onsdag 5 mars 2014

nästan helt bra

Jepp, så var det gjort. Kontraktet påskrivet. Banklånen fixade. Köpet genomfört. Nu återstår den lilla detaljen att sälja den gamla lägenheten. Den lilla lilla detaljen. 

Igår hade vi en stylist på besök. Hon gick igenom alla rum, tittade överallt, fotade och spanade. Sen slutade hon med att säga att vi har jättefint. Men....

Vardagsrummet: Soffan är för stor. Tv'n ska stå på andra sidan. Tv bänken är inte bra. Tavlorna är för många och hänger alldeles för högt. Det är för mycket böcker i bokhyllan. Skrivbordet ska bort. Antagligen fåtöljen också. Och mattan ska ligga under den (mindre) soffan. Lampan är för stor och bör hänga mitt i rummet. Den andra lampan är överflödig. Mer mysbelysning. 

Simones rum: Nästan det som var bäst. Men... Gardinerna är för mörka. Mattan är för mörk. Det ska vara roligare sängöverkast. Tavlorna hänger för högt. Det fattas en dörr på garderoben. Sängbordslampa ska till. Men annars var det bra. 

Hallen: Mattorna ska vara lite ljusare. Dörren ska inte vara svart. Hattarna är för många, ska helst bort och ersättas med någon fin tavla. Lamporna är inte bra, ska helst vara spotlight i taket...

Sovrummet: Fin fint. Men... Matta under sängen. Bort med böcker från bokhyllan. Sänk alla tavlor. Rensa bort prylar på skåpet. Finare sängbord. Finare sängbordslampor...

Köket: Inte så mycket man kan göra. Men ändå. Bort med allting från fönsterbrädet. Sänk tavlorna. Ta bort den svarta hyllan. Lampan ska hänga 70 centimeter över köksbordet. Ingeting ovanför kylskåp och hyllor. Blommor, kryddor och oljor ska stå framme. 

Så nu så. Nästen perfekt lägenhet...
Det är bara att sätta igång.

Funderar nästan på att anlita en stylist innan vi börjar möblera den nya lägenheten. För att få lite bra tips kanske.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Låtel loligt, Sim vill inte flytta ju. Pussal

scarecrow sa...

Fast hon har ändrat sig och är numera rätt laddad för att flytta. Bara vi tar med alla våra grejer.

Mikael sa...

Tycker vi fick en hel del bra tips och synpunkter för att göra om VÅRT hem till ETT hem. Ett hem som intressenter kan titta in i och tänka sig att de vill bo i.