torsdag 28 februari 2013

Samnaun dag fem

skidor åktes idag också. Och det gick bättre än igår. Riktigt bra vissa åk. Efter åkning i Badgastein trodde jag att jag var uslast av de usla. Men nu var det inte alls så. Det är nog helt klart så att väldigt mycket hänger på att utrustningen ska vara anpassad till en själv. Så borde nog investera ett par skidor framöver. Dyr sport det här. Tyvärr har jag inte en enda bild på mig in action på skidor. Men jag är också the one and only med kamera i backen.
Vi har också varit i byn och kollat runt. Shoppat lite tax-free stuff. Druckit nåt som inte alls var Irish Coffe men ändå helt ok. 
Linbanan på väg upp 
Idag åt vi vettig mat
Enda bilden på hela familjen 
Shopping pågor
Barhäng

onsdag 27 februari 2013

skidor idag

strålande solsken idag också. Börjar nästan bli lite tråkigt. Eller inte. Snarare inte. Idag hyrde jag och Ewa skidor, halva dagen iallafall. I början väldigt obra. Sen gick det bättre och bättre. Men känns långtifrån samma säkerhet som när jag åker bräda. Men ändå roligt. Ska nog försöka göra om imorgon. 
Nu är vi hemma och diskuterar ifall vi ska åka till stan. Åsikterna går isär. Åsikterna går isär om väldigt mycket när vi är tillsammans verkar det som. 
Ewa på skidor
Konstig min 
Paus
Och vad vi åt till lunch

tisdag 26 februari 2013

pizza med fyra ostar

grymt bra dag idag. Strålande solsken och mycket mycket bra åkning. Svårt och slita sig och testa skidor när det är så roligt med bräda. Mamma höll sig till längdskidor idag, så det var bara jag, Ewa och pappa. Så tidigt (rätt så) i backen och full fart hela dagen. Förutom en kort paus för en god, onyttig, kanske fyra ostar-pizza. Det var vad vi förväntade oss iallafall. Vad vi fick: Not som much som förväntat. Men god ändå. 
Och på slutet av dan testade vi lite längdskidor. Galet svårt. 
Simone har haft lite lätta olyckor och äventyr med blodprov och läkarbesök. Känns långt borta att vara bortrest. Även om Micke har full koll. 
Pappa och Ewa
"Genom mina solglasögon, dum dum di dum"
Inbromsning


"Inte riktigt som vi tänkt oss-pizzan"

Krävde ett stort gap
Ewa på längdskidor
Och jag

måndag 25 februari 2013

Keisersnorren

idag kom vi inte ut i backen särskilt tidigt eftersom jag var tvungen att köpa nya bindningar. De gamla hade gett upp livsanden och spruckit. Men när vi väl kom ut var det strålande sol, perfekt snö och lagom kallt. Åkningen var grym, även om nya bindningar medförde lite obalanserad åkning. 
Och vi hann med en varm choklad med vispgrädde. Och en Keiserschmarren
Ewa köpte nya vantar
3/4 av familjen
Jag och pappa 
och en Keisersnorren (ska egentligen vara schmarren, men inte lika roligt)

laddningsproblem

eftersom min dator redan är gammal är den nästan fullt urladdad. Och jag upptäckte precis nu att kontakten för laddningssladden inte passar i uttagen. Således no more dator.  Och no more blogginlägg.

Update: Problem solved för Ewa är ett geni

söndag 24 februari 2013

Schweiz dag 1

Nu har vi åkt ner hela familjen till Schweiz. Närmare bestämt Samnaun. Och med hela familjen menar jag föräldrar, mig själv och syster. Simone och Micke är tyvärr kvar hemma i Göteborg. 
Men men. Åkningen är iallafall grymt bra även om det är lite kallt. Väldigt roligt att åka bräda igen. 
Finns en del transportsträckor här. Och vår valla är inte allt för bra

