måndag 9 januari 2012

Blandade skurar; eller hur mumin is da boss

första helgen på året har varit lite blandad kan man säga. Fredagen började med strålande fint väder. Klarblå himmel kallt och krispigt. För första gången på flera månader känns det som. Vi åkte ut till Delsjön för en löprunda, och det gjorde nog halva Göteborg också. Jag har aldrig sett så mycket människor gå Stora Delsjön runt, ens de finaste sommardagar. Och såklart avslutade vi rundan med våfflor och varm choklad. På kvällen goda ostar och bra film.

Lördag tillbaka till grått grått grått. Vem är förvånad. Vi slappar mest hemma. Åker och storhandlar mat, kollar på möbler. Åker hem, kollar på Mumin, jag jobbar lite, lagar mat, städar. På kvällen var Micke och hälsade på en kompis och jag var ansvarig för att få bebis i säng. Det gick väl sådär. Hysteriskt "inte sova, titta på Mumin" utbrott då sagda bebis smiter ut ur sängen och springer till köket där hon står och snyftar vid spisen och vägrar flytta på sig. Slutade med att jag fick söva henne i knäet i soffan genom att visa henne foton på sig själv.

Söndag, hälsa på Anna för lunch och fotovisning från Nepal. Fantastiskt fina bilder. Blir väldigt sugen på att åka dit. På att resa nånstans överhuvudtaget.  Men just Nepal får nog vänta tills Simone blir lite större. På natten vaknar Sim vid tretiden med gråt. Inget hjälper förutom att gå och titta på Mumin. Vi tänker att hon somnar väl framför TVn. Men inte. Hon är vaken från halv fyra tills det blir morgon och dags att gå till jobbet. Vi är också vakna. Försöker vi avbryta eller lägga henne i sägnen bryter hon ihop i tårar och hysteriskt gråt. Gå till jobbet är inte så kul just idag.
Gick till ock med sitta ute.

Broccoli visar sig var extra gott.

Hemma hos Anna, efter ett stort antal lussekatter

De förmorrade Mumintrollen. De styr vårt liv just nu


Inga kommentarer: