fredag 30 september 2011

suddiga dagar

Micke har varit bortrest i två dagar nu. Så jag och Sim har hängt mycket tillsammans. I torsdags hälsade vi på Ewa där vi satt och drack te, åt majskolvar och gröt och slappade. Och ikväll tog vi en tur förbi Grimmered för en försenad firande av Ewas födelsedag. 

Frukost på egen hand
Hänga i gardinen
Tårta
Och så bara för att jämföra. Samma tidpunkt. Samma tårta. Fast förra året. Inte alls samma bebis

torsdag 29 september 2011

dinosaur

tränade Pump på lunchen. Bra pass träningsmässigt.
Men det hölls av en man som jag trodde var av den utdöda sorten.
Kommentarer jag hörde:
  • Kom igen tjejer så går ner i vikt ordentligt.
  • Nu kommer ni se snygga ut i bikini
  • Killar, ni vill ju ha stora muskler. Lägg på vikter.
  • Tjejer ni kan köra med lite lättare vikter
  • Alla tjejer får gäddhäng, jobba bort dem nu.
  • osv....
Suck

God I'm handlingskraftig

Idag på väg till kontoret svänger jag förbi verkstan för ett snabbt byte av olja och insättning av ny glödlampa.

Sen att jag har åkt med en dålig lampa sen Juni och det visar sig att de måste fylla på hela två liter olja tycker jag inte alls borde förta handlingskraftigheten.

Inte helt schysst

Jag finner det lätt orättvist att igår när Micke lämnade på dagis så steg han och Sim upp tjugo i åtta. Idag, när det är min tur, skuttar hon upp kvart i sju.

onsdag 28 september 2011

what to do?

min oljelampa lyser när jag svänger skarpt vänster. Är det en väldigt dålig sak?

tisdag 27 september 2011

svisch

mormor var hos oss och hälsade på ikväll. Och Sim blev så väldigt glad. Det var Baba hit och Baba dit, kom och läs för mig, kom och titta på mitt rum, och på gungälgen, och på mina tofflor. Vi åt Senegalesisk jordnöts/pumpasoppa till kvällsmat. Micke åt mannagrynsgröt. Och kvällen bara svischade förbi. 

dags att boka frisörtid

Mitt hår har blivit långt. Men inte klippt på flera år. Säkert inte sen tre eller fyra år tillbaka minst. Så det är rätt så slitet i topparna. Olika långt. Allmänt ostyrigt. Alltså dags att göra något åt det . Den stora frågan är vad? Behålla långt? Klippa lugg? Klippa page? Klippa av?
Tips tips!! Vad ska jag göra??




måndag 26 september 2011

det var det

Vi kom iväg till Stockholm och Lidingöloppet. Trots otränat, trots tveksamhet, trots förkylningar. Och det blev över förväntan roligt. Bodde i en stuga hos föräldrars vänner på Värmdö (förkylningen var hemma hos Maria). Mitt ute i skogen, väldigt vackert. Vädret var fantastiskt. Och jag sprang runt hela sträckan utan större problem. Enda missräkningen var att vi missade pizza på kvällen efter loppet på grund av att vi fastnade i mängder av trafik.  
I mål efter 1.46 och bra stark efteråt
Sim lade beslag på medaljen
Micke vallar bebisar
På väg till brunch på Söndagen
Tuva har ett skönt bar(n)häng

Små gulliganer härjar runt
Prova kläderRocker Fella

torsdag 22 september 2011

mormorshäng

Micke har varit bortrest mest hela veckan. Vilket har föranlett lite kortare arbetsdagar för mig. Lämna Sim på dagis vid nio hämta vid halv fyra (halvtimmes bilresa enkel väg). Men desto längre kvällar eftersom jag har jobbat ikapp efter att hon har gått och lagt sig. Det har funkat förvånansvärt bra. Resten av dagarna har vi hängt på Grimmered tillsammans med mormor (min). 
Sim hat tittat lite på TV
Vi har bakat äpple aronia kaka
Lekt med kallt vatten och gamla målarpenslar
mormor
Sim fick en bil av mamma. Världens finaste bil. Hon blev helt överlycklig. 
Hon fick även en badrock. Men jag lyckades inte hålla henne stilla tillräckligt länge för att hinna dokumentera den. Det är krokodiler på illafall. 
Skutt sprall hopp
Springa iväg fort fort fort
Bil bil bil

onsdag 21 september 2011

åtta stycken september

Förra helgen 
Ewa fyller år. Vi firar med stora mängder mat på Krakow.
 För ett år sedan
Är jag föräldraledig med Sim. Alternerar min tid mellan att promenera i Delsjön och fika. Här på Le Pain Francaise med Anna, Åsa och Micke. Och Simone så klart. 
För två år sen
 
