söndag 5 januari 2014

2013; en recap

Lite sent i och med att Januari har börjat. Men jag har inte börjat jobba ännu och inte mycket har hänt. Så vi kör en liten kort årssammanfattning. Alltid bra att ha. Speciellt som jag, innan jag skrev den här tänkte att "i år har inte alls mycket hänt" "det känns verkligen inte som vi gjort någonting alls". Men efter en snabb genomgång av årets bilder kan jag konstatera att det inte riktigt stämmer. 

Januari; jag har svårt att anpassa mig till ett nytt jobb och nytt vardagsliv efter tre månaders flängande i världen. Simone gråter varje gång jag hämtar eller lämnar henne på dagis och jag blir förkyld. Micke är ute och reser en del och vi funderar på vilken bil vi ska köpa.
Vi går några gånger till Världskulturmuseét
Det blir svinkallt. Här på en utflykt till Amundön
Februari; blir skidåkning i Samnaun med föräldrar och Ewa. Mycket mycket bra. Micke och Simone får stanna hemma denna gången. Micke är i Kiruna två veckor och jag ordnar födelsedagsbrunch med mina föräldrar
Fortfarande kallt och snöigt i Göteborg. Vi kör pappas gamla Volvo
Jag firar 25 år och får massor av snowboardgrejer 
Alperna is the place to be
Mars; kallt hela månaden. Vi försöker framkalla våren med utflykter till Botaniska och till havet men till ingen nytta. Jag åker skidor en helg i Hemsedal med Anna och hennes gäng. Vi bjuder på middagar hemma hos oss och går på middagar till andra. Träffar Maria, David och Tuva en hel dag i Göteborg. Och i slutet av månaden är det påsk och vi åker till Vitemölla med Mickes familj.
Hemsedal bjuder på grym skidåkning och sol 
Tuva och Simone hittar varandra direkt
Påsken i Skåne är lika kall, om inte kallare än resten av månaden
April; vi köper "my precious" även kallad "den nya bilen" Den börjar äntligen bli lite varmare och vi går på en del loppisar. Micke är i Kiruna och jag hänger på Grimmered. Vi firar Simones födelsedag och jag går på chokladprovning. Jag och Micke köper barfotaskor och böjrar springa lite trail.
Simone får en cyckel i födelsedagspresent. Att lära sig cyckla på den går väl sådär.
Utflykt till Keillers park 
Jag och Carolina går ut och äter middag. Massa dumplings
Maj; börjar äntligen med vår. Vi promenerar, köper mattor till hallen och hylla till köket. Micke åker och fiskar en vecka och jag och Simone går på afternoon tea och lekplatshäng med Ewa, Sammi och föräldrar. Och jag och Simone åker även till Utby och klättrar. Vi åker till Langesund allesammans (föräldrar, Ewa och Sammi och vi) för att gå på Andrzejs bröllop. Och vi passar på att hälsa på Mickes farfar på vägen hem. Och vi kampar en helg med Mickes kompisar vid en lite sjö. Till och med jag badar. Lite.
Vi bjuder på middag hemma och Micke lagar sin chilli för första (men inte sista) gången
Gå på bröllopsdags
Korv, camping och kanot
Juni; börjar med en supertrevlig resa till Petersburg för att hälsa på Maria, David och Tuva. Ingen vill åka hem.Vi firar försenad Hanami med Chirstoffer. Jag och Micke har barnfri kväll på Dinner 22 och Dinner 20. Springer i Delsjön och badar lite. Vi firar midsommar på Grimmered med föräldrar, Ewa och Sammi och Sanna och Jesper och Oliver. Mickes kompisar hälsar på och vi hälsar på andra kompisar till Micke  nånstans i Gråbo.
Bästa helgen på länge
Hanami utan körsbärsblommor på gång
