söndag 26 februari 2012

mycket fint, mycket gott, mycket trevligt

söndag kväll, sitter framför jobbdatorn lite för att förbereda morgondagens jobbpresentation medan Sim "inte soua" gråter som vanligt vid sovdags. Jag tror Carolina kan ha rätt i att det kan hjälpa att ändra läggningsprocess helt och hållet på något sätt. För det känns lite löjligt att det ska ta runt två timmar att lägga henne varje kväll. Även om hon är trött och egentligen vill sova. Jag vet inte vad vi ska göra. Byta säng, byta rum, lägga henne när hon själv vill. Vad? Vad?

Men förutom den lilla detaljen har helgen varit ypperligt bra. Lördag började med blåa himlar och smutsiga fönsterrutor. Vi packade ihop oss och tog bussen till Botaniska trädgården för lite vårspaning. Och faktiskt, det finns vissa tecken. Små snödroppar som kommer upp. Lite knoppar på träden. Lite värme i solen. Det finns hopp om att våren kanske kommer. Vi promenerade runt lite och åt lite lunch. Årets första uteserveringdag. Man kunde inte sitta jättelänge utan att frysa, men fullt tillräckligt. Sen gjorde vi ett besök i Palmhuset. Jag har aldrig varit där förut, och just nu pågår det en orkidéutställning. Massa fina blommor, coola fiskar och grus för Sim att leka med. Helt klart en höjdarutflykt. 

På kvällen åkte vi iväg och lämnade av Simone hos mina föräldrar för att ha en försenad födelsedagsmiddag med Ewa och Sammi. Jag hade önskat mig Hello Monkey, och det var dit vi gick. Och jag måste säga. Grymt gott. Hur gott som helst faktiskt. Jag älskar verkligen äta god mat. Helt klart ett underskattat nöje. Och till råga på det hade vi jättetrevligt och jag fick precis den perfekta presenten jag verkligen behövde. Hörlurar till min telefon. Med riktigt bra ljud. 

Söndag började lite segt. Vi fick stiga upp klockan sju, då Sim inte hade lust att sova längre och jag kände mig mer eller mindre zombiefierad hela förmiddagen. Kändes inte som jag kunde vakna till ordentligt. Det gick mer eller mindre över när vi åkte för att handla mat sen. Eller snarare kanske smittades över på Micke. För han och Sim passade på att sova ett par timmar när vi hade kommit tillbaka.

På sen eftermiddag kom Carolina, Roger och Alice förbi för lite umgänge, middag och prat. Vi har nog inte träffats allihopa sen Oktober förra året. Det är galet vad tiden går snabbt. Det var iallafall väldigt trevligt. Jag hade lyckats göra en god gryta som alla, inklusive bebisarna åt och vi avslutade med en kokos/vaniljmilkshake. Sim och Alice är väldigt söta tillsammans, även om de mest ignorerar varandra. Jag lyckades tyvärr inte ta ett kort där båda var med på samtidigt, eftersom de rörde sig hela tiden.    
Ok, jag har en korv, du har en hamburgare. Ska vi sätta igång?
Ett två tre ÄT 
Coola fiskar i Palmhuset
Simone ville både mata och "plappa" dem
Det växte bomull
Och stora köttätande växter
Sim in da jungle


Ja, jag tog massa mer bilder på orkidéer. Men nånstans tror jag att det kanske inte är så spännande att titta på. 
Dumplingstallriken jag och Ewa delade på. Crappy fotokvalitet. Jättegod mat. 
Alice kan gå lite även utan bord.  
Vi behöver ett större kök. Och kanske några köksstolar. 

1 kommentar:

Roger sa...

Tack för ikväll! Grytan var fett najs som en mer ungdomlig variant av Roger skulle kunna ha sagt!