måndag 8 september 2014

Vi gör nästan mer grejer med hund än utan

tillbaka på kontoret efter helgen. Samt några dagar jobbandes hemma. Ibland har svårt med att fokusera på jobbet då jag sitter hemma. Kommer på andra saker jag skulle kunna göra. Tvätta, bädda, diska upp. Jag ska bara... Det är lite av samma anledning jag är lite tveksam till att gå ner i tid och jobba exempelvis 80%. Det skulle innebära ungefär 10 000 mindre i bruttolön och en ledig dag i veckan. Men känner jag mig själv skulle jag "passa på " att städa, dammsuga, fixa nåt hemma. Allt det där som inte hinns med i helgen. Och jag har ingen lust att bli en dyr hemhjälp till mig själv. Men att vara hemma ledig och hitta på roliga saker. Det är en helt annan grej det.
Annars i helgen har vi firat femårigt bröllopsjubileum. Helt galet att jag har varit gift i fem år redan. Och ihop med Micke i tio år. Tio år! Hur länge som helst. Vi kom äntligen iväg till Thörnströms för firande. Har velat gå dit sen vårt ettåriga bröllopsjubileum, men på något sätt har det alltid kommit något annan i vägen. Men nu så. Föräldrar kom hem till oss för att vakta barn och hund. Vi klädde oss i fina kläder och tog oss iväg till en helkväll i matens tecken. Och det blev verkligen en matorgie. Pilgrimsmusslor, kalv, bergstunga, hare, gåslever, choklad, och mycket mer. Allt ekologiskt, av högsta kvalitet och fantastiskt gott. Jag var fortfarande mätt och hög på smakerna morgonen efter. En mycket trevlig kväll för oss.
Simone hade varit lite ledsen och ur fas, men det hade gått bra ändå.
Lördagen så sprang Micke ännu ett halvmaraton. Under tiden promenerade jag, Simone och Spike till en lekplats där det lektes vilda lekar. Mest från hundens sida. Den självbevarelsedriften jag har hört att den här hundrasen ska ha verkade obefintlig. Han kastade sig utför klippor, rullade ner för backar och gjorde om det igen. På kvällen kom Carolina och Alice och hälsade på. Micke lagade middag, tjejerna lekte vilda fantasilekar och jag och Carolina försökte prata med varandra.
Söndag blev en lite allmänt seg dag. Solen sken och vädret var strålande. Men jag var trött med lite ont i halsen och dålig motivation. Hade velat fixa massa grejer, men blev bara en tur till skogen (visserligen mycket rolig) och slapp i soffan (visserligen välbehövt).
På det stora hela hade jag velat ha mera helg. När vill jag inte det.
Enda bilden från Thörnströms. Brööd
Spiken är riktigt duktig i koppel. Även om han tycker en hel del saker är rätt läskiga
Simone gillar hösten. Finns massa löv att plocka
Magi på hög nivå
Och i skogen fanns det mycket spännande att se

1 kommentar:

Mikael sa...

Utöver att jag ser tjock ut, hur skall jag åtgärda min hållning?.. var det riktigt bra sammanfattade bilder.
Bra helg tycker jag. Mer behöver inte göras.
Hade du haft en "like"-knapp så att jag tryckt på den.