söndag 30 juni 2013

to much för mig helg

Mickes sista dag på jobbet var i fredags. Och nu börjar han sina två månaders semester/arbetslöshet. Vi började med att fira detta med en grillfest hos en av Mickes kollegor långt ut på landet. Typ. Gråbo iallafall. Simone hade mycket roligt i trädgården där. Jag hade rätt trevligt också. Även om jag fann kollegorna lite svåra. Och när det bara pratas jobb och folk på jobbet jag inte känner är det inte så kul. 
Lördag var typisk Göteborgs sommardag. Regn hela dagen. Och sen lite mer regn. Vi gjorde inte många knop. Lagade pannkakor, lagade fisksoppa, hade lite gäster och plaskade i fontänen. Trots den låga aktivitetsnivån var jag supertrött och redo att sova klockan tio. 
Söndag vaknade vi till en fin morgon. Ägg och vattenmelon till frukost. Sen till lunch kom Mickes bror och kusin. Vi käkade lunch, gick ut på stan och de stannade tills middag. Jag följde med ner på stan och gick lite runt i affärer själv, i förhoppning att hitta... Någonting. Jag vet inte vad. Bara någonting. Men hittade inget som jag ville ha, fast det är mycket på rea. Blev bara trött av allt det var massa människor som trängdes. 
På kvällen somnade jag på soffan, och ett par minuter senare somnade Simone på soffan också. Jag ifallfall pallar inte riktigt tre dagar i sträck med umgänge med folk jag inte riktigt känner. 
Är sjukt trött.
Lantlig trädgård
Micke, Kristoffer och Ylva. Och nästan tre barn
Fontänen vid Humanisten
Mycket bra att plaska i
Och krypa om man inte kan gå
Joel, Richard, Micke och Simone
Som klädde sig själv i mössa och vantar

torsdag 27 juni 2013

litet skrytinlägg

Igår
  • hämtade jag barnent på dagis
  • lagade middag
  • utfodrade hela familjen
  • städade köket
  • skrubbade badrummet
  • gick ut och sprang en mil
  • och körde lite yoga pass
Kände mig rätt nöjd efteråt om man säger så

måndag 24 juni 2013

nu börjar sommaren

midsommarhelgen är över och det är nästan måndag. Jag borde ligga i sängen för länge sedan. Men jag har inte riktigt energi att gå iväg och duscha och ta ut linserna. Så jag skjuter på det lite, mycket klokt.

Vi har haft en riktigt bra helg. Även om jag inte hade tackat nej till en extra ledig dag.

Torsdag kväll åkte Micke och Kristoffer iväg för att tälta och fiska över natten. Jag Simone ägnade kvällen åt att äta popcorn och titta på film. Sen hann jag läsa en halv bok för henne innan hon slocknade som ett ljus. Jag med för den delen.

På fredag morgon kom Micke hem. Jag lagade rabarberpaj medan han vilade upp sig efter sin natt i skogen. Vädret var väldigt tryckande, jag hade en grym huvudvärk och var inte alls laddad för midsommar. Men när vi kom till mina föräldrar var det så trevligt, avslappnat och roligt att all huvudvärk släppte snabbt. Det hjälpte nog till att det i sedvanlig midsommarordning började hällregna efter ett tag. Tillsammans med föräldrar, Ewa och Sammi, Sanna, Jesper och Oliver ägnade vi midsommarkvällen åt obcena mängder mat. Massa prat, och sen ännu mer mat.

Det var så mycket mat att alla (plus några extra) fick komma tillbaka dagen efter för att äta upp det. Vi hade först tänkt köra hem på kvällen, sen ta en taxi, sen när Sim däckade på soffan bestämde vi oss helt enkelt för att sova över. Tyvärr har jag nästan inte tagit några bilder, vare sig från fredagen eller lördagen. Men vi hade det extremt bra. När vi kom hem lördag kväll var vi rätt trötta och fortfarande mätta. Jag övertalade mig själv att gå ut och springa och hade en av mina bättre löprundor på länge.

På söndagen var det rätt så blåsigt och kallt och vi åkte iväg till Delsjön för att Micke skulle springa. Jag och Simone åt våfflor och glass, lekte med kaninerna och sen försökte jag hindra henne från att hoppa från bryggan ner i sjön. Det är verkligen dags för henne att lära sig simma. Resten av söndagen ägnades åt att slappa i soffa, baka bullar för dagisavslutning, ett yogapass och tv-serier.

Som sagt, en dag till hade inte skadat.
Midsommarkläderna stannade på säkert en halvtimme 
Duka till middagen
Söndag med kaniner 
Hon lovade att bara känna på vattnet
Men sen åkte badkläderna på
Även Micke badade (inte jag dock)
Imorgon är det sommaravslutning på dagis. Med picknick och sånger och sånt. Jag och Simone bakade chokladbullar.

Massa choklad, lite socker, kanel och smör
Blandas till en smet
Rullas in i bullar
Skjutsas in i ugnen
och äts upp!

onsdag 19 juni 2013

Aktiviteter

Då vi inte har några som helst semesterplaner lagda funderade jag lite på vad man kan roa sig med hemma. Tillsammans med en aktiv treåring och en mindre lättroad förälder (jag). Det här kom jag på hittills. Mer förslag tas gärna emot.

  • Tjolöholms slott. Fint slott, bra kaffestuga och en trevlig badstrand.
  • Billdals gård. Stor park för picknick. Öde gård. Fin strand på Killingholmen.
  • Lärjeåns trädgårdar. Typ, trädgårdar. Och kaffe. Kanske promenad. Har inte varit där ännu.
  • Nolhaga park. Djurpark, lekplatser, promenader och bad i sjön Mjörn. Ser fint ut på bild.
  • Östroos fårfarm. Lammsafari. Say no more. Lööved it förra året.
  • Astrid Lindgrens värld. Lite längre bort, men säkert roligt (för vissa mindre typer)
  • Borås djurpark. Sim redan besökt. Men inte hennes föräldrar.
  • Havets hus i Lysekil. Ett hus, vid havet. Med djur.
  • Kättilröd 4H gård. En bondgårdsliknande gård i Tuve. Med bondgårdsdjur.
  • Tripp med båt i Södra skärgården. Fint, billigt och roligt.
Sen finns väl standardlösningarna
  • Universeum. Vårat hem borta från hemmet.
  • Naturhistoriska. Lite creepy tycker jag.
  • Världskulturmuseet. Nära och bra. Och mycket ytor att röra sig på. God mat.
  • Sjöfartsmuseet. Lite boring. Men bra variation.
  • Stadsmueet och konstmuseet. Det förstnämda har stor barnavdelning. Brukar vara crowded.
  • Rhööska med favoriten. BIBLIOTEKET
  • Nostalgicum (det är mest jag som vill besöka)
  • Alfons Åbergs hus. Hört att det ska vara kul.
  • Botaniskas växthus. Mycket poppis hos Simone.

måndag 17 juni 2013

kompensationshelg

efter en vad som har känts som en helt bedrövlig och evighetslång vecka har jag haft en oväntat bra helg.

Förra veckan präglades av migrän, muskelinflamation (eller nåt som förlamade mig till stillaliggande platt på soffan) allmän nedstämdhet och omotivation. Helgen lyckades kompensera upp för alltihop.

I fredags lämnade vi bort Simone till mina föräldrar. Hon kom dit mycket nöjd. Ännu nöjdare blev hon när hon möttes upp av en fin present. Ett staffli att måla på. Hon var så nöjd att hon bara vinka lite förstrött till mig och Micke. HEJDÅ, VI SES IMOLGON.
Vi sprang iväg som kalvar på grönbete. Kvällen ägnades åt middag på Dinner 22 och sen drinkar på Dinner 20. Tror jag däckade i sängen runt två, sådär lite lagom halvlullig. Mycket bra kväll.