Posering med brädor
Vädret är lite blandat

torsdag 21 februari 2013

sånt som bara barnets föräldrar tycker är roligt

  • Simone har tagit det här med att "talk to the hand" till en konstart. Till exempel, lyfta upp sin hand, vifta lite med fingrarna och utbrista: "MAMMA HAND, MAMMA HAND, LILLA HAND PLATAL MED DIG"
  • Annars idag, Simone vill behålla nattklänningen på sig när vi ska till dagis. Jag bara "visst visst inga problem, vi sätter på de andra kläderna över" När vi kommer till overallen tittar Simone allvarligt på mig och "MEN MAMMA, SIMONE KAN FAKTISKT INTE GÅ MED NATTKLÄNNING TILL DAGIS" Jaha, nähe, det är klart. Det är bara göra om och göra rätt.
  • Och det här med att prata om sig själv i tredje person. "LÄMMNA HENNE I FLED, HON VILL TITTA PÅ SHAUN THE SHEEP" Jag bara "Hmm?? Va? Vem pratar du om? "SIMONE SÅKLAT"
  • Eller en oresonlig plötsligt skräck för ballonger. ARRGHHH!! DET LIGGEL EN BALLONG I MITT LUM. TA BOLT BALLONGEN. JA E JETTELÄDD!! Say what?!
    På väg till dagis...

onsdag 20 februari 2013

tålamod, tålamod, oceaner av tålamod

  • igår kom jag till dagis lite efter fyra. Stressad för att jag var sen. Simone får syn på mig och börjar ignorera mig totalt. Förutom att upplysa att JA VILLL INTE GÅ HEM. Jag testar lite olika metoder. Leker med henne, kollar på hennes grejer, ignorerar henne, mutar med lekar hemma. Inget funkar. Hon vägrar. Efter nästan en timme tröttnar jag lite och tvångsklär henne. Resultatet: ARRGGHHHH!!! Gallskrik, utbrott och åla sig på golvet.
  • Vi stannar förbi apoteket. Simone vill jättegärna jättegärna ha en ballong. Hon ber och ber och får till slut en från apotekaren. Vi kommer hem (med en incident att slänga och åla sig på golvet i trapphuset JA VILL GÅ TILL DAAAGIS) och ballongen ska plötsligt slängas i papperskorgen. Jag bara -visst Simone, släng den du. NÄÄ DU SLÄNGEL DEN. -Nä, du kan slänga den, det var din ballong. NÄÄÄ ARGHHH. Gallskrik (det är den förkortade varianten)
  • Sen hade vi en lugn stund med mat. Mycket mycket bra. Men sen kom ungefär en timmes hysteriska utbrott kopplade till blöjor, inte kissa i pottan, kissa i pottan och så vidare. Don't even ork skriva om det.
  • Och i morse. Simone går upp. Får sin macka. På fyrtio minuter slickar hon lite på smöret. Jag bara -jag har lite bråttom till jobbet, du måste äta din macka nu så går vi. Simone slickar lite till på smöret. Jag börjar klä på henne. NÄÄÄÄ JA VILL ÄTA MIN CHLEB. Ok Simone ät din bröd. Det går tio minuter, hon tar ett pytte pytte bett. Jag börjar klä på henne igen. ARGHHHH!!! Gallskrik och åla sig på golvet.
Men sen såg hon ut så här när jag lämnade på dagis. Allt är förlåtet och glömt.

tisdag 19 februari 2013

tulpanhav

jag har massa tulpaner hemma. Två buketter från mina föräldrar och en jättestor från Mickes mormor. Jag går och klämmer och rasslar med dem och tänker "my precioussss". Köket är en mycket trevligare plats nu.


måndag 18 februari 2013

day after day och vips har ett år till gått

dagarna glider förbi en efter en. Egentligen händer det ingenting speciellt, men ändå går tiden så snabbt att jag ibland känner att jag inte hinner med. Micke kom hem på torsdag kväll till en Simone som jättegärna ville hålla sig vaken och vänta på honom men somnade på soffan innan. Men som kompensation var de hemma hela fredagen och försökte leka ikapp en hel vecka. Lite intensivt antagligen för det blev insomning på soffan igen för en lite mer förkyld smurf. Jag gick på Spa på Sankt Jörgen. En födelsedagspresent från förra året. Mycket skönt även om jag efter ett tag blev lite rastlös. Liten stund i poolen, liten stund i bastun, liten stund i andra bastun och sen var jag nöjd. Men ansiktsbehandlingen var grymt bra. Lördag skulle egentligen gå åt att jobba och börja fixa iordning lite för födelsedagsbrunch. Men gick istället åt att jobba och stressa över att ingenting var fixat för födelsedagsbrunchen. Till slut blev jag så upprörd att jag gick och lade mig under en filt på soffan och blev förkyld. Rätt tråkig lördagskväll. Speciellt med tanke på att jag och Micke kanppt har umgåtts på hela februari. Och kommer inte ha tillfälle att umgås förren Mars. Oh well. Söndagsbrunchen däremot, mycket mycket trevlig. Föräldrar kom, Ewa tyvärr inte, och vi hade massa god mat och tårta och presenter och lek med Simone. Hon däckade på soffan, igen, precis innan fem. Över en timmes sömn gjorde henne mycket nöjd. Så nöjd att hon inte ville somna förren halv tolv senare.
Pick-Nick i lekparken

