söndag 29 juni 2008

idag

idag har jag vaknat näsa mot näsa med en hund
promenerat i skogen innan alla andra vaknat
traskat runt på stan
gått iväg från stan då ångesten över shoppingdesperata människor blivit för stor
idag har jag ätit chokladkaka och druckit té
jag har suttit på en uteservering med syster
och frusit
idag har jag tittat på tatuerade hårdrockare på stan
förundrats återigen över hur lika varandra alla är
folk skarttar åt brats
det här är samma sak fast med svarta kläder
idag har jag ätit tacos med min äldsta vän i göteborg
pratat liv, jobb och framtid
tittat på Sex and the City avsnitt
druckit kaffe
delat tystnad
nu är idag slut
vi får se vad som händer imorgon

lördag 28 juni 2008

fredag 27 juni 2008

honey love

det finns något djupt tillfredställande med att äta honungsmackor. Jag vet inte vad det är. Men det gör mig väldigt glad. Lycka i miniatyr.

Väldigt förkyld, även om jag mår bra. Grymt snuvig dock. Jag fortsätter att kurera mig. Verkar som det funkar hyfsat eftersom ingen allvarligare sjukdom har brytit ut ännu (ta i trä)

Tittar på fotbollen lite med ett halvt öga. Har gått en timme av matchen och det står 1-0 till Spanien. Jag hejar på Ryssland men jag anar att spanjorerna har mer erfarenhet.

Nästa vecka kommer Leonard Cohen till Sverige för en spelning. Tyvärr i Helsingborg, annars hade jag nog väldigt gärna gått. Vet du att Cohen har skrivit två böcker? The Favourite Game och Beautiful Losers. Har du läst? Kan vara intressanta. Jag ska se om jag hittar dem i nåt antikvariat eller så.

Blev inget gymmande idag för jag var kvar på jobbet så länge. Och tro det eller ej, jag har muskelvärk från i förrgår. Och då körde vi väldigt lungt. Det känns direkt att man inte gymmar på ett tag. Förhoppningsvis kommer jag iväg imorgon.

Det börjar skymma så smått här nu. Dags att gå och lägga sig. Jag längtar tills jag kommer upp till dig och få se riktig midnattsol (nästan antar jag). By the way, Spanien gjorde precis ett mål till. Så det blir nog Tyskland/Spanien i final.

Ciao

torsdag 26 juni 2008

i exercise the förkylning


har nu sett två avsnitt av Lost, och hade lätt kunnat titta på ett gäng mer. De vet verkligen hur man skapar cliffhangers dessa producenter, man måste verkligen slita sig från skärmen. Men om jag tittar på ett avsnitt till, så blir det ett till efter det och sen upptäcker jag plötsligt att klockan är långt efter midnatt och jag måste till jobbet om fem timmar. Har hänt förut om man säger så. Vet inte om jag inte tycker att denna serien är snäppet bättre en Heroes. Snäppet allvarligare och coolare.

Ingen träning idag. Känner en annalkande förkylning så jag har bara försökt att ta det lungt, proppat i mig ett antal olika vitaminer, piller, örtmediciner och vitlöksklyftor i förhoppning att förkylningen inte ska bryta ut. Det är så typiskt att så fort träningen börjar gå bra så blir jag sjuk. Och jag som tycker att jag äter ordentligt, både frukt och grönsaker och all sån skit. Varför blir jag sjuk hela tiden?!

Jobbet flyter på bra för närvarande. Vi har haft lite möten med hela gruppen, inklusive chefen, diskuterat igenom vissa saker som inte varit så bra. Och det verkar som alla iallafall är medvetna om vad som inte var så bra och försöker göra det bättre.

Jag har köpt jordgubbar idag.
Ska äta dem till frukost.
Lovely

onsdag 25 juni 2008

Blähh

sköljde tänderna med din floursköljning. Argh! Hela munnen domna bort. Tungan försvann. Hur står du ut?

back on track

home sweet home.
Jag älskar vår lägenhet. Den får mig att känna mig välkommen när jag kommer hem trött på kvällen. Chokladen som ligger på bordet kan ju i och för sig vara en bidragande orsak till detta.

Varit och gymmat med mamma idag. Tänkte att jag ska försöka komma igång, iallafall två dagar i veckan, så jag äntligen kan bygga upp lite muskler. Har blivit klen och svag igen. Dags att bli stor och stark.

