söndag 29 mars 2009

bräda

ute och åker bräda igen. Så väldigt roligt. Har sagt det förut och säger det igen. Jag vill väldigt gärna komma iväg till alperna den här säsongen. Lite sugen på ny utrustning, även om den jag har duger fortfarnade. Nästa år ska jag köpa nya prylar.

En stor poäng med vara ute i kylan. Varm choklad med vispgrädde.

Vädret har inte varit alltför bra. Inget marsväder dirket. Kallt och det snöar en hel del. Även om det har varit solglimtar som får en komma ihåg hur det ska vara. Alperna på våren. Ahhh. Är så sugen. Problemet är vem jag ska åka med. Micke börjar nytt jobb nu, antagligen inte så bra att börja med semester. Syster har inga pengar. Och jag har inte kvar så många kompisar som åker bräda längre. Stort problem. Måste fundera på vem som skulle vilja, och vara tillräckligt bra att åka med. Hade kunnat åka själv egentligen, men det är inte riktig lika roligt.

Jag och mamma pausar.

söndag 22 mars 2009

bra saker

igår var stålande vackert väder och årets första utomhusklättring. Väldigt roligt. Det var så länge sen jag klättrade utomhus att jag nästan glömt hur trevligt det är. Vi var ute nästan hela dagen, och jag känner faktiskt att jag har ont i kroppen just nu. Lite konstigt eftersom jag tycker att jag blir tröttare i musklerna när jag klättrar inne. Fast inne är vi bara i kanske två eller tre timmar. Igår var vi ute i sju timmar. Ser iallfall fram emot mer klättring ute.


Här kommer bildbevisen på mina surdegsbröd. De blev mycket goda. Jag tycker om att baka så här. Det känns mer som att skapa någonting är ren matlagning. Det här kanske inte är det brödet man bakar när man är hungrig och vill ha en macka, med tanke på att det tar nästan två dygn. Men om man vill ha en väldigt god macka som någon har knådat och pysslat om. This is the thing.



Så det här blev dagens frukost.

lördag 21 mars 2009

homey friday

inga aprikoser att äta idag. Har ätit upp alla mina och tvingat mig själv att inte köpa nya. Det är så gott, jag kan äta hur många som helst, men jag får ont i magen av dem. Jag har choklad med chilli iallfall. Det är lika bra.

Det har varit en bra vecka på kontoret. Har äntligen haft tid att fokusera och avsluta saker. Med tanke på att jag senaste tiden känt att jag aldrig har lyckats avsluta nåt samt att jag har varit väldigt frustrerad känns denna vecka som om saker har vänt lite. Anledningen skulle kunna vara att chefen är på semester.

Sprang hem från kontoret igår tillsammans med Robert. Det var väldigt skönt. Fortfarnade ljust ute, och när vi sprang över bron höll solen på att gå ner och hela himmlen och havet dränktes i rosaröda flammor. Jag var ledsen att jag inte hade kameran med mig. Robert är mycket sämre än Claes, typ på ungefär samma nivå som jag, vilket gjorde att vi flåsade mer eller mindre lika mycket. Det är nämligen ytterst irriterande att springa med Claes. Jag flåsar som en blåsbälg och han låter som han bara tar en promenad i parken.

Just nu är jag mitt i ett surdegsbrödbak. Det ska bli ett bovetebröd. Står just och jäser i min nya brödkorg. Få se om en timme hur det blir. Bildbevis kommer.

Åkte bort och hämtade syster förut Och Tyson. Syster sover på soffan och Tyson på dörrmattan. Det är fint med hundar som sover på dörrmattan.

Jag vill också vara med i bokklubb. Får jag vara med i eran?? Vilken är den första boken ni ska läsa?

torsdag 19 mars 2009

quickview

egentligen skulle jag vilja skriva mer. Men jag är trött och har en hel del kvar att göra innan jag kan rulla in mig i duntäcket. Så vi kör en liten kort sammanfattning av veckan.