Enbart nyttiga kokosbollar
Spalunch

Söndagsbrunchen igång. Goggels från Ewa
Och hjälm från mina föräldrar. Nu är jag laddad för Alperna

Morotstårtan

Och hörlurar från Micke. Äntligen kan jag lyssna på musik på kontoret. Och stänga ute alla ljud


onsdag 13 februari 2013

Hemma med sjuk Simonutt

Inga kräkningar. Däremot en Sim som var varm som en liten kamin hela natten. Och visade sig ha över 39 grader när det blev morgon. Så hemma från dagis och jobb. Vi har hittils tittat på film(er), sovit i soffan och tagit det lugnt. Mamma kom förbi med vad som skulle vara rosulingredienser men visade sig vara storhandling för en vecka framåt. Så nu kan vi vara sjuka i lugn och ro och har massa goda saker att äta. Och jag ska koka rosul. Universalmedicinen.

tisdag 12 februari 2013

Kräkskräck

Ångesten jag får när Sim kommer hem och gråter att hon har ont i magen är inte att leka med. Jag skojar inte.
Hittils verkade det dock mest beroende på hunger (hoppas hoppas)

Sagor?

Senaste tiden envisas Simone att jag ska läsa Bröderna Grimm sagor för henne. Vi har en sagobok med lite blandade sagor i. Anpassade för barn tror jag, men ändå. Jag har inte reflekterat så mycket över Bröderna Grimm förut. Men nu när jag läser för en lite "nästan treåring" så blir synvinkeln lite annan.

I Askungen så tvingar systrarna mamma dem att skära av sig kroppsdelar (tår och hälar) så att deras fötter ska passa in i skorna. För att prinsen sak vilja gifta sig med dem.
I Vargen och de sju killingarna så äter vargen upp alla killingar levande. Sen kommer killingmamman och sprätter upp honom med en sax, fyller igen magen med sten och syr igen. Och avslutningsvis ramlar vargen ner i brunnen och drunknar.
Hans och Greta som vi alla känner till. Där en elak häxa stänger in barn i en bur och göder dem för att ha dem som mat. Men som hamnar själv i ugnen och brinner upp när barnen bryter sig fria.
Och bara lite allmänt sådär. Alla flickor gifter sig bara med sina fäders tillåtelse. Och fnittrar bara lite lätt förtjust när prinsen kommer och tar med dem till sitt kungarike. Inga röster, inga åsikter, ingen vilja. Det är brutalt, rått och mörkt. Människor får ögonen utstuckna, sover i hundratals år, försöker mörda sina barn.
Jag vet inte.
Är det verkligen bra kvällslektyr?

måndag 11 februari 2013

en god helg

Helgen har flugit förbi i alldeles för snabb fart som vanligt. Och trots lite huvudvärk från min sida har vi haft det väldigt bra. Simone var på ett shiny humör hela tiden och mina funderingar över vad vi skulle kunna roa oss med alldeles själva visade sig vara helt obefogade.
Fredag var alla (jag och Sim) trötta efter hela veckan. Inte mycket action förutom middag och popcorn i soffan framför "Zebran och Lejonet" aka Madagaskar. Sen somnade Sim efter halva sagan och jag låg kvar och läste i sängen. Funderade på att gå upp en liten liten stund. Och struntade i det.
Lördag snöade det. Jag var trött på förmiddagen och hade väldigt ont i huvudet. Vi gled omkring hemma, städade lite, tvättade lite, byggde lego och lekte med klossar. En snabb sväng till lekplatsen lyckades vi också med. På kvällen åkte vi iväg till Anna och Therese för middag och kortvisning. Simone tyckte deras bilder från safari var jätteroliga. OHH ETT LEJON, O EN ELEFANT, SEBLA! JAG VILL SE MEL LEJON. Ett lyckat besök. Speciellt då jag blev matad, fick lite vin och vi chillade i soffan med efterrätt (och melodifestivalen men det behöver jag inte prata högt om)
På söndag packade vi ihop oss och åkte iväg till Grimmered. Planen var att baka pączki. Lite för tidigt, eftersom Fettisdagen faktiskt är imorgon, men då är vi väl förberedda. Det var mycket roligt att baka och pączkina blev grymt goda. Jag fick ett mess från mamma att hon hade ätit sju stycken på kvällen. Simone var mycket glad att vara hos Bibi och Andej och roade sig med att förvandla sig till russin i badet, äta massor massor mat, leka med sina saker och demolera tulpaner. Även om hon snällt städade upp efter sig.
Vi var tvungna att skrapa bilen

