fredag 31 juli 2009

somebody else

det med att man har en bild av sig själv av hur man borde vara. Eller hur man skulle vilja vara för att bli just den där fulländade människan. Jag har en bild av mig själv, en bild som inte går ihop med verkligheten.

Jag skulle vilja vara en som tar långa söndagspromenader och stannar på fik för att dricka kaffe, en som skriver dikter när regnet faller och tänker djupa tankar om natten. Jag skulle vilja inreda min lägenhet med fina saker från loppmarknader jag besöker varje helg, ta vackra fotografier som jag ramar in och hänger på väggarna. Jag skulle vilja ha många vänner som jag träffar vilken dag i veckan som helst för att dricka té, jag skulle vilja uppskatta poesi och svartvita filmer med Sophia Loren. Jag skulle vilja ha storslagna drömmar och planer och uppskatta känslan av att ha ett mål. Kunna skriva vackra texter och ha spännande saker från mina många resor att berätta om.

Men ärligt. Den bilden. Not even close. .

onsdag 29 juli 2009

dinner 22

vi var ute och åt ikväll för att fira Mickes födelsedag. På ett ställe på södra vägen som heter Dinner 22. Det var riktigt bra, jag kan varmt rekomendera ett besök. Stället var väldigt mysigt med vita väggar och murriga fondtapeter. Personalen var trevlig och verkade kunnig och maten presenterades mycket proffsigt på ett sätt som gjorde en mycket hungrig. Och coctaillistan var minst sagt välfylld.


Jag åt biff tartar som förrätt.

Med stark senap, hackad rödlök och riven pepparrot. Och äggula på toppen. Mycket gott.

Micke åt löjromstoast.

Enligt honom mycket gott.

Huvudrätt för min del blev Cajunsotad tonfisk med Pernodbräserade pilgrimsmusslor på en bädd av citrusrisotto.


Och Micke åt Angusbiff med tryffelbearnaise, har dock ingen bra bild att visa upp.

Och ostar till efterrätt


På det stora hela, riktigt bra mat, trevligt ställe med bra personal till helt facila priser. Som Arnold säger "I'll be back"

tisdag 28 juli 2009

undies

Åkte iväg till Korsetten på lunchrasten och hämtade upp mitt nya bröllopsunderklädersset (hmm, långt ord). Inne i affären var det en tjej som provade underkläder i mängder, (jag vet för jag stod och väntade på provrummet) medan hennes kille och, som jag tror hennes pappa stod utanför och såg lagom uttråkade ut. Alla tre var lite lätt runda, med foppatofflor och jag tror jag anade mig se en magväska. Tjejen provade korsetter och behåar med matchande trosor och beskrev allting väldigt utförligt på värmländska. Till slut var hon äntligen klar, och tog hela högen med grejer till kassan. Expediten packar in och slår in beloppet. – Det blir tvåtusensexhundrasjuttio tack. Tjejen vänder sig till sin kille och säger helt nonchalant – Det får du betala älskling. Killens min när han hörde detta var helt obetalbar. Han bleknade synbart och jag kunde riktigt se kalkylerandet av hur många grötmiddagar kalaset skulle kosta. Men han halade snällt fram kreditkortet.

Och angående underkläder. Här köper jag ett matchande set för massa pengar och så säger expediten att. – Ja, dessa kan du ju ha under klänningen. Men sen på bröllopsnatten skulle du kunna byta om till något raffigare. Jag skulle inte tro att jag lägger tusen pengar på underkläder som jag bara ska byta om från sen, för de inte är raffiga tillräckligt. Nån måtta får det vara.

snygga brö'n

måndag igen. Och en väldigt blöt sådan. Det känns som senhöst ute, lika kallt som i november. I och för sig helt ok att vara på jobbet i sådana fall. Sänder medlidsamma tankar till alla som har semester i detta pissväder.

Jag lagat mat efter jobbet idag, det är min "matvecka". Moussaka, blev det, fast utan potatisar. Faktiskt väldigt gott. Inte så många lunchlådor som jag hoppades på dock. Men iallafall tre stycken. Det är svårt tycker jag, att avgöra hur stora maträtter man ska göra för att det ska räcka till både middag och lunchlådor.

Har även hunnit baka bröd idag.
Vi har inte köpt bröd en enda gång sen jag började baka någon gång i början av året. Förutom knäckebröd möjligtvis. Men jag tänkte göra ett försök att baka det också någon gång.


måndag 27 juli 2009

entré

det här gjorde mig glad...

lördag 25 juli 2009

sommar på jobbet

det är väldigt tomt på jobbet under sommaren. Ibland är det skönt, men oftast är det stilla och tråkigt. Motivationen har svårt att infinna sig när det är tyst och utan stress. Jag behöver en viss mått av deadlines, av action, av saker som måste göras helst igår för att kunna prestera bra. Annars blir jag uttråkad och väntar ofta till sista sekund för att åstadkomma något. Det skapar en viss artificiell stress, men roligt är det inte.

Dock en fördel med att det är tomt är att det finns gott om tid att lyssna på sommarpratare. Idag var det Herman Lindqvist. Mycket bra sommarprat. Han berättade om livet och kärleken och om hur rolig Kronprinsessan Viktoria är på ett sätt som fick mig att skratta högt flera gånger. Kan rekommendera.

Annars är det fredag och jag har ätit en halv pizza med vitlökssås och två bitar kladdkaka med vispgrädde. Och kört MC på morgonen. Landsvägskörning. Helt annorlunda och mycket roligare än i stan. Vi var och körde ute på Hisingen åt Säve till. Och där är det verkligen landet. Kossor och får i hagarna, små röda lador med höbalar utanför. Ser väldigt idylliskt ut.

Ikväll är det bio. Harry Potter.

torsdag 23 juli 2009

back to blog

dags att börja skriva lite igen. Det har varit tyst här på bloggen i tre månader, efter två års aktivt skrivande. Men lite saker har ändrats, mitt primära mål med bloggen var ju att informera micke om min vardag. Men nu har han ju flyttat hem och plötsligt blivit del av vardagen. Så delvis försvann syftet med bloggen. Dock upptäckte jag att jag har saknat skrivandet. Det är ett bra sätt att uttrycka sig på. Man får säga vad man vill, i den takt man vill utan att bli avbruten. Så jag ska hitta ett nytt syfte, och ett nytt sätt att uttrycka mig på. Och förhoppningsvis en och annan läsare.