onsdag 3 juli 2013

Senast lästa bok; Adjö det ljuva livet

Köpte Camilla Henemarks biografi i pocket förra veckan. Och kunde knappt lägga ifrån mig den innan jag hade sträcktläst den från pärm till pärm.

80 talet i Sverige, Army of Lovers reagerar, knarket verkar flöda och samma sak med spriten och de tillfälliga förbindelserna.

Camillas liv är helt galet. Från hyllad fotomodell, till superartist med föreställningar på arenor i hela världen, via sunkiga krogshower, inhopp i korvkiosker och sovande under broar. Det är svårt att föreställa sig att allt detta får plats i en enda person.

Camilla skriver självcentrerat, ärligt och verkar inte dölja någonting. Från orgier och träffar med rika affärsmän, artister,skådespelare, och varför inte; kungen. Till mängder av alkohol, via en sent diagnostiserad ADHD och depression, till hemlöshet, inlägg på psyket och till sist stödboende.

Och trots att hon i bokens slut verkar befinna sig på botten så har hon fortfarande en strålglans som hoppar fram ur sidorna, en förmåga att trollbinda och charma läsaren med sin karisma.

Jag hoppas verkligen att trots allt skit hon har fått utstå genom åren att vägen framåt går uppåt. Det är hon värd tycker jag. Flera gånger om.  

Inga kommentarer: