måndag 31 mars 2014

ups and downs

två visningar. Och inte alls många som dök upp. Jag är förvånad. Mäklaren är förvånad. Alla är förvånande. Och det känns lite halvjobbigt. Men jag försöker tänka att lägenheten bara har varit ute på nätet i tio dagar, att ingen köper direkt, att funkar det inte nu så funkar det om ett tag. Att lägenheter i stan sällan står tomma och osålda. Men just nu känns det lite jobbigt.

Och i allmänhet. Lite dålig inspiration på det mesta. Jag fotograferar nästan ingenting längre. Jämfört med massa dagligen. Jag bloggar lite. Jag bakar inget. Eller lagar mat för den delen. Jag känner mig helt enkelt lite off.

Men på den ljusa sidan är det vår snart. Och vi kommer ha en balkong att plantera på. Kanske en blåbärsbuske. 

fredag 28 mars 2014

små och stora problem

Dessa bråk. Varje morgon. Bråk bråk bråk. Gallskrik. Ligga på golvet och vrida sig som en mask och banka med knytnävarna. ALLA HÄJ INNE ÄJ DUMMMA!!!
Och varför? För att den lilla människan vill ha kortärmat till dagis. Annars är det inte fint. Och vi snackar inte kortärmad t-shirt (som ändå skulle kunna vara ok) utan linne. Och enbart klänning som är ett linne. I svinkallt väder. Kallt utomhus, kallt inomhus. Då ska det bäras linne. Det. Driver. Mig. Till. Vansinne!!
Vi försöker kompromissa.
-Du kan ha linnet över långärmat.
-AAARGGHHHH. DUMMA DEJ
-Du kan ha långärmad klänning.
-NEEEEJ!! DUMMMA!!!
I början var vi bestämda. Klänning är finkläder, inget man har till dagis. Då har man byxor som är bekväma att leka med.  Men nu, på nåt sätt har hon manipulerat oss och bär klänning och strumpbyxor varje dag.

Dock så kom min chef precis förbi och nämnde att om bråk om kläder är det största problemet så ska man vara nöjd.
Tydligen så berättade hans yngsta dotter (gymnasieåldern) att hon har tänkte sig skolka från skolan en vecka och flyga till Barcelona för att träffa en kille. Och det är ingen idé att argumentera, eftersom hon ändå redan hade köpt biljett....
Jag känner mig plötsligt mer redo för klänningsbråket.

fredag 21 mars 2014

now is the time

jag har känt mig rätt så avslappnad i samband med lägenhetsköp och försäljning mest helta tiden. Själva köpet, bankbesöket, packningen, stylingen har inte gjort mig nervös.
Men nu. Nu är jag det lite. Igår kom vår lägenhet upp på Hemnet och ligger där för alla att titta på, fundera, döma ut eller gilla. Och jag börjar bli nervös. Vill ju att det ska gå bra. Att nån ska gilla lägenheten lika mycket som jag har gjort och ge mig massa pegnar för den. Håller alla tummar.
Och bilderna blev mycket fina.





måndag 17 mars 2014

lådomania

Helgen har gått åt att bära kartonger, packa kartonger, samla kartonger på hög. Det är otroligt hur mycket mer grejer en har än en tror. Vi har inte tömt hela lägenheten. Bara allt extra lösöre. Och ändå har vi fyllt vårt vindsförråd, vårt källarförråd, ett garage och ett random källarförråd som vi kidnappade.
Jag hoppas lite på att inte ta med alla grejer till det nya stället.

Så idag är stylisterna hemma hos oss och jobbar. Det ska bli mycket mycket spännande. Före och efter bilder kommer sen.

Annars i helgen. Förutom packning. Hann vi med en vårkonsert med Simones rytmik. Små barn som sjunger och spelar diverse instrument. Roligare än man kan tro. Simone var först lite tveksam och rampfebrig. Men sen träffade hon en kompis från dagis och nervositeten släppte till förmån för att ha kul. Jag har tyvärr inga bilder. Men Micke gjorde en film som jag hoppas på att lägga upp när han har klippt ihop den.
På scen

torsdag 13 mars 2014

hon har iallafall inte frågat om stringtrosor ännu

Dagens I lands problem. Verkligen. Men ändå. Fortfarande svårt.
Kläder.
Inte så mycket mina kläder.
Men den lilla personens som bor hos oss.
Det ska vara klänning. Och kortärmat. Och strumpbyxor med hjärtor på. Inget annat. För då är man inte en flicka.
Och okej. Jag har släppt det. Hon får klä på sig hur hon vill. Mer eller mindre. Jag gillar också kläder och klänningar. Tycker kläder är ett kreativt sätt att uttrycka sig själv på.
Men igår.
-KAN JAG FÅ ETT BAJN LÄPPSTIPFT?
-Say what?
-ETT BAJN LÄPPSTIPFT. XX PÅ DAGIS HAJ ETT. DET E JÄTTEFINT!
-Hmmm. (funderar funderar på hur vi ska säga ett stort NEJ på ett pedagogiskt sätt)
-Nja, du kan få ett att ha hemma och leka utklädning med. Men på dagis ska man inte ha läppstift.
Svaret togs inte emot odelat positivt.

