fredag 5 februari 2010

stanna hemma

såg det här inlägget i Expressen om vår nya EU minister Birgitta Ohlsson. Det handlar om att Birgitta bör stanna hemma bara för att hon är gravid. Och att det är en katastrof mot Birgittas barn, alla kvinnor och hela borgeligheten om hon Åker till Bryssel.
Saxat från artikeln.

"Mina båda döttrar har jag absolut inte uppmuntrat att lämna sitt kvinnokön för att bli generaldirektörer eller styrelseledamöter i börsnoterade bolag. Efter det att jag hade startat mässan Kvinnor Kan stod det helt klart för mig, att vi kvinnor inte ska lämna våra hem överhuvudtaget. Ska vi göra något så skall vi göra det med vårt hem som bas.
Birgitta Ohlssons beslut att tacka ja till jobbet som EU-minister är inget annat än tragiskt. Hon är inte bara en farlig förebild. Hon visar också att hon inte har förstått något om sig själv, om livet och vad det innebär att bli förälder."

det är faktiskt sorgligt.
Och tydligen håller många andra med. Mer kritik från KD gubbar

"- Om min fru varit i den situationen hade hon inte gjort det, och jag skulle ha hållit med henne, säger Kjell Eldensjö, riksdagsman (KD)."

What the fuck

1 kommentar:

Mikael sa...

Nu vet inte jag hur det känns att vara gravid, men vadjag har sett så påverkar det inte intelligensen alls, till viss mån orken men det verkar ju inte vara det artikeln handlar om. Känner hon att hon klara det och orkar så gör hon ju helt rätt.
Visst innebär alla påfrestningar på mamman barnet på ett eller annat sätt, men varför måste det vara dåligt?
Förstår framför allt inte varför så många människor anser sig ha rätt att lägga sig i något som är hennes rätt att avgöra...