lördag 2 februari 2008

thanks god its friday

Äntligen fredag. Mina ögon går i kors efter att ha stirrat och räknat den dära jävla forecasten. Jag har även upptäckt att jag brister något i mina matematiska kunskaper. Procent är helt enkelt inte min starka sida. Jag räknar först på ett sätt, och sen baklänges för att verifiera att första sättet var rätt. Och jag får inte samma siffror. Suck.

Annars händer inte så mycket. Mina fantastiskt bra intentioner att få en snygg beachkropp till Costa Rica har fallit om intet. Nu kommer jag inte bara vara blek, jag kommer vara både fet och blek. Typiskt.

Jag kan inte säga att jag längtar hem direkt. Men jag är lite trött på att bo på hotell. Inte kunna äta det jag vill, inte ha min säng och mina saker runt omkring mig. Saknar enkelheten att ta ut en youghurt ur kylsåpet.

Nu ska jag lämna kontoret och jobba lite på min otränade kropp genom att mata den med pasta med fyra sorters ostar.
Ciao.

2 kommentarer:

Mikael sa...

Ja det låter som om månadsskifteskänslan har slagit in för dig. Min ambitioner om att komma iform för Casta Ric har gått lika bra som dina fast lite sämre...
när du räknar procent är mitt tips att tänka först en procent, d.v.s. att du tänker dig ett kommatecken som du flyttar två steg åt vänster. alternativt tio procent, flytta ett steg åt vänster. och ta sedan det värdet gånger antalet %.
Verifiera sedan genom att testa med närmsta heltal Ex:

7% av 134,62

1%=1,3462
7%=9,4234 (fuskade med papper)

verifiera 1,3462=ca 1,5 nastan samma som 7 x 1 + 1/2=10,5 men du ser ju att svaret ska bli lägre...

äh! jag svamlar, det är tidigt på morgonen, jobbade till 22:00 inatt i snöblåst och kan inte sova nu...

Ha en bra helg

Mikael sa...

Jag mena (7 x 1) + (1/2 x 7)=10,5