måndag 10 mars 2014

Stockholmsvår

Mitt i flyttstöket. Eller egentligen innan flyttstöket har hunnit börja gjorde vi en helg i Stockholm. Micke åkte dit redan på Onsdagen för jobb, och jag och Simone kom efter på fredag kväll. Och en Stockholmsresa visade sig vara ett mycket bra drag. 
Vi bodde på nice hotell under fredag natt. Åt på en mycket bra Peruansk restaurang. Det visade sig att peruansk mat ligger högt i topp av kulinariska upplevelser tillsammans med Fransk, Kinesisk och Italiensk mat. Det hade jag ingen aning om. Iallafall. Restaurangen hette Tumi och maten var fantastiskt god. Jag åt en avsmakning av tre olika sorters Ceviche och varje var som en smakexplotion i munnen. Micke måste lära sig göra dessa med sina hälleflundror. Simone åt pommes frittes. Känner att det är fett mycket hennes förlust. 
På lördag förflyttade vi oss till Maria och David. Först träffade jag upp Maria och Alfred och gled runt på Söder i vårsolen. Och sen förflyttade vi oss alla hem till dem. Det var mycket roligt att se Simone och Tuva leka. De fann varandra direkt och bortsätt från några pyttesmå konflikter verkar det som de hade mycket roligt båda två. Och vi andra hade också superbra. 
Mer sådana helresor tycker jag nog. 
Frukost. Tuva äter det mesta och verkade inspirera Simone till att äta både lamm och fetaostsås
Den klassiska leken av "mamma, pappa och storasyster" 
Det gjordes halsband och armband i mängder
Micke gjorde en finfin film
Alfred var med, utan att göra särskilt mycket väsen av sig
Och vi åt lunch ute i solen!

onsdag 5 mars 2014

nästan helt bra

Jepp, så var det gjort. Kontraktet påskrivet. Banklånen fixade. Köpet genomfört. Nu återstår den lilla detaljen att sälja den gamla lägenheten. Den lilla lilla detaljen. 

Igår hade vi en stylist på besök. Hon gick igenom alla rum, tittade överallt, fotade och spanade. Sen slutade hon med att säga att vi har jättefint. Men....

Vardagsrummet: Soffan är för stor. Tv'n ska stå på andra sidan. Tv bänken är inte bra. Tavlorna är för många och hänger alldeles för högt. Det är för mycket böcker i bokhyllan. Skrivbordet ska bort. Antagligen fåtöljen också. Och mattan ska ligga under den (mindre) soffan. Lampan är för stor och bör hänga mitt i rummet. Den andra lampan är överflödig. Mer mysbelysning. 

Simones rum: Nästan det som var bäst. Men... Gardinerna är för mörka. Mattan är för mörk. Det ska vara roligare sängöverkast. Tavlorna hänger för högt. Det fattas en dörr på garderoben. Sängbordslampa ska till. Men annars var det bra. 

Hallen: Mattorna ska vara lite ljusare. Dörren ska inte vara svart. Hattarna är för många, ska helst bort och ersättas med någon fin tavla. Lamporna är inte bra, ska helst vara spotlight i taket...

Sovrummet: Fin fint. Men... Matta under sängen. Bort med böcker från bokhyllan. Sänk alla tavlor. Rensa bort prylar på skåpet. Finare sängbord. Finare sängbordslampor...

Köket: Inte så mycket man kan göra. Men ändå. Bort med allting från fönsterbrädet. Sänk tavlorna. Ta bort den svarta hyllan. Lampan ska hänga 70 centimeter över köksbordet. Ingeting ovanför kylskåp och hyllor. Blommor, kryddor och oljor ska stå framme. 

Så nu så. Nästen perfekt lägenhet...
Det är bara att sätta igång.

Funderar nästan på att anlita en stylist innan vi börjar möblera den nya lägenheten. För att få lite bra tips kanske.

söndag 2 mars 2014

a new step

senaste tiden. Sen min födelsedag. Så mycket har hänt. Och så lite. Nästan en och en halv vecka hemma. Först Simone sjuk i feber och influensa. Sen åker Micke bort. Jag är en dag på kontoret och lyckas bli sjuk jag också. Maginfluensa, kramper och trötthet. Inte vältajmat.
Och däremellan. Nästan helt spontant. Helt utan planering.
Köper vi en lägenhet!!
Visning på Söndag. Jag går efter lite tvekan med Ewa och Sammi. Tycker lägenheten är fin, känns bra. Det tycker man ju ofta.
Micke går och kollar på den dagen efter. En extra visning.
Så säg vi, visst, vi kan ge accepterat pris. Why not.
Och dagen efter.
Jaaa!
Ni får lägenheten. Ingen budgivning. Inget krångel.
Ouups.
Och ja.
Nu börjar krånglet.
Sälja, städa, styla, välja mäklare, fixa, trixa, packa, flytta.
1:a april har vi vår nya lägenhet.
Två balkonger, stort kök, stort badrum.
Lovely.
Nya möbler, chill på balkongen. Jag kan ha ett olivträd! Och tomater i krukor.
Längt och stress.
Tillsammans.