Simone försöker dölja sitt brott genom att sätta tillbaka blombladen

Bakningen är i full gång
Och det färdiga resultatet

lördag 9 februari 2013

Förfall

Min hy är torr och flagnar. Samtidigt har jag mer finnar än jag nånsin hade som tonåring. Mitt hårbotten kliar och är fullt med utslag. Håret är tråkigt. Konditionen är fullkomligt i botten och alla musklerna har försvunnit. Samtidigt som energin är på botten och frekventa huvudvärkar gör att motivationen att ge sig ut att träna är noll. Suck

torsdag 7 februari 2013

jag måste lära mig vardagsrutiner

Idag har Micke åkt till Kiruna för en veckas tid. Jag och Simone ska klara oss själva. Det är bra på ett sätt. Sim och Micke har ett så himlars bra förhållande att jag ibland känner mig lite överflödig. Det är antagligen sådant som kommer från att ha varit borta tre månader. Men nu ska jag och Simonutten hänga lite tillsammans. Och det började med en dagislämning utan gråt. Oerhört skönt. Även om Sim verkar vara expert på att fördröja utgången hemifrån.
-Sim kom så sätter vi på overallen!
NEJ, JAG MÅTE GÖMMA MIG FÖST. MAMMA LÄKNA!
-Hmm, ok, 1 2 3 4... Var är Simone? Halåå, Simone?
Simone hittas under bordet och jag lyckas sätta på henne en vante.
NU MÅTE JAG GÖMMA MIG MELA. LÄKNA!!
-Ok då, 1 2 3 4 5...
Vante nummer två kommer på efter att Simone hittas. Sen gömma sig lite till och halsduken åker på. Sen mössan. En sko, en sko till. Och så vidare. Hela processen tar en stund.
Men ingen gråt. Och det känns som huvudsaken.

tisdag 5 februari 2013

och det med smör på

det att jag har gått upp klockan sex på morgonen, stoppat bröd i ugnen så att familjen ska få nybakade mackor till frukost städat upp köket, dukat fram frukost, kokat te och pressat apelsinjuice är en förmildrande omständighet till att jag äter upp en halv limpa av det nybakade brödet. Visst?

söndag 3 februari 2013

Äntligen måndag

Helgen har inte varit sådär superrolig. Även om vi har haft förvånatsvärt bra flow. Ingen stress. Ingen gråt. Ingen irritation. Även om jag tillbringade hela lördagen horisontalt i soffan. Nu borde jag vara lagom frisk att ta mig till jobbet imorgon. Och Sim till dagis. Och Micke kan kanske andas ut.

lördag 2 februari 2013

Sånt man får räkna med

Det blev ingen bio igår. Inte på grund av mig, utan för att Simone blev sjuk. Hemma hos mina föräldrar började hon klaga på ont i magen och sen kräkas. Och då blev det hejdå till bio. Det var mycket synd om henne och jag nästan dog av söthet när hon ville ha plåster på sin mage som gjorde ont. Min lilla smurf.

fredag 1 februari 2013

försöker ignorera att jag helst vill ligga under en filt på soffan

jag är fortfarande precis lika sjuk.  I en hel vecka nu. Det suger fett faktiskt. Hade helst velat ligga hemma på soffan och tycka synd om mig själv. Men är på kontoret för att fixa lite grejer. Har varit hemma hela veckan annars, till ingen nytta känns det som. Igår hämtade Micke på dagis, tog henne till frisören och sen gick vi alla till Universeum. Mycket trevligt trots låga energinivåer.
Idag är planen att Sim ska åka till Grimmered efter dagis och jag och Micke ska gå på bio. Jag hoppas verkligen att jag kan hålla mig såpass frisk att jag orkar med en bio. 
Taggigt
Bygga grejer
Brygga i djungeln