tisdag 4 november 2014

it's raining cats and dogs (ett faktiskt uttryck jag har hört mina brittiska kollegor andvända) (trodde det bara användes i lärossyfte i skolan)

Oktober har gått in i November och det är nästan infernaliskt mörkt när man vaknar på morgonen. Mer ofta än inte så häller regnet ner och den svarta asfalten suger åt sig de små ljusresterna som försöker bryta igenom molnen. Inte helt uppmuntrande. Man får försöka muntra upp sig med andra nöjen istället.

I fredags så hade Simone fest på dagis. Hon har redan lärt sig vad Hallowen är. Att man ska vara läskig och äta godis. Inte den allahelgona jag kommer ihåg från när man var liten då det handlade om att tända ljus på kyrkogården.
Oavsett, på morgonen så ville hon klä sig i något läskigt och ha en läskig frisyr. Inte det lättaste. Men hon var väldigt nöjd med dödskalletröja och fladdermusöronfrisyr. När vi kom till förskolan såg jag att alla flickorna var klädda i rosa prinsessklänningar, tyll och andra gulligheter. Och ansiktsmålningen som de ägnade sig åt föreställde katter, kaniner, fräknar och dylikt. Jag var lite orolig att Simone skulle vara missnöjd med sin dödskalletröja och fladdermusöron. Hon gillar ju rosa och glitter en hel del. Men hon var väldigt nöjd och höll på traditionen. Istället för en gullig katt ville hon bli målad till en arg fladdermus.
Jag var mycket nöjd.

Vi hade egentligen inte tänkt fira särskilt mycket Hallowen senare på  fredagen. Både jag och Micke är rätt kassa på att uppehålla traditioner tråkigt nog. Vi måste bli bättre. Simone älskar dem, och det är ändå något som man kommer ihåg när man växer upp.
Men det blev lite firande ändå. Micke och Simone karvade ut ett pumpamonster och Ewa och Sammi dök upp med godis, häxhatt till Simone och serpentiner. Micke lagade mat och vi hade en väldigt trevlig kväll. Simone blev helt sockerkickad efter allt godis och väldigt nöjd med Hallowen. Hon var mycket besviken på att "bus eller godis" inte gällde dagen efter.

Och på temat "gulliga saker som Simone säger"
JAG ÅT GLASS IDAG. DEN VAR JÄTTEGOD!
Jaså, vad var det för glass då?
STJÖSSELGLASS. MYCKET GOD. DU KAN FÅ SLICKA PÅ GLASSPINNEN OM DU VILL
Ridå

1 kommentar:

Mikael sa...

Måste säga att jag tycker halloween är mycket roligare med skräck och godis an allhelgona med ljus på kyrkogården.
En bra skotsk uppfinning!

Och jag är också nöjd med att hon höll på läskigheten på dagis, tror det smittade av sig lite också.