fredag 8 mars 2013

enligt morgonens diskussion om att leva i nuet

Igår; har redan passerat, det är över, hejdå. Borde inte glömmas bort, men läras ifrån. Vad gjorde jag rätt? Vad gjorde jag fel? Igår är uppbygd av gamla vanor och val. Kanske var det den bästa dagen i ditt liv. Kom ihåg den med glädje, men lev inte i det förflutna. Kanske var det den värsta dagen i ditt liv. Gå framåt.

Imorgon; Har inte hänt ännu. Ingen idé att oroa sig. Imorgon är full av möjligheter. Det är ju hur bra som helst. Imorgon är en möjlighet att göra saker lite bättre än igår. Imorgon kan man planera för. Men planer kan ändras. Imorgon är en ny dag. Om idag suger, gör imorgon bättre.

Idag o andra sidan; är en dag att besluta om vägen du går är rätt, idag är en möjlighet att ändra imorgon. Idag är en möjlighet att säga "ja" till saker man inte vågar. Och säga "nej" till saker som inte är bra. Ídag är en möjlighet att göra ett bättre val än igår. Idag är en möjlighet att göra något som du har skjutit på tills imorgon. Idag är det enda vi egentligen kan kontrollera.

1 kommentar:

Mikael sa...

Idag är också fullt av massa, ibland besvärliga, val. Det bästa är nog att inte ta det så allvarligt men att ta ansvar för de val man gör. Men det låter också lite jobbigt, det kan vara enklara att lägga skulden på redan gjorda val som man inte kan göra något åt. Då har ju allt redan gått åt skogen och det enda man kan göra är att hålla humöret uppe. Nej jag tror på det du skriver om idag men att man inte skall ta det så allvarligt. Oftast leder det inte till jordens undergång.