söndag 18 mars 2012

det svänger

söndag kväll. Sitter och tittar på Terminator och har viss söndagsångest. Inte så lite heller. Efter en fantastiskt bra helg övergick kvällen till kaos. Det började lite lugnt med att jag sitter och tittar på naturprogram. Sim kommer och säger "stäng av, titta Mumin" jag bara "nej, jag vill titta på det här fina naturprogrammet om Nya Zeeland". Simone bara "Neeej!!! Mumin!!!" och sen följde ett total hysteriskt bryt då hon sprang iväg till sitt favoritskrikställe i köket och snyftskrikande rabblade olika Muminavsnitt. Och detta gick inte över på hela timmen som naturprogrammet var. Jag kände inte heller att det var rätt att bara säga "ok, då stänger vi av och tittar på Mumin istället". Inte rätt signaler och resultatet kanske en väldigt bortskämt barn som får precis vad hon vill. Ännu jobbigare ju. Suck. Jag kan ju tillägga att läggningen inte gick som på räls heller. 

Men men. Nog om de senaste tre timmarna på helgen. Resten av tiden har varit ypperligt bra. Lördagen började med att Sim krävde ett utflykt för att titta på "isken och blomman" det vill säga tropikhuset antingen i Botaniska eller Trädgårdföreningen. Eftersom vi hade saker att fixa i stan så blev det det senare. Alltid en höjdarutflykt, och denna gången med pannkaksavslut på Rosencafeet. Sen en shoppingrunda med Ewa som resulterade i ett par skor som nu står i garderoben och väntar på att bli uttagna på promenad. På eftermiddagen lämnade vi av Simone hos mamma och pappa och gick på fest. Om jag säger att vi var i säng runt fyra så visar det lite på hur vi plötsligt blev som kalvar på grönbete. 

Söndag åkte jag iväg för att hämta Simone hos föräldrar och blev kvar där hela dagen. Skön promenad i Ruddalen medans Simone sov. Jättegod middag. Massa prat och lek och trevligheter. 
Det var först när vi kom hem på kvällen som saker urartade. Ja ja, nu sover hon iallfall. 
Häng i Palmhuset 
Pannkakor
Shopping
Resultatet

Sova i vagnen med "bebi atten"
Lek i gardinen
Pappa odlar skägg
80% Chillichoklad. Mmmm

3 kommentarer:

Anonym sa...

Du lurade mig, du sagt att du köpte de färgglada textilskor och det är helt annat modell du visar här :) Pussar mamam

scarecrow sa...

Vilka färglada textilskor??
Aha du menar gympadojjorna jag hade igår. De köpte jag i BadGastein. Dessa på bilden köpte jag tillsammans med Ewa i lördags.
//anna

Anonym sa...

Aha, misunderstanding on both end? Love mum