lördag 10 januari 2009

movie time

lördag morgon. Har inte sovit så länge som vi brukade i julhelgen, men inte långt ifrån. Tonfisksallad till frukost och massor av koppar med té. Hade tänkt att gå ut och fixa lite grejer, gå till biblioteket, ta en promendad bland annat. Men jag känner mig lite konstig. Ingen feber eller ont i halsen. Mer lite lätt illamående och yr. Typiskt. Ska ligga på soffan med ljudbok ett tag och hoppas att det går över.

Kom hem rätt sent från kontoret igår, vid åttatiden, så det var inte så mycket energi kvar.

Tittade på film, "The Time Machine" en remake på en film från 1960 med samma namn, i sin tur baserad på en novell av H.G Wells. Handlar om en 1800-tals forskare som efter att hans fiancé dör i ett rån bygger en tidsmaskin för att få henne tillbaka. Han åker tillbaka i tiden, träffar henne igen bara för att få se henne dö än en gång. Då börjar han åka framåt i tiden för att få svar på frågan varför han inte kan ändra på det förflutna. Till slut hamnar han 800 000 år i framtiden där mänskligheten har utvecklats till två olika raser. Den ena jägare, den andra mat.
Helt ok film med snygga effekter, speciellt när hjälten reser fram i tiden och man får se städer växa upp och geologiska formationer och klimatförändringar utvecklas på bara ett ögonblick. Även bra skådespeleri, Jeremy Irons har en facinerande, men lite väl kort roll. Dock tyckter jag att de filosofiska aspekterna av tidsresor, och paradoxen med att ändra det förflutna skyndades förbi lite väl snabbt, vilket gjorde intrycket lite väl ytligt. Men som underhållning en trött kväll är den absolut sevärd.

Inga kommentarer: