torsdag 15 juli 2010

vardagsmat

vaknade till regnsmatter för första gången på länge. Och lite svalare i sovrummet än de senaste veckorna. Bebisen verkade inte ha något emot att sova i sin nya säng. Hon sov som vanligt. En väckning klockan tre och en klockan sex, sen går vi upp pigga och glada klockan nio. Vad jag har hört i bebiskretsar så är det lyx.

Dagen har varit lugn, jag har fixat med bilder och tittat på Top Model, bebisen har slappat i soffan och tittat på sina händer. När solen väl kom fram så tog jag mig ut på en promenad till Delsjön. Det var länge sedan jag promenerade dit men jag har tröttnat något eftersom jag gick dit i princip varje dag de två första månaderna jag var hemma. Nu har både promenerande och träning kommit lite på efterkälken. Måste skärpa till mig något. Har fortfarande byxor jag inte får på mig.

Kvällen har varit lite frustrerande dock. Jag har känslan att jag har lite för lite mjölk idag för att Simone ska vara nöjd med vad som serveras. Hon vred sig som en orm framför maten, gnällde och var allmänt missnöjd. Och brösten känns inte lika spända som vanligt. Jag hoppas verkligen inte mjölken håller på att försvinna. Men Mickes mamma sa att det är normalt att man har dagar då produktionen är mindre så jag hoppas hon har rätt.

Annars har vi fått en jättefin bok från min mamma om bebismat.


fantastiska recept, nästan så jag blir sugen själv. Känns skönt att veta att bebismat inte behöver vara grå burkmat med socker och E-nummer. Men även om boken är grym och jag längtar till att börja testa recepten så är det lite väl tidigt ännu. Jag vill fortsätta mata med mjölk ett tag till.

2 kommentarer:

Anonym sa...

ta de där byxorna, släng bort dem och köp nya =) Mindre stress och så får du ju shoppa. Kram Maria

Anonym sa...

Jag håller med Maria, köp nya kläder. Sedan när du uppnår din idealvikt så skänker du bort kläderna till mig :). Det är mkt varmt och du svettas och det är också normalt. Drick mera vatten, ät vattenmelon och stressa inte så kommer produktionen igång. Love mamma