Jag sprang i måndags i regn.
Tisdag strålande solsken.
Gick tidigt från jobbet och tittade på folk på stan. Det är en milsvid skillnad mellan att gå från kontoret klockan fem jämfört med klockan sju som jag brukar gå. Dessa två timmar är skillnaden på att ha ett liv och att inte ha det. Fast jag hann ändå inte till skomakaren innan de stängde. Typiskt.
Gymmade med Josefin i morse. Ben och bröst.
Fick parkeringsböter utanför gymmet. Sexhundra pengar. Jag hade svurit lite och skrikit mer om jag trodde det skulle hjälpa. Man fick parkera där jag stod från och med klockan sju. Jag ställde mig tio i. Suck.
Jobb jobb jobb.
Klättrade på kvällen med lite kompisar. Roligt som vanligt. Gick inte jättebra dock, lyckades inte komma upp på vissa väggar som jag har klarat förut. Men jag var relativt trött och hungrig så jag skyller på det. Och det faktumet att jag redan har tränat i morse. Undanflykter.
Ätit torkade aprikoser och chilli choklad på kvällen.
Nu ska jag duscha.

tisdag 17 mars 2009

already monday (again)

helgerna blir så väldig korta allt som oftast. Speciellt denna helgen, då jag fortfarande var på kontoret sent fredag kväll. Stannade uppe halva natten i protest mot att inte ha en fredag som alla andra människor och sen sov jag till nästan klockan tolv på lördagen. Handla, dammsuga, tvätta och oj är klockan redan sju på kvällen. Söndagen gick bättre, då ställde jag faktiskt klockan på nio och hann med mycket mer. Dagen var strålande vacker och när jag tog en promenad på stan såg man alla soltörstande göteborgare gå omkring med glasstrutar i händerna och hoppas på våren. Och de är inte ensamma. Jag hoppas också på våren.

Åkte iväg till mamma, och vi satt på verandan drack kaffe och läste tidningar. Kan inte bli trevligare än så. Vi skulle egentligen äta middag också, men ingen av oss var särskilt hungriga så vi hoppade över middagen. Jag hade tänkt att gå och lägga mig tidigt. Och det gjorde jag också, men sen låg jag i nån form av halvdvala väldigt länge. Inte riktigt vaken, men inte riktigt sovande heller. Jag var inte helt pigg i morse.

Sprang hem från kontoret med Claes. Gick mycke bra, iallafall om jag bara jämför med mig själv. Fast jag hade dåliga strumpor som gled ner i skorna och gjorde att jag fick skoskav på båda fötterna. Övervägde ifall jag skulle sluta springa men kom framt till att då skulle jag få ha ont mycket längre tid, så det var lika bra att springa hela vägen. Måste köpa mer springstrumpor.

Jag tycker att jag springer på bra. Men, jag ligger på en puls runt 170 slag, Claes ligger på 120. Och när han springer själv, utan mig, så går det nästan tjugo minuter snabbare. Det är rätt så mycket snabbare på den relativt korta sträckan. Vet inte om jag lyckas nånsin att bli så bra. Men det är häftigt att veta vad kroppen är kapabel till. Och då är han inte på något sätt särskilt extrem.

Dagens somothie: Blodgrape med isbitar och turkisk youghurt. Very nice.

fredag 13 mars 2009

pennan är vassare än svärdet

tack för kommentaren. Gör mig glad att läsa, och du skriver mycket bra ju.

Jag tycker mycket om att läsa vad andra skriver. Tycker på något sätt att man lära känna personen på ett helt annat plan när man uttrycker sig i skrift. Det blir en helt annan dimension av tankar som inte riktigt kommer fram när man bara pratar med varandra. Jag har alltid gillat att kommunicera i skrift. Tyvärr har det blivit så att jag skriver mindre och mindre sen jag började jobba, och jag upptäcker till min sorg att jag har blivit sämre på det. Förut var jag bra på att uttrycka mig i ord. Tankar, känslor, men nu när jag skriver mest ekonomgrejer har det försvunnit en del. Jag försöker öva och jag och micke skriver rätt ofta mail till varndra. Sen finns det en annan stor fördel med att skriva. Och det är det att man får tala till punkt. Du får skriva vad du tänker och känner och ingen kommer och avbryter och ifrågasätter. Det kan komma ifrågasättande sen. Men då måste motparten först lyssnat fädigt (dvs läst). I en konversation finns det inga garantier att personen du pratar med faktiskt lyssnar. Han/hon kan lika gärna bara vänta tills du slutar röra munnen.

