söndag 27 oktober 2013

not as good as it gets

i och med att dagis var stängt i fredags har jag haft tre lediga dagar. Men jag förstår inte alls vart de har tagit vägen. Den här helgen känner jag mig tröttare när den är slut än när den började. Inte bra känsla. 

Fredagen ägnade jag och Simone mestadels åt att baka. Det var min tur att bjuda på bullar på jobbet så jag tänkte att jag kunde ta med Simone och visa henne mitt kontor. Det blev en mycket rolig utflykt och alla som såg henne dog av söthet. 
Efter besöket på kontoret gick vi till Volvo museet för att titta på bilar. Besöket där blev mindre framgångsrikt. Simone blev mycket rädd för att alla lastbilarna och bilarna plötsligt skulle vakna till liv och anfalla henne. 
Hmmm. Nej. Jag tror inte jag vill gå in. Jag vill åka hem nu. 
OK. Jag har gått in. Det är fortfarande inte roligt. 
Ser du! Bilen rör sig!
Efter museet hämtade vi Micke som kom hem från en veckas jobb i Stockholm. Väl hemma blev det inte många knop. Micke somnade innan Simone och jag fick komma och lägga mig för att läsa vidare. 

Söndag började grått och tråkigt. Föräldrar kom på besök och piggade upp atmosfären lite. Jag gick ut och sprang en runda i Skatås och blev nästan mer depp efter rundan än innan eftersom det kändes som det hade gått så uselt. Jag tog iallafall en fin bild.
Taget med telefonen. Så inte så illa tycker jag
På söndagen ägnade vi oss åt en sån där aktivitet jag för tjugo år sedan tänkte "it will never happen". Nämligen tipspromenad i Sisjön med tillhörande kaffe och bullar efteråt. Våra partners in cirme var Carolina, Roger, Alice och Ola. Och det visade sig, lite som det brukar med sådana saker, att det var väldigt trevligt. Eller de flesta hade trevligt. Inte Simone dock då hon ägnade en stor del av tiden åt att sura och säga att hon inte vill vara i skogen. Jag trodde vi uppfostrade ett barn som tycker om naturen. Men uppenbarligen inte.
Efter skogen åkte vi hem. Micke gick iväg för att hjälpa Chirs flytta och jag och Simone gjorde mest ingenting. Bakade lite, tvättade lite, strök (mycket) och sen var det plötsligt dags att lägga sig. 
Av någon anledning. Inte helt nöjd med helgen. 
Alice bär tunga saker
och Simone surar

1 kommentar:

Anonym sa...

Idag är hon säkert gald. Dåligt humör smittas glad oxå:)

Hoppas att du mår mycket bättre idag.Pussar mamma