Igår var jag och anna i Skatås och sprang. Vi skulle springa åttan men lyckades av nån outgrundlig anledning springa fel. Fråga mig inte hur, då åttan är det enda elljusspåret i Skatås, men jag tror vi har en hemlig talang att gå vilse. Har gjort det förut när vi har varit ute och sprungit. Hur som helst så blev det nog mycket längre än åtta kilometer och jag kände mig stark hela vägen. Var mycket nöjd med mig själv. Anna är väldigt bra att springa med. Vi är nästan jämnstarka (hon är lite bättre) och jag kan behöva nån som driver på mig lite.

Jag har köpt biljetter till Kent och Thåström som spelar nångång i Juli på Slottskogsvallen. Ska bli mycket roligt. Två grymma konsärer i ett. Funderar också på att köpa biljetter till Way out West. Neil Young är det stora dragplåstret. Fast jag har aldrig lyssnat på honom. Är han bra? Bad Religion spelar på Torsdag. Jag hade gärna gått men jag tror att eftersom de har släppt massa album sen sist jag lyssnade på dem (typ gymnasiet) så kommer jag inte känna igen en enda låt. Då är det inte lika roligt. Vi har inte gått på spelningar på länge tillsammans. Det är lite synd. Med tanke på att vårat förhållande lite inoficiellt började med Metallica.

Något virrigt inlägg med inte allt för avancerat språk. Men jag känner att jag är trött och inte skrivit på länge, så ett litet talspråksinlägg för duga för stunden.

fredag 20 juni 2008

torsdag 5 juni 2008

as if I give a fuck

lång dag idag.
Lååååååång. Och bättre blir det inte imorgon.

Har en intressant konflikt på g med CFO'n i Ryssland. Värre mansshauvinistiska kommentarer än de jag fick får man nog leta efter. Och jag blev arg. Jag blir nästan aldrig arg.
Jag tycker inte man får skriva så till någon man aldrig har träffat och förväntar sig ett samarbete med. Det är att sätta sig på sina höga hästar och tro att hierarki ska spela någon roll när det gäller att få jobbet gjort. Arg!

Vill du veta vad det hela handlar om kolla mailet (jag skickade hela konflikten till dig. Enjoy). Börja underifrån och berätta vem som har rätt.

Annars cyklat till jobbet och cyklat hem. Perfekt väder, strålande sol, vindstilla och varmt. Kändes riktigt bra. Speciellt nu efter jobbet då jag var arg. Älvsborsbron är rätt så bra på att plana ut alla aggressioner och förvandla benen till spaghetti.

Ska cykla imorgon också. Har ställ cykeln i förrådet istället för källaren, hoppas ingen snor den.

Nu ska jag gå och lägga mig.

Lååååååång dag imorgon

onsdag 4 juni 2008

a compass in my head

tog Grodan Boll på en promenad ikväll. Hade tänkt att jag skulle gå i ungefär 80 minuter, alltså 40 åt ett håll och sen vända. Gick vägen åt Skatåshållet men bestämde mig för att gå in i skogen ungefär vid TV huset. Klockan var ungerfär halv elva, alltså inte mörkt ännu men defenitivt skymmning. Inne i skogen var det riktigt mörkt eftersom det inte är upplyst där. Så jag gick och gick och efter ett tag så tänkte jag att det vore nog bäst att vända tillbaka. Men jag gillar inte gå samma väg två gånger så jag fortsatte framåt lite till. Såsmåningom kom jag ut på vad som måste varit Delsjö Golfbana. Helt folktomt, fullt med harar och fåglar och med en skir dimma liggande över gräset. Mycket fint. Grodan Boll sprang som en tok och försökte utan att lyckas komma ikapp allt som rörde sig. Men mitt problem kvarstod. Jag gick längre och längre in i skogen, stigarna blev smalare och smalare och jag började fundera på hur pinsamt det skulle vara att behöva ringa någon och säga att jag var vilse nånstans i Delsjö Golfbana. Men sen tänkte jag att jag ger det ett försök. Jag måste ha ett lokalsinne nånstans i djupet av mitt huvud. Trots allt så har mina förfäder överlevt. Och efter halvt gående halvt springande, trots allt ville jag inte bli kvar i skogen när det är mörkt (det är då yxmördarna kommer fram ju) kom jag ut i civilisationen. Och upptäkte att jag var på....
Kallebäcksmotet.
Grattis anna. Det är bevisat. Lokalsinne. Not there.

tisdag 3 juni 2008

down the drain

varit och hämtat min bil på verkstaden idag.
Betalat 2 800 pengar.
Den funkade en gång. Från verkstan till jobbet.
Sen funkar den inte mer.
Nämde jag att jag betalade 2 800.
För att få bilen lagad.
Men det är precis samma fel på den som innan jag lämnade in den.
Vansinnigt irriterande.
2 800!