Förstår inte varför du tycket mitt tränings/diet tänkande låter tråkigt. För mig handlar det mer om att jag vill hitta något varaktigt. Som jag känner att det här trivs jag med, det här kan jag satsa på. Självklart kan man ändra sig sen. Men jag vill ändå känna en form av kontinuitet. Alltså funkar inte en diet på en vecka och sen tillbaka till soffpotatis.

Kommit hem sent idag. Är väldigt trött i huvudet för det har varit en intensiv dag. Stötte på problem runt nio och kände att min hjärna rörde sig långsamt som en vinterkall snigel. Så jag gav faktiskt upp och åkte hem. Får avsluta imorgon tidigt istället.

Angående löneförhandlingar. Vi har också centralt satta löner. Men vi har faktiskt inga förhandlingar alls. Och jag kan tycka det är lite tråkigt. En sån förhandling kanske skulle kunna vara en möjlighet att berätta för chefen vad man faktiskt gör.

Ska gå och lägga mig nu. Känner inte att jag säger något vettigt längre.

pussar.

torsdag 12 mars 2009

motivation mitt i veckan

tack för kommentaren! Gör skrivandet direkt mycket roligare.

Håller med, det är tråkigt att man aldrig hittar någon när man behöver lite tröstshopping, men du har rätt, det är helt klart bättre att gå och lägga sig istället. Helst med en bra bok. Annars brukar det ändå sluta med att man köper något man egentiligen inte vill ha eller ens behöver. Angående träning och diet. Jag tror man måste hitta en nivå som man känner att -det här kan jag leva med resten av livet. Det är inte meningen att det ska vara en engångsgrej som man gör under en kortare period bara för att komma i form. Och sen efteråt gå tillbaka till att vara en soffpotatis. Det ska vara en nivå som man känner att man kan vara bekväm med jämt. Svårare än det låter jag vet.

Idag börade jag och Josefin dagen med att åka till gymmet och köra i fyrtio minuter. Jag upptäckte att Volvo har 30% rabatt på Sportlife, så jag kommer helt klart att köpa ett kort. Du kanske kan kolla in det (mamma), det finns ett sportlife i Sisjön som du skulle kunna träna på när du är på hemväg. Du kanske skulle tycka det är roligare att gå på pass. Till exempel spinningpass eller liknande. Det är alltid lättare att hålla motivationen om man 1) har en tid att passa 2) tränar med många andra och 3) har betalt pengar för det. Fundera på det.

Jobbet bra. Vår nya chef är och hälsar på den här veckan så vi håller på att sätta in honom i rutinerna och visa honom vad vi jobbar med och vad vi förväntar oss av honom. Jag hoppas det blir bra när han väl börjar.

Gjorde en morots-annanas-citron smoothie idag med. Det är grymt gott.

Alla ingredineserna

Färdigmixade

Och upphällda på glas. Mycket mycket gott.

onsdag 11 mars 2009

hög puls

sprang hem från konoret idag igen. Tänkte använda min pulsklocka lite mer aktivt, så jag bestämde mig för att ligga på en puls på runt 170 hela vägen. Det gick rätt bra i ungefär en timme, och då hade jag kommit till järntorget. Sträckan därifrån hem låg pulsen på ungefär 180 och jag började bli väldigt trött. Backen upp för eklandagatan var tog verkligen de sista av mina krafter. Nu är jag helt slut. Och lite lätt illamående. Måste gå och lägga mig snart. Ska upp till gymmet imorgon på morgonen.

