söndag 19 februari 2012

äntligen en helg

Äntligen ett inlägg som inte handlar om hur ynklig och sjuk jag känner mig. För. Tada! Jag är inte sjuk längre. "Ta jättehårt i trä". Jag känner mig lite lätt klen och trött och har haft monsterhuvudvärk på eftermiddagen. Men ändå. Förhoppningsvis frisk. 
Helgen har väl kanske inte riktigt gått som förväntat. Jag har fyllt år. Men det har gått relativt obemärkt förbi. I och med att jag var sjuk hela veckan innan planerade vi inte in något firande alls. Lite tråkigt. Men jag hade nog inte orkat med något ändå. Men födelsedagspresent. En resa! En resa att se fram emot. Alla tre, ner till medelhavet. Lovely. 
Jämfört med förra veckan, då jag låg däckad och illamående i soffan har det här varit en ypperligt trevlig helg. 
I lördags tog vi en tur till Mediamarkt för lite köp av elektronikprylar. (inget så roligt som TV eller så, snarare åt dammsugarhållet) Sen ett spontanbesök hos mina föräldrar. Jag hade tänkt mig en timma eller så. Men det blev hela eftermiddagen. Pappa åkte iväg och köpte tårta. Vi åt en trevlig lunch, drack kaffe, åt massa tårta. Simone badade tills hon förvandlades till litet skrynkligt russin hela hon. Vi hade väldigt trevligt och ingen lust att gå hem.
Idag kände vi oss båda lite rastlöst uttråkade. Vädret var deprimerande. Varken fult eller fint bara tråkigt. Det slutade med att vi tvingade oss gå ut. En tur ner till Trädgårdsföreningen och Palmhuset. Vilket visade sig vara ett lyckodrag. Vi hade mycket kul bland alla palmer, blommor, fiskar och det som Simone tycket var roligast. Grus. Vi har även spelat gitarr, tittat på film, lekt med Mumin. Och den småväxta människan i hushållet har ätit popcorn till kvällsmat. Undrar om man kan lägga det i kategorin "majsgröt"
Mycket god tårta som pappa åkte iväg och köpte när vi objudna dök upp. Och jag har lite kvar...

Sim åt en hel bit med stor koncentration
På en parkbänk utanför Palmhuset. Hur mycket jag än spanade fanns det inga vårtecken
Ohh kolla en orkidé
Ohh kolla en fisk
Oh kolla grus 
Ett rum fullt med sådana här luktade rätt så gott
De fanns hur många olika orkidéer som helst. Även att köpa. Alla jättevackra

2 kommentarer:

Mikael sa...

Men förra veckan som startläge skulle det varit svårt att få det att bli sämre. Men jag tycker att vi har haft en bra helg även med standardmått mätt. Trädgårdsföreningen var ett grymt bra initiativ!

Roger sa...

Låter som en sweet helg ändå! Ses till hälja?