Och midsommar med galna mängder mat
Juli;  Micke åker till Norge medan jag och Simone åker till Kraków tillsammans med mamma. När vi kommer hem börjar semestern med jordgubbsplock, jogging och bad i Delsjön och mammas födelsedagsmiddag på Bhoga. Vi åker till en ö i Vättern för att hälsa på Mickes kompisar och badar på Amundön. I slutet av juli åker jag och Simone tillsammans med Ewa och Sammi till Spanien. Micke kommer senare.
Den lille resenären
Fisketime i Vättern
Bhoga hade fantastisk mat
Sommarjordgubbar
Augusti; spenderas till stor del i Spanien. Varmt varmt. Och mycket trevligt. Väl hemma börjar jobbet igen. Och vardagen. Jag blir förkyld, men vi förlänger sommaren med en utflykt till Hedemora för att hälsa på Mickes kompisar. Roadtrip till stugan blir det också. Simone börjar på rytmik, vilket visar sig vara en superhit. Vi går på Liseberg, dricker kaffe med kompisar, jag åker motorcyckel och Micke springer två terränglopp.
Varmt och soligt
och mycket fint
Väl hemma blir det en hel del Liseberg
Vi hänger med Micke när han springer lopp (och målar medaljer) 
Och roadtrippar till Hedemora
September; sommaren finns kvar. Vi går på Liseberg ännu mera. Åer till Åstol för att hälsa på Carolina, Roger och Alice. Simone matvägrar det mesta. Micke åker bort. Jag och Simone hänger på Grimmered, går på museum och jag går på Ewas födelsedagsmiddag på Norda Grill. Vi trycker även in lite Bokmässa när Micke är tillbaka. Och häng på stan.
Vi plockar Aronia och lagar saft och sylt
Vi målar ytterdörren i tavelfärg. Det blir förutom snyggt, en stor succeé 
Simone älskar sin rytmik
och överväger införskaffandet av en trumma
Oktober; blir många resor. Först till Kraków med Ewa, Sammi och pappa. Sen till Paris med mig själv. Jobb och långhelg. Micke är en vecka i Stockholm. Vi går på tipspromenad i Sisjön och jag blir väldigt förkyld.
Kraków är alltid lovely
Paris lite mer så
Speciellt i matväg
Göteborg i Oktober, not so lovely
November; tillbringar jag två veckor hemma från jobbet med dubbelsidig ögoninflammation. Sen åker jag till Bergamo och Milano. Mycket jobb och mycket nöje. Och jag och Micke går på bio. För mig första gången på säkert ett år. Sen är Micke bortrest någonstans. Och jag är två dagar i Madrid. Mycket annat hinns inte med.
Milano är pampigt, vackert 
och fyllt med mode

Medans Madrid är stort, vidsträckt och sympatiskt
och båda länderna har grymt bra kaffe och varm choklad.
December; till slut. Jag blir sjuk igen. Nästan hela månaden. Jag och Micke tillbringar en barnfri helg på Salt och Sill. Simone har rytmikföreställning med Suzukiföreningen och Luciaföreställning på dagis. Micke jobbar natt samt åker till Stockholm och Kiruna. Vi firar jul på Grimmered och nyår hemma hos Sanna och Jesper. Är i Dalsland och hälsar på Mickes föräldrar en dag. Och hänger med Carolina, Roger och Alice en hel eftermiddag. Och sen är vi lediga över två veckor.
Vi fikar en del
Mitt hår är på utväxt och jag bor i min mössa 
Enda snön under vintern låg kvar ungefär 45 minuter
Simone fick ingen trumma. Men väl en trumpet 
Skål

3 kommentarer:

Anonym sa...

Oj då! Det har hänt jätte mycket, och så bara trevliga saker.Thanx God!Klaga inte.Vad är det som du plecis önskaj dig? Pussar

Anonym sa...

Firar 25?? / E

scarecrow sa...

Jaså inte?! Tänkte jag skulle gör det i några år till =)