måndag 12 januari 2009

det är illa när man längtar till jobbet

en typisk söndag på många sätt. Grå och tråkig.

Jag tog en promenad med Naja i morse. Fick en "om blickar kunde döda" blick från en tant med en liten självmordsbenägen råtta till hund. Naja är inget stort fan av andra hundar. Således har jag henne kopplad. Hindrar inte att hon reser ragg, kastar sig på kopplet och morrar avgrundsdjupt. Inte så inbjudande till lek med andra ord. Den lilla korkade hunden, inte i koppel såklart, trippar fram för att, inte vet jag, hälsa, bli uppäten, retas eller något som den hade tänkt ihop i sin lilla dörrmattshjärna. Jag greppar den i nackskinnet och kastar bort den en bit för att förhindra blodugjutelse. Och vad får jag. En sur kommentar om att jag ska hålla reda på min hund (som var i koppel) och att hennes hund bara ville titta lite. Undrar vad hon hade sagt om jag hade låtit Naja bita den.

Har handlat mat. Och lagat mat för resten av veckan. För en gångs skull inte köttbullar eller annan köttfärsbaserad rätt. Jag har avancerat upp till gratinerad fläskfilé under ett täcke av charlottenlök och champinjoner med kryddig tomatsås. Det du. Vet inte hur det smakar ännu för jag har inte varit hungrig. Jag får se imorgon vid lunch.

Tittade på "Super size me" förut ikväll. Den var rätt så facinerande. Inte äcklig på det sättet som du fick den att framstå. Men ändå så förvånande att det är så extremt dåligt att äta på McDonalds (eller liknande snabbmat). Det intressanta var att alla läkare var så väldigt förvånande över reslutaten också. Inte för att jag någonsin har haft några betänkligheter över hur äckligt det är. Även om en och annan burgare har slunkit ner.

Nu ska jag gå och sova, och låtsas att jag är helt frisk imorgon.

1 kommentar:

Mikael sa...

Hundägare överlag är väl bara snäppet bättre än hästägare när det kommer till förståelse för andra hundägare. De flesta av dem tycks leva i någon illusion om att deras hund är den enda typn av hund och att alla hundar är lika.
Det är ofta som jag tänkt att man borde vara tvungen till att ta hundkort på samma sätt som körkort. det vill säga allmänt hundvett.

Maten låter mycket god, hoppas du bli nöjd med den.

hoppas också att du vaknar frisk idag, själv är jag nog lite bättre nu, halsen kliar så att jag skulle vilja slita ut den och vaknade ett par gånger av näsblod inatt men känner mig något bättre.

Ser också fram mot att kunna börja jobba, är grymt uttråkad och vill bara göra något som får tidn att gå så att jag kan åka hem.

puss