Jag insåg att jag inte varit med ensam med Micke (om man bortser en enstaka joggingrunda och kvällar då man är mer halvzombie än person) en enda gång sen vi åkte till Berlin. Förra året. I juni 2012.

Lördagen upptäckte vi att mamma och pappa hade tagit med sig Simone och spontant åkt iväg till Borås djurpark. Vi åt långsam frukost, fixade grejer hemma. Inklusive äntligen borra upp kökshylla samt gick ut på stan för lite shopping och kaffe. I och med att jag så gott som aldrig strollar runt på stan utan en krävande treåring var det oväntat vilsamt.

Söndagen ägnade vi oss (tyvärr) åt Ikea. Varje gång jag åker dit tänker jag att "jag ska aldrig mer åka hit, jag ska bara köpa sånt jag verkligen jag vill ha (dyrt) eller på loppis (billigt). No more Ikea ever again". Men så återkommer jag ändå. Dock köpte vi inget mer än lite galgar, plastbackar och en mjukglass. Men det var en bra dag trots allt. Speciellt den där eftermiddagsluren jag fick på soffan medan Micke och Simone var nere i källaren och sorterade fiskegrejer.

fredag 14 juni 2013

varför är det alltid så förutsägbart?

i våran ledningsgrupp finns det tretton personer. Alla män. Alla vita män. Alla vita män i övre medelåldern.

I AB Volvos ledningsgrupp finns det sexton personer. Tre av dessa är kvinnor. Inte ens 20%. Vilka är dessa kvinnor? En jurist, en socionom och en HR.

Och det är ett mönster jag ser överallt. Koncernledning, dotterboloag whatever. Antingen bara män. Eller om det finns några kvinnor involverade, så jobbar de alltid med så kallade "mjuka frågor". Human Resources, legal, communication och så vidare. Jag säger inte att det inte är viktiga positioner. Det är det. Men varför är det alltid så förutsägbart?
Varför vet jag att när en brandansvarig på kontoret ska väljas ut så blir det en kvinna, eller en miljöansvarig eller för sjutton gubbar en köksansvarig. En gång. Tre gånger. Det kan vara en slump. Men jag har vart i arbetslivet i nio år nu. Och alltid samma sak.
Varför är det så jävla förutsägbart?
Varför kan ingen överraska mig och välja en manlig miljöansvarig, eller fikaansvarig, eller trivselansvarig? Eller en kvinnlig chef på en hög position. Varför har jag aldrig sett en manlig sekreterare? Varför, när det är en mans tur att bjuda på fika på jobbet förutsätter alla att det är hans fru som har bakat?
Var sak jag hitta förebilder i mitt arbetsliv? Alla mina chefer har alltid varit män. Alla mina motparter, iallafall efter att jag har jobbat mig upp lite i organisationen, är män. Alla jag presenterar saker för, visar saker för, jobbar för, är män.
Var ska jag hitta förebilder?
Varför är det så förutsägbart?
Varför är det så jävla tråkigt??

tisdag 11 juni 2013

Ska vi flytta till Gnesta?

har nämligen hittat precis det huset jag skulle kunna tänka mig ha. Det har ett extra torn! på tomten. Tänk. Ett eget torn.... Titta mer här!!

