tisdag 28 januari 2014

moving out?!

Helgen är passerad och det är redan Tisdag. Micke är hemma och allt känns rätt igen. Jag försöker komma ikapp lite på jobbet och med slappartid i soffan.
Helgen gick med blixtens hastighet (ovanligt) och vi lyckade uträtta mycket bra saker.
I fredags kom vår säng. Jättestor, jättebekväm och jättedyr. Men än så länge känns det fett värt.
På lördagen kom först pappa och hälsade på. Drack kaffe med oss och lekte med Simone. Sen hade jag och Simone våffeldate i Delsjön medans Micke var och sprang. Kallt som sjutton, så jag tror att vi för första gången satt inomhus och åt våfflor. Sen gick vi ner till sjön och tittade på den helt genomskinliga isen. Mycket coolt. Man kunde se sjöbotten genom isen. Har aldrig sett sådan is förut.
Och på söndagen gjorde vi i ordning Simones rum lite. Flyttade bort den gamla spjälsängen, ställde in en riktig säng. Slängde lite skräp. Bar upp lite annat skräp på vinden. Och plötsligt ser det ut som ett riktigt rum.
Och igår natt ville Simone sova i sitt nya rum, i sin nya säng. Jag trodde in i det sista att hon skulle ändra sig. Men nej, vi läste saga och hon stensomnade. Och sov som en stock hela natten. Så för förta gången på tre år, nio månader och ett antal dagar har hon sovit ensam i ett rum utan oss. Och vi har sovit ensamma i ett rum utan henne. Skum känsla. Nästa steg är väl att hon flyttar hemifrån...
Jag tog kort på Simone
Och hon tog kort på mig
Vi lekte skridskor på isen
Och tränade på yoga hemma

2 kommentarer:

Mikael sa...

det är skum känsla när hon gör det vi har/jag har väntat på. Tagit ett eget beslut om att sova på sitt rum...

Anonym sa...

det känns tomt i...sängen? pussar