tisdag 19 januari 2010

toalettfunderingar

jag har två funderingar i ämnet.
det finns någon på kontoret som alltid rakar sig inne på toaletten (jag hoppas det är rakning i alla fall). Jag har inte kunnat avgöra vem detta är. Men väldigt ofta om man besöker damernas tidig förmiddag hör man ett maskinsurr från bortersta herrtoaletten. Varför rakar man sig på jobbet? Är det för man inte hinner hemma, men hur hinner man på jobbet då? Är det för mycket folk som ockuperar badrummet så raka sig på kontoret går snabbare? Men måste man intne släpa på massa rakattiraljer? Mycket underligt tycker jag.
En annan sak med toalettbesök är lektyren. Detta gäller först och främst män och killar. Det är inte så sällan jag ser någon av männen på kontoret med en Dagens Industri under armen promenera med målmedvetna steg bort mot toaletterna. Varför sitter man och läser på toaletten? Jag tycker oftast att det man gör där är så otrevligt att man vill ha det avklarat så fort som möjligt. Jag vill inte dröja mig kvar längre än nödvändigt. Och sitta och läsa i sin egen bajslukt (för jag antar att man inte läser när man planerar nummer ett) känns inte så lockande. Varför inte klara av business så effektivt som möjligt för att sen sitta och läsa den där artikeln med en kaffekopp? Mysteriet tätnar.

1 kommentar:

Mikael sa...

Hur ofta blir du störd när du sitter på toaletten? om du jämför med att sitta fullt synlig och tillgänglig för frågor vid ett bord...
Sedan så är det klart underskattat att läsa när man ska göra "nummer ett", som du kallar det. Det ska vara en stor tidning, en bok som går att ha i en hand är fusk. Anordningen skall hänga fritt och styrning får endast ske med höfterna. Sedan ska tidningen gärna skymma sikten så att man får försöka träffa lite på känn.
Don't try this at home...