måndag 2 januari 2012

2011; en recap

Januari är mest kallt och snöigt hela månaden. Micke är pappaledig och jag försöker anpassa mig till jobbet och vardagslivet med varierande resultat