torsdag 31 mars 2011

Fan

Att ta sig hem från kontoret nu för tiden är lite som att spela TV-spel. Typ hur många hinder (tåg, vägbyggen, broreparationer, köer, trafikomläggningar, söndriga rödljus och annan skit) måste du passera innan du kommer fram till slottet (eller sliter av dig håret i ren frustration)?
>>

onsdag 30 mars 2011

jag kan inte komma ihåg sista gången alla sov

det här är nog första gången på for ever and ever som jag sitter uppe själv på kvällen. Micke och Sim sover, och jag sitter uppe, äter passionsfrukter och läser bok. Det vanliga är ju att jag lägger mig med Sim och Micke sitter uppe halva nätterna. Det känns ensamt och skumt men på ett väldigt skönt sätt. Jag var även ute och sprang förut på kvällen, och upptäckte hur fullt mitt huvud var av tankar jag inte hunnit tänka. Det räckte bara att börja röra på benen för att det skulle börja snurra uppe i skallen. "Jobb, hemgrejer, jobb, städning, träning, semester" and so on. Det tog nästan inte slut. I vanliga fall brukar mitt huvud vara tomt på tankar när jag springer. Det är en del av tjusningen med löpning. Men inte idag. Idag var ingen rofylld löprunda. Men ack så välbehövlig. 

one day in the rest of my life

att starta en helt nytt liv låter ytterst pretentiöst och lite "stuffed up" trots att många lovar sig saker varje nyår. Jag brukar aldrig ge några nyårslöften men behöver verkligen en förändring i mitt liv nu för att må bra. Så jag tycker att det är godkänt med att försöka med ett nytt liv. Eller kanske bara en liten förbättring i mitt nuvarande.

Hursomhelt, igår var ett litet delsteg i hur jag vill ha det.
Kvalitetstid utan stress.
Bra dag på jobbet. Sen åka därifrån tidigt. Handla goda ingredienser till god mat och hyra film.

Och angående hyra film. Jag har verkligen legat av mig. Har så dålig koll på vad jag vill se, vad som finns, vad som har gått på bio nuförtiden så det nästan är pinsamt. Har inte någon biofilm sen Avatar för hundra år sen och det har gett usla resultat i filmkoll. Jag hade sådan hjärnsläpp att jag var tuvngen att fråga videokillen vilken film jag skulle hyra om jag ville ha bra action. Han föreslog för övrigt Red med Bruce Willies, som var rikigt bra om man är ute efter rolig action.

Jag mötte upp Sim och Micke på Grimmered. Vi lagade den goda maten, såg den roliga filmen, lekte med den glada bebisen och hade massa tid att prata och skratta.

Det är så jag vill att vardagar ska vara.

söndag 27 mars 2011

a bad week and some sunny days

två veckor sedan vi var på väg. Och nu är vi tillbaka hemma och på väg till jobbet istället. Kan inte riktigt säga att det har varit en jättebra tid, de senaste två veckorna.


Först kom vi nästan inte iväg alls. Sim var lite halvkass i magen. Och jag blev jättesjuk, däckad i soffan. Det är så väldigt typiskt. Här längtar man som sjutton efter värme och semester. Och vad händer? Dagen innan avfärd går kroppen i strejk och man blir sängliggande. Efter många turer och diskussioner så bokade vi iallafall om resen, så vi åkte på Tisdagen istället för på Söndagen. Missade dagar, mer pengar, men iväg kom vi iallafall. Väl hemma så tar jag en vecka ledigt till. För att vila upp mig, hänga med Micke och Sim och ha det allmänt trevligt. Vad händer. Jag jobbar en dag. Sen blir jag sjuk. Igen, Sängliggande resten av veckan. 

Så det här året, hittills har mest varit väldigt kasst. Stress, sjukdomar, känslor av misslyckande och otillräcklighet. Så dåligt att det är inte ens värt att skriva om. 

Men vi har pratat och pratat och pratat. Och nu ska det bli ändring. Och alla ska må bättre. 

Från och med nu. 

Resan var iallafall jättefin. Och jag är glad att vi kom iväg trots allt. Här är några av mina favoritpix. 
Micke har lagt upp mycket fler mycket fina bilder här


Banantime

Solnedgång

Utsikt från ovanför vårt hus

Skruvad skog

Fiskmiddag

Ännu mer fiskmiddag

Riding baby

sexy papa

Uppäten fiskmiddag

Sim i nya hippiebyxoe

Baddax


Rädda bebisen

Sagostund

Arlanda

fin häst

Tuva

I bärselen

Nerför trappan

Freedom

tisdag 15 mars 2011

På väg..

Två flyg. Sex timmars flygresa. Väntan och borttappat och upphittat bagage. Sitter nu äntligen på färjan för näst sista etappen mot La Gomera. Sim har vart exemplarisk så gott som hela tiden. Lite gnäll då och då, men inte mer än från mig och Micke.

fredag 11 mars 2011

Shiny Shiny

Bra att fixa naglarna innan vandringssemesterresan

torsdag 10 mars 2011

rainy on the inside

jag känner mig väldigt trött på mig själv för tillfället. Trött på mitt hår, trött på mina kläder, trött på mitt ansikte. Allt är grått, glåmigt, vintrigt, fult. Jag vill ha vår. Tänk att få komma ut, dra ett djupt andetag och känna lukten av gräs och asfalt. Kunna gå i klackar eller converse. T-shirt och shorts. Klänningar. Inspirationen lyser med sin frånvaro och jag känner mig lika ful som det snöblandade regnet utanför.

Senaste tiden har varit lite trist. Micke har varit sjuk igen. Denna gången obehagligt scary med ambulansfärd till sjukhuset. Och tråkig tråkig väntan för att få träffa en läkare. Ingen fara visade det sig. Men väldigt uttröttande och jobbigt. Mest för honom då. En bra sak i det hela var att syster fick en crash course i bebispassning, då hon fick en Sim dumpad i knäet i ett par timmar. Och det gick hur bra som helst. Vi får göra en repris utan en sjuk micke i bakgrunden. Jag fick iallfall en ledig dag med tid för fika och promenader då Micke låg hemma och vilade upp sig lite.
Annars har Sim varit lite gnällig och irriterad de senaste dagarna. Ätit lite dåligt, sovit lite dåligt och suttit fastklistrad på mig som ett frimärke när jag kommer hem från jobbet. 

Men nu är det bevisat.
Det går att laga semlor med en hand.  
Och de blir grymt goda.
 


tisdag 8 mars 2011

I wish my wife was this dirty

Har tvättat bilen idag.

man kan säga att det blev en viss skillnad

Fira fira fira

Både internationella kvinnodagen, fettisdagen och mammas namnsdag.

Det första firas med att killarna på jobbet (och nej, inte de svenska killarna) delar ut tulipaner till alla (tjejer, den manliga delen blev utan). Det andra firas med att Micke bakar semlor. Och så ska jag ringa mamma.

Det med lika lön för lika arbete och att alla ska behandlas utifrån samma förutsättningar struntar vi i för tillfället.


onsdag 2 mars 2011

fina kollegor

Trevligt att mötas av en glad liten lapp när man kommer till kontoret. Räcker rätt långt för en bra jobbstart.

tisdag 1 mars 2011

Foton


Micke har utställning av några av sina foton på Ättestupans café. Fantastiskt fina. Åk dit och kolla.

Och där finns också grymt goda pajer till lunch.