måndag 29 november 2010

life 2.0

inget inlägg sen den 15 november. Och nu är redan första advent passerad. Måste faktiskt ge rätt åt alla småbarnföräldrar som hävdade att de inte visste vart tiden tog vägen när de fick barn. Jag förstår inte vad vi gjorde med all extra tid innan Sim kom. Vad? Tittade på TV? Läste en hel del böcker of course. Städade? Lagade mat. Slappade massor. Fast just då kändes det inte som vi slappade så mycket. Nu gör vi allt detta fortfarande, men så mycket mer effektivt. Jag slappar i snabb fart nuförtiden.
vi läser en del fortfarande 

Veckan den femtonde var jag fortfarande rätt så sjuk. Tillräckligt frisk för att gå till jobbet men inte så mycket mer ork till någonting annat. Inte så rolig vecka med andra ord.

På lördagen var jag tillräckligt frisk för att åka till Grimmered för lördagsmiddag. Grymt gott med gås och kronärtskocka.
monster ewa pussattack


bild från Elisabeth Ohlsson Wallins utställning
På Söndag kom Anna förbi för lite lunch och bebislek. Vädret var kallt, gråmulet och med ett ihållande duggregn. Vi var trötta och konsumerade många koppar kaffe eftersom natten hade bestått av en hel del skrik. Tror till och med vi hade ett slurkåterfall. Sim håller på att få tänder, så vi misstänker att det kanske stör sömnen. Efter lunchen gick vi iväg till Världskulturmuséet för att se Elisabeths Olsson Wallins fotoutställning Jerulsalem. Säkerheten var verkligen uppskruvad med inhyrda vakter, metalldetektorer och genomgång av alla väskor. Det är intressant att det har gått så långt att konsten måste skyddas från folket. Eller har det alltid varit så? Jag tycker att utställningen var riktigt bra. Men jag känner mig inte så provocerad som det är meningen att man bör bli. Tror lite att de som går och tittar på den är framför allt de som vill ge sitt stöd. Inte de som vill förstöra. Sim blev inte heller särskilt provocerad. Hon sov hela två timmar som vi var där.



Veckan efter bestod mest av konferenser. Måndag jobb som vanligt, Tisdag Finance Council, Onsdag Treasury konferens med tillhörande middag på kvällen och Onsdag middag med Johan, Karin, Josefin och Pinar på Tranquilo. Kändes som jag var borta hemifrån jättemycket fastän det bara var två kvällar. Men i och med att Sim sov när jag gick på morgonen och sov när jag kom hem på kvällen så saknade jag henne mycket. Även om det var väldans trevligt att vara ute och glida.

kallt kallt i skatås
Helgen som redan varit och passerats spenderades relativt stillsamt. Fredag trött trött i soffan framför TV'n. Lördag ut och spring femman i Skatås med Anna. Strålande solsken, minus åtta och massa snö. Jag har inte sprungit på evigheter och var i princip trött resten av dagen. Och söndag slappisdag med lite spontanbesök av Ewa och Anna, matlagning, lite städ och inte så mycket mer.

leka på golvet

pelikanoutfit


out crawling



1 kommentar:

Mikael sa...

Det är tufft när man till och med måste slappa effektivt.