fredag 7 juni 2013

försenad Hanami

igår var det dags för våran traditionsenliga Första Maj Hanami Picknick. I och med att den riktiga första maj var typ vinter och resten av månaden har vi varit bortresta varje helg så fick det bli skjutet till Nationaldagen istället. Och trots att det bara fanns ynka rester av körsbärsblommorna så blev det en mycket lyckad tillställning. Christoffer stod för maten och champagnen jag stod för efterrätten och Simone stod för underhållningen. Och vädret var shiny!
Var och en hade en egen filt 
Det fanns "blåsblommol" även här
Pajer in plenty (det här er en av tre)
Sen gick jag och Simone till växthuset
Vi fotade i speglar
och hittade grodor
efter lite lekplatslek och filthäng var det dags att åka hem. En heldag med picknick

torsdag 6 juni 2013

en oväntad kväll

gårdagens plan var egentligen mest att hämta Sim från dagis, hänga lite på Universeum och vänta på att Micke skulle komma hem från after work. Men istället så messade Sammi om räkfrossa och pick-nick på Grimmered. Det var lite för blåsigt för att sitta ute och pick-nicka men annars så överträffades alla förväntningar. Vi åt massa havsdjur, Simone träffade en ny kompis, det var lek och bad och kast upp och ner, dans och kullerbyttor. Simone ville absolut inte åka hem. Alltid ett bra betyg.
Djuren tittade på oss innan vi åt upp dem 
Till slut däckade de (fast bara på låtsas)

tisdag 4 juni 2013

9 gånger Ego

Mycket har hänt sen om man jämför månadskiftena Maj/Juni några år tillbaka. Och här går jag och tror att jag ser likadan ut som på gymnasiet. 
2005: en resa till London. Håret på utväxt och jag gillar fortfarande inte kaffe.
2006: en konferens i Istanbul. Första seriösa jobbresan var inte alltid så väldigt seriös. 
2007: ännu en jobbkonferensresa, denna gången till  Dubrovnik
2008: ett besök i Zakopane. Tröttnade tydligen på håret. 
2009: en studentfest i Bryssel, antagligen ovetande gravid
2010: inga resor, hänger i Göteborg postpreggotjock
2011: håret långt igen och kvar i Sverige. Verkar som de roliga resdagarna ligger på paus 
2012: verkar som jag tröttnade på håret (igen). Dock på resande fot. Denna gången i Berlin
2013: ingen frisyrrevolution. Bröllopsfest i Langesund


dör lite av söthet här

MEEEN, EN MYGGA HAJ BITIT MIG! JA HAL ETT MYGGBET!! UÄÄÄHH
AJJJ, KAN DU SMÖLJA MIG?
TATA, VAJFÖJ MÅSTE MYGGAN BITA MIG?

Döör av söthet.
Och kanke inte läga att svara -jo, den vill suga ditt blod.


- Simone vaaar ääär du?
- Jag hittar inte Simone.
   MEN BIBI. DU SEL JU ATT EN FOT STICKEL FJAM!

söndag 2 juni 2013

en helg i Petersburg

Hemma igen efter en tredje helgen i rad på resande fot. Denna gången till Maria och Davids sommarställe i Petersburg, långt borta i Södermanland nära Vingåker.
Vi åkte redan i Fredags för att verkligen ta vara på hela helgen. Och det lyckades vi med, till 100%. Trots dålig väderprognos hade vi strålande solsken och över 20 grader varmt. Simone och Tuva fann varandra direkt som vanligt. Det tog ungefär tre sekunder, sen sprang de iväg hand i hand mot skogen för att titta på trollen. Och så fortsatte det hela helgen. De små Smurfarna lekte själva medan vi andra kunde slappa, dricka kaffe, prata, skjuta lite luftgäver, äta goda saker och springa joggingturer. På söndagen klämde vi även in en auktion, en loppis, besök på en outlet med tillhörande shopping samt en del glass. Helgen hade inte kunnat bli bättre hur vi än hade försökt. Mitt enda klagomål kan möjligtvis rikta sig mot de tusentals myggor, insekter och fästingar som härjade.
Frukost
Lite kaffe kanske?
Konst skapas
Strawberry fields forever
Två små gangstrar ut på äventyr
Gravid kvinna med vapen
Ut till skogs 
Kohagen
Smörblommefält
Första, andra, tredje, Sålt!
Glasspaus
Vissa bråkar, ehhum, delar på glassen
Ta i för kung och fosterland