torsdag 15 december 2011

allmänt svammel

utvecklingssamtal på dagis igår. Och så klart fick vi bara bekräftat vad vi redan vissten. Att hon är bäst, smartast och roligast. Och förutom det att hon gillar väldigt mycket att måla med vattenfärger och kritor och annat. Och att hon är grym på att bygga lego och klossar samt att hon tycker om att leka med en liten leksaksspis, kastruller och porslin. Och att hon ofta vill att fröknarna ska läsa böcker för henne. Samt att hon är väldigt trygg och självständig. Yay, heja Sim!

Igår hade vi även besök på kvällen. Jag lagade världens godaste småpizzor med salami, mozarella och lite mer ost. Och vi planerade resan till Säfsen över nyår. Jag ska lära mig åka längdskidor. Har aldrig stått på ett par så det ska bli väldigt roligt. Och kanske kan vi hyra ett par små små skidor till Simone och se ifall hon tycker det är roligt. Annars får det bli massa pulka.

Och jag kom på en liten komplettering till min tomtelista:

- En fin bricka att bära tekoppar och annat på när man vill sitta och äta i vardagsrummet.
- Boken "Skymmningssång i Kalahari av Lasse Berg.

Så hade jag en tanke till, men den har jag redan glömt. Sjutton också. Återkommer.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så roligt att höra att Sim är så bra, framförallt självständig och trygg och ha så många intressen (böcker, Lego, målning och matlagning !? det sista lite konstigt har det med kön att göra ?

scarecrow sa...

det har att göra med att vi lagar mycket mat hemma och hon är med och hjälper till tror jag. Tror att barn vill göra/härma det vuxna gör. Hade vi inte lagat mat kanske hon inte hade tyckt det var lika roligt att leka matlagning.
//anna

Mikael sa...

Ja det var trevliga ord om Sim, kreativ och intellektuell.
Undrar om hon hade lekt "take away" om vi inte lagade mat hemma...
/Micke