Gifter sig Micke och jag. Vi har en fantastiskt rolig möhippa och världens finaste bröllop. Jag har precis upptäckt att jag är gravid och vi åker på en resa genom Svergie.
För tre år sen

Har jag kortklippt hår och jobbar mest hela tiden. Finanskrisen börjar och vi tror fortfarande att det ska fixa sig på kontoret.  Här firar vi Ewa födelsedag med en brunch på Park med mamma och pappa. Micke fortfarande i Pajala och vi gör en resa till NY.
 För fyra år sedan
  
Har vi tioårsjubileumsfest med jobbet. (Nej, det är inte en riktig öl). Micke jobbar i Pajala och vi brevväxlar varje dag. Jag börjar blogga månaden efter.
För fem år sedan
  
Är upptagen på kontoret mest hela tiden. Börjar komma in i jobbet mer och mer. Micke jobbar i Norge och har precis avslutat sina studier. Vi köper lägenhet i Johanneberg.
För sex år sedan
 
Är jag inte singel längre. Utan ihop med Micke Här har vi åket till Krakow direkt efter att ha vandrat Kungsleden. Det medförde en ohämmad frossa av piroger. Här hos U Stasi
För sju år sedan

Är jag singel, bor i en etta på Ågatan och har precis fått ett jobb. Har jag mitt hår på utväxt efter en period av kort kort. Här på verandan hos mamma och pappa

tisdag 20 september 2011

The perils of Mumin

Nackdelen med att ha en fin Mumintallrik är att man måste flytta på all frukost för att se figurerna.


- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 19 september 2011

väldigt dåligt förberedd

Lidingöloppet om fyra dagar. Känns väl sådär träningsmässigt. Har varit halvsjuk två veckor, så ingen träning där. Och den här veckan, när jag börjar bli  friskare hade jag tänkt mig två lite lättare träningspass för att komma igång igen efter uppehållet. Men jag glömde av att Micke skulle vara bortrest största delen av veckan. Och jag har inte direkt folk som spontant utan framförhållning står i kö för att komma hem till mig och vakta Sim. Och när jag väl tänkte att nu kan jag gå ut och springa. Ja då började det hällregna. Kommer få springa loppet på ren viljestyrka antaglien. Men det ska bli väldigt roligt att åka upp till Stockholm och få träffa Maria lite.

det skär lite i hjärtat

Sim springer in glad på dagis. Vinkar lite förstrött hejdå. Vill visa fröken någonting med en boll och att springa jättefort. Och ramlar och slår sig. Jag har precis stängt dörren bakom mig när jag hör gråten. Fett jobbig känsla. Vill bara springa tillbaka och krama men anar att det blir bara värre när jag ska gå igen. Snacka om en oändlig känsla av otillräckligeht. 

söndag 18 september 2011

lots of piroger denna helg

vi har upptäckt en tydlig klädbrist hos Sim på sistone. Majoriteten av kläderna är för små, och de andra kläderna hon har är fortfarande för stora. Hon verkar ha hamnat i en svår storlek för att hitta passande kläder. På lördag morgon bestämde vi oss ändå att gå på lite klädjakt. 
Men var tvungna att pausa på vägen för lite kaffe och lite annat... Sim funderar på vad hon vill ha

En croissant blev det
Vi provade grejer på Myrorna
Och på Stadsmissionen
Och på eftermiddagen åkte vi till Grimmered för att lämna av Sim till mina föräldrar. Vi passade på att föräta lite piroger innan vi träffade upp Ewa med kompisar på Krakow. Där blev det ännu mer piroger, plus oförskämda mängder annan mat. Mycket gott och trevligt. Även om det blev viss förvirring gällande soppor och efterrätter.  

Söndagen startades med lång lång sovmorgon. Ända fram till tio. Sen iväg för att hämta Simone.
Väl hemma på kvällen är det ingen som rikitgt orkar laga mat. Så vi köper pizza. Jag kommer in till köket med pizzakartongerna. Sim ger ifrån sig ett lyckligt tjut, börjar peka på pizzan, och på sig själv, börjar klättra upp i stolen och påpeka "mera mera mer" (ett ord hon precis lärt sig). Jag börjar ana lite vad Micke matade henne med under föräldraledigheten. 

fredag 16 september 2011

ett litet steg framåt

jag brukar påpeka för varje ny VD vi har, för varje ny ledningsgrupp bristen av kvinnor på höga positioner på Volvo. I de flesta sammanhang så är det gubbar i kostym. Generellt så är det många kvinnor/tjejer som jobbar och män/killar som bestämmer och styr. De flesta möten, de flesta forum där beslut fattas, de flesta ledningsgrupper. Gubbar i kostym. Och jag brukar säga det, brukar kolla vad vi gör egentligen för att motverka detta. Och brukar få något mummel till svar och inga reaktioner. Idag tog jag upp det med vår nye amerikanske VD. Och döm till min förvåning när han senare kommer till mitt rum, säger hur bra han tycker det är att jag lyfter upp frågan, berättar över att han redan pressar sin VD åt det håller och frågar mig vilka konkreta åtgärder jag kan föreslå. Jag blir helt mållös. Konkreta åtgärder!? Har aldrig hänt förut. För mig, där jag ibland har hört att folk borde avskedas då de är föräldralediga, eller att tjejer inte passar som VD och där jag ofta är ensam kvinna bland svarta kostymer. För mig är det en stor grej.

Annars saker som har varit:

Vi hälsade på Anna. Här på väg hem. Därav den trötta minen på bebisen i bilden. 

Jag tar mina chefsuppgifter på allvar och lunchar med en föräldraledig kollega som ska börja jobba igen snart.

I Lindholmen Science Park finns en rolig byggnad

Sim lånar böcker på biblbo

Promenerar med Micke

Och drabbas av stor förtvivlan då vi inte stannar på lekplatsen


ayla is back

Jag vet att det är lite lätt pinsamt, och jag borde inte erkänna att jag läser. Men, jag har precis läst ut sista delen av Jean Auels episka böcker om stenålderfolk. Tänk att hon började skriva dem 1977, och avslutade i år. Livsverk ju.

Men tyvärr, måste erkänna att jag är mer än lite besviken. Kan bero på att de föregående böckerna lästes nångång tidigt nittiotal då ens eget intresse av NJUTNINGEN och manslemmar började väckas till liv. Men bortsett från detaljerade sexskildringar så gillade jag ändå beskrivningen av Cro Magnon folket och hur livet kunde ha gått till då för länge sen, om kulturkrockar och fördomar. Men den här. Samma upprepningar, samma karaktärer, samma konflikter. Och så gillar de grottor. Alltså, två tredjedelar tillbringas med att krypa i grottor, kräla i grottor, kika in i grottor, knacka av askan från facklan i grottor.

Så ja, jag är djupt besviken. Allt arbete och all magi från de förra böckerna försvinner ner i ett stort fett ingenting.

onsdag 14 september 2011

ett foto i timmen:Onsdag

07.00
Går upp och lagar äggröra till frukost

08.00
Bäddar sängen och gör oss i ordning

09.00
Lämnar Simone på dagis
10.00
På kontoret. Första kaffefkoppen

11.00
Viktiga telefonsamtal. Eller kanske mamma

12.00
Lunch på Dockside med Anna


13.00
På väg upp i hissen

14.00
Möte
15.00
Mötet slut, tillbaka till rummet
16.00
Solen har spruckit fram mellan molnen, persiennerna dras ner
17.00
Hemåt. Roligt när båten är större än huset
18.00
Hemma. En Simone täckt av makaroner möter mig
19.00
Handla mat
20.00
Läsa godnattsaga och sen läggdags
21.00
Kvällsmat och spela Word Feud med Micke