måndag 25 mars 2013

Hemsedal helg

en långhelg i Hemsedal är passerad. Riktigt bra åkning, strålande solsken och roligt sällskap. Men också skönt att vara tillbaka hos Micke och Sim och sova i sin egen säng. Trots att Norska stugor är stora och lyxiga med bastu och öppen spis är sängarna grymt obekväma.
Vi åkte ett gäng på sju personer. Där jag var den minst sportiga och minst vältränade av dem alla. Kändes lite ovant. Så med det gänget kan lugnt säga att vi var i backen nästan innan liften öppnade på morgonen och vandrade upp på lite toppar på eftermiddagarna så man skulle få lite extra åkning efter att liftarna hade stängt. Roligt men också rätt slitsamt. Inte så många foton tagna eftersom det var runt -15 grader varje dag. Alldeles för kallt för att slänga fram kameran och fota. Två dagars brädåkning och en dag med skidor. Går bättre och bättre på skidor ny. Jag hyser hopp om att jag ska lära mig hyfs fort. Ända nackdelen med skidor är att jag lider av nån typ av sjösjuka när jag tränar carving. Jag frågade runt lite och ingen hade hört talas om fenomenet. Men eftersom både pappa och Ewa känner samma sak så kan det inte vara helt inbillat. Nästa gång tar jag med mig sjösjukepiller.
På väg neråt

Utsikt
Nerför
Rätt mycket folk på afterskin. Och rätt mycket supande
Oreda

Efter att ha kravlat lång väg genom djupsnö



3 kommentarer:

Anonym sa...

Man är sugen att åka skidor när man ser bilderna, fina. Mkt off pist? Är alla body builders? Jag kan inte tänka mig dig som minst vältränad!Du är alltid bäst! Hoppas att det var kul trots träningsvärk! Love mamma

scarecrow sa...

Jag är mycket sugen på mer skidor. Det var mycket roligt. De var inte body builders. Mer att de åkte vasaloppet och cycklade och paddlade kanot och kajak och sprang och utövade sjuttiofem olika sporter till. Om jag lyckas prioritera till löpning tre dagar i veckan är jag nöjd.
Pussar

scarecrow sa...

Jepp. Det det var en del off-pist. Fast med gudier. Och det var mycket låg lavinrisk.