På jobbet katastrofer på katastrofer som vanligt. Chefen håller krismöten och lägger upp planer. Jag tycker bara det är bla bla bla som vanligt mycket snack och ingen verkstad. Fast snart så börjar den nya chefen så det kanske blir lite action ändå.

tisdag 10 mars 2009

I'm beyond surprise

första gången jag sätter mig och tar det lungt idag.
Det har verkligen varit en hektiskt dag på kontoret. Idag skulle vi ha möte med huvudkontoret som vi har varje månad. Det krävs en hel del förberedelser till detta, men eftersom mötet vanligtvis är halv fyra på eftermiddagen så har vi allt som oftast tillräckligt med tid. Så idag, i vanlig ordning satte vi igång med att förbereda underlag till mötet när telefonen ringer fem över ett. -Hello, you are late for the meeting. Det visade sig att mötet var klockan ett istället. Fast ingen hade meddelat oss detta. Så det gick inte sådär väldigt bra kan man säga. Chefen funderar på ifall han kommer ha jobbet kvar nästa månad. Resten av dagen gick åt att förbereda material till frågor vi inte kunde svara på under mötets gång. Det är en circus på jobbet och jag är inte ens förvånad.

Jag och Josefin åkte till gymmet efter jobbet. Det var väldigt skönt att lyfta tunga saker och få ut frustrationen ur kroppen.
Vi har bara varit på gymmet på morgonen förut och då har det varit helt tomt. Idag var det mycket folk. Många seriöst gymmande männsikor. Alltså sådana med stora muskler som står och spänner sig i spegeln. Mycket underhållande.

Väl hemma har jag lagat lunchlådor för veckan. Lyckades skolka från det igår genom att vara på en ytterst god middag hos föräldrar. Och så gjorde jag en morot-citron och ananassomothie i min nya fina mixer. Det bler hur gott som helst. Känns som riktig vitaminbomb. Vilket kan behövas eftersom vädret är bedrövligt.

Nu ska jag dusha och sova.

lördag 7 mars 2009

veckan som gått

ännu en vecka har passerat i svindlande fart. Hur mycket som helst på kontoret, har bara kommit hem innan nio en en enda dag. Fast det har varit intressanta mycket att göra och jag lär mig en hel del. Chefen däremot är på dåligt humör och hotar med att säga upp sig, svär och klagar över hur alla är inkompetenta och aldrig kan leverera något i tid och hur omöjligt det är att ha ett jobb och samtidigt barn. Han gör verkligen inte bra reklam för giftemål och familj.

Sprang hem från kontoret igår. Första gången ensam utan Claes. Det gick förvånansvärt bra faktiskt. Bara två minuter långsammare än när jag springer med honom. Trodde det skulle gå mycket sämre. Och det var helt rätt dag att göra det på. Efter så mycket stress och spänning på jobbet är det skönt att tömma huvudet och göra sig av med alla frustrationer. En 1,5 timme lång joggingtur blir nästan som en bra fylla.

Annars i veckan:
Gymmat en gång med Josefin. Marklyft och rygg, och lite biceps för fåfängans skull. Funderar på att köpa kort på Sportlife för jag hade velat gymma lite mer. Ska försöka övertala Micke att också skaffa sig ett kort. Det är alltid roligare att träna med någon.
Klättrat en gång med anna på Domen. Mycket roligt. Det trevliga med att klättra är (förutom själva klättrande då) att man hela tiden träffar och pratar med massa trevliga människor. Det är på det sättet jag gillar att umgås med folk. Under tiden man gör något annat. No strings attached. Kanske fel mening när det gäller klättring men du förstår.

tisdag 3 mars 2009

surprise

hemma klockan halv sex. Det är fortfarande ljust ute. Jag vet inte vad jag ska göra. Jag går från rum till rum och klappar på mina saker. Det är ljust ute.
Jag ska nog lägga mig på soffan. Ta en bok, torkade fikon och té.
Det går att ha ett liv även när man jobbar.
Det trodde jag inte.