tisdag 24 februari 2015

ett år äldre. eller så

Ännu en lång break mellan uppdateringar. Jag som tänker jämt att jag har något att säga. Sen glömmer jag av det. Och sen blir det inte av. Vill hellre skriva fler korta uppdateringar. Än  färre långa. I och med att det här är mestadels en dagbok för mig. Så i efterhand är det roligare att läsa fler korta.

Jag har hunnit fylla år sen sist jag skrev. Hela 37. Som pappa påminde mig när han ringde med gratulationer. Jag är en mogen kvinna nu. My God. Kände mig äldre i tjugoårsåldern. Och har aldrig varit mer vältränad än nu. Så det känns bara positivt för framtiden.

Jag vaknade av sjungande Micke och Simone. Och ett paket After Eight och en symaskin. Mycket roligt. Är väldigt laddad att sy saker nu. Simone har redan lämnat önskemål om en mantel.

Och i fredags hade jag min livs första överraskningsmiddag. Jag skyndade mig hem, för Micke skulle träna. Var stressad på grund av mycket trafik. Kommer hem, Micke verkar irriterad att han inte kommit iväg. Simone ropar från sitt rum JA HAJ INGET ATT SÄGA TILL DIG. Jag tänker att varför är alla så arga. Spiken kommer inte ens och hälsar. Går till vardagsrummet och där hoppar alla fram och ropar SURPRISE!!

Väldigt roligt och trevligt. Jag hade velat gå ut och äta dumplings. Men Simone hade blivit sjuk och det blev inget. Istället så blev det dumplings hemma hos oss. Mamma, pappa, Ewa, Sammi och Dag var här. Dumplings, tårta, kaffe, kokosbollar och presenter.
Väldigt fina presenter!
Kan inte haft en bättre överraskningsfest.

Annars har jag inte gjort så mycket. Tränat lite. Ätit god lunch med Ewa. Vart ute på restaurang med hunden. Något som skulle vara ett pass på gymmet blev en helkväll med pizza, våfflor, vin och trevligt prat.
Jag har även varit hos doktor för hjärtbesvär. Igen. De hittade ingenting. Igen. Ska vidare på utredning. Hittar de att det inte är något fysiskt fel så kan jag lugnt byta ut kardiolog mot psykolog. Innan dess vill jag veta.

Tyvärr tänkte ingen på att ta några foton från överraskningsfesten. Men jag har en film från underhållningen i alla fall.
 

tisdag 17 februari 2015

Jag skyller på att det är en så kort månad

Min ambition att bli lite bättre på att skriva tunnades ut lite nu under Februari. Men det har varit så bistert tråkigt på så många sätt och vis att jag verkligen inte haft någon som helst lust att sätta mig ner och skriva ner det.
Men så klart, när jag tittar bakåt vad mina dagsanteckningar säger för de senaste veckorna så har det inte varit allt dåligt. Så klart.
Trevliga frukostar varje morgon. Micke går upp först, gör te, smoothie och kokar ägg. Dukar upp och väcker alla andra. Simone är alltid bäst. Vi har klättrat, sprungit och varit på jiu-jiutsu. Så mycket kul också.
Men jag tänker att jag är trött. Trött på vädret. Trött på grått och blött. Trött på att lampor hemma inte funkar. Och att ibland funkar inte jag som jag vill.
Men som det brukar vara. Har man några dåliga dagar, så glömmer man snabbt de bra dagarna. Och solen har ju faktiskt skinit. Och det är hopp om vår.
För övrigt så har vi varit på jiu-jitsu. Och klättrat. Och jag har pratat med min kollega om vad hans barn gör på fritiden. Och man tänker inte på det så mycket. Men det är otroligt hur mycket man påverkar sina barn med sina egna intressen. Simone klättrar och tränar kampsport, samt sjunger och spelar instrument. Vi ska åka skidor och Micke vill vandra och tälta med henne. Johan berättade hur mycket han försöker intressera sina barn för fotboll, och att han satte dem i nån träning där de bara får testa olika bollsporter. Jag undrar om barn har möjlighet att utveckla sådant de själva vill. Och hur ska de kunna hitta det. Om de styrs av föräldrar hela tiden.
Precis innan resten av snön smälte var det riktigt fint solsken

Solnedgångarna ute vid Arendal är otroligt fina. De dagar solen syns...

Det är så roligt att se. Den fokuserade uppmärksamheten vid träningen.


Hon är stark och klarar så mycket själv nuförtiden

Och har även blivit himla bra på att ta kort

onsdag 4 februari 2015

en månad efter nyår

Jag satte ju en liten nyårsplan. En sammanställning av saker jag vill implementera i mitt liv under 2015. Göra ett bokslut på slutet av året räcker inte insåg jag. Då får jag inget tillfälle att ändra eller bättra mig. Så jag ökar frekvensen lite till ett månadsbokslut. Som på jobbet.

Så här nedan kommer mina nyårslöften.
Och hur det har gått.

Släppa på lite måsten. Alltså inte komma hem från jobbet och känna mig stressad över stök eller obäddade sängar. Leder inte till att jag blir glad eller Micke blir glad eller att sängen blir bäddad. Helt onödigt. Släpp det.
Har funkat rätt bra. Det är stökigt. Jag försöker inte stressa upp mig över det. Städar när jag känner att det behövs. Vanligtvis långt efter att det behövs. Men jag stressar inte. Typ.

Bli bättre på att säga ja till sådant som är roligt. Och bättre på att säga nej till sådant som inte är det.
Nja. Har inte fått några erbjudanden. Eller hittat på själv. Varken roligt eller tråkigt. Dock sagt ja till middag med kollegor. Framsteg. Och börjat rolig träning med Simone .

Försöka fånga mer roligheter i vardagen. Gäster som kommer på mat, nån familjetradition som alla tycker är roligt, inte tänka att dagen är över när jag kommer hem från jobbet.
Inte införlivat någon familjetradition ännu. Men hittat på rätt många roligheter. Utflykter med pick-nick. Gäster. Hälsat på Ewa. Sovit över på Grimmered. Lunchat med mamma. Dagen är definitivt inte över när jobbet är det.

•Sätta upp mer konkreta träningsmål => hittills har jag: lära mig stå på händer fritt i ett rum. Kunna göra 6 pull-ups innan Juli. Samt hitta tillbaka till löpningen.
Jepp, träningen prioriteras helt klart. CF många dagar. Löpning har jag börjat med. Försöker stå på händer lite varje dag. Bara pull-ups går uselt

Och yoga såklart. Massor av yoga. Får mig att må bra i alla lägen.
Såklart. Flera gånger i veckan har jag lyckats med.

•Försöka införa date night. Hitta barn/hundvakt en gång i veckan/varannan vecka (eller vad som är sannolikt) och hitta på någonting tillsammans med Micke. Bio, gå ut och äta, träna tillsammans. Behöver inte vara en helkväll. Ett par timmar räcker. Men, do it. Helst kanske dela på initiativen. Jag hittar på någonting ena veckan, Micke någonting andra.
Helt uselt. Inte lyckats göra något gemensamt alls. Jo, vi var och träna tillsammans ett par gånger. Med Simone då såklart.

Så sammanfattningsvis. Januari, som är så grundlägganden tråkig månad. Har lyckats vara rätt rolig ändå. Måste bli lite bättre på det där med date night. Eller day.

måndag 2 februari 2015

sista i januari

en rolig helg har swishat förbi bara. Lite tråkigt att Micke har varit borta, men jag och Simone har klarat oss ändå. Med rätt mycket hjälp från mamma och pappa.
Efter att ha haft en liten depp på Torsdagen plockade jag ihop min energi lagom till helgen.
Så trots att vädret var rätt så miserabelt packade jag och Simone ihop oss, tog med oss en kälke och hunden och åkte iväg till Delsjön. Vi promenerade, åkte kälke, lekte med isbitar, gjorde snöänglar och bråkade med Spiken. Och avslutade hela utflykten med varm choklad. Det var väldigt roligt. Även om hunden är tonårigt förjävlig och vägrar sitta still utan bråkar, gräver, skäller, ylar och håller på. Vi får helt klart ta betydligt fler "sitta på uteservering" tillfällen så han lär sig chilla lite. Efter Delsjön fick vi besök av Anna. Så eftermiddagen tillbringades med varmt te, ännu mer choklad och massa prat. Och på kvällen åkte vi till Grimmered för mycket god middag.
På söndag var dagens projekt att Simone skulle gå på en prova på Brasilina jiu-juitsu för att se ifall hon skulle tycka det var roligt. Och förvånansvärt nog (egentligen vet jag inte varför jag blev förvånad) tyckte hon det var jättekul. Hon sprang direkt in, var mycket uppmärksam, lyssnade noggrant på instruktörerna och gjorde precis som de sa. Och sen konstaterade hon att det var jättekul och att ho vill börja. Så på Onsdag blir det igen. Kanske jag kan passa på att träna lite samtidigt också. Resten av söndagen hängde vi på Grimmered. Ewa och Sammi kom förbi. Vi åt jättegod middag och slappade lite i allmänhet. Hemma alldeles för sent och fick inte Simone att somna förren 23. Men det var en mycket bra helg.
Våfflor

och varm choklad

Alla lyssnar som små ljus

Simone kunde välta en stor kille redan efter första gången

Uppmärksam på instruktionerna

för att avsluta med lite brottning