torsdag 14 maj 2015

dags för uniform?

Jag har upptäckt att jag egentligen har packat lite för mycket kläder för två veckors jobb. Jag tenderar att alterera mellan ett par svarta kostymbyxor och ett par chinos. Och olika t-shirtar. Tar ungefär tre minuter att klä sig på morgonen. Och det är oväntat befriande och skönt.
Speciellt när jag tänker på hur jag hemma står framför min överfyllda garderob, sliter mitt hår och verkligen tänker på att jag har ingenting att sätta på mig.
Samtidigt måste jag fundera på ifall de här kläderna är passande, vilket intryck kommer jag göra, kommer folk ta mig seriöst på möten.
Killar har det så mycket lättare. En kostym, lätt att variera med olika skjortor eller accesoarer. Och de blir alltid betraktade seriöst, samt att det även blir en typ av igenkänning eller signatur.
Det finns även en intressant artikel om varför framgångsrika personer (läs män) har samma outfit på sig varje dag. Läs här: Why Successful Men Wear the Same Thing Every Day
Iallafall. Något att fundera på.
Dock älskar jag kläder och att klä mig i roliga och snygga saker. Men kanske på morgonen på väg till jobbet inte är rätt ställe att fundera på att uttrycka sin kreativitet.

2 kommentarer:

Mikael sa...

Du har fått mig att tycka att detta är väldigt intressant. jag tänker varje morgon "speglar detta den mig som jag vill visa" och funderar seriöst på att skaffa mig en micke-uniform. Jag älskar mina tatueringar och sättet som de reflekterar mig, jag tror att jag skulle trivas med att ha en klädsel som visar mig på samma sätt (även om den är lättare att ändra).

scarecrow sa...

haha. Roligt att du tycker det är intressant. Upptäcker att jag har lite tid att tänka när jag är ensam. Hemma finns det liksom inte alltid plats för reflektioner. Jag borde bli bättre på att ta mig tid till detta.