tisdag 1 februari 2011

inte längre än så...?!

Läste den här artikeln för nån dag sen. Och tänker "what the fuck" har vi inte kommit längre än så. Fortfarande. 2011. Det är sorgligt och tröttsamt.

En stor del av företagen i undersökningen drar sig att anställa kvinnor som kommer tillbaka från föräldraledigheten. På grund av att kvinnorna kanske skaffar flera barn, eller kanske tappar fokus på arbetet, eller inte jobbar över så mycket som kan krävs. Och visst. Jag kanske inte är benägen att sitta över och jobba fram till midnatt som jag gjorde förut. Men fan, jag är grymt mycket effektivare nu än vad jag nånsin var pre-bebis. Och tappa fokus på arbetet. Vad än ryktet säger så blir man faktiskt varken dum i huvudet av att amma eller ha en bebis hemma. Men det som slår mig mest. Hur är det med papporna. Får inte de barn? Tappar inte de fokus? Ska man gå på vanliga fördomar så är det faktiskt männen som inte brukar klara göra flera saker samtidigt. Så ha bebis hemma och sköta arbetet kanske blir svårt? Men nej, småbarnspapporna jobbar mer än nånsin medans småbarnsmammorna inte får jobb.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Båda föräldrarna oavsett kön bör vara hemma lika mycket. Dela på föräldrarledigheten helt enkelt. Av den enkla anledningen att då slipper kvinnorna med eller utan barn att vara riskarbetskraft och kan tävla om jobben på lika villkor med männen.

Inga kommentarer: