådiga bilar och båtar och många människor som inte visste hur de skulle klä sig. Här är en av de mindre båtexemplaren.
Ett besök i Ronda
Ewa köpte en Panamahatt
Simone gjorde stora framsteg i att lära sig simma. 
Vi hängde en hel del på stranden också. I solstolar
Vi besökte Gibraltar. The Rock i bakgrunden.  
Aporna var så mycket mer påträngande än vi kunde tro. Och lite scary
Men utsikten var fantastisk 
Malaga var oväntat fint. Hade gärna spenderat mera tid där. Men vi hann med Picassomuseét iallafall.
Även om Simone visserligen hade andra åsikter om hur intressant museét var

Simone hade mycket starka åsikter om det mesta.
Estepona var en mindre flådig strandby med massa blommor överallt. 
En tur upp i bergen. Här är utsikten från Zahara de la Sierra 
Här är själva byn. Väldigt väldigt fin 
Självporträtt vid utkikspunkt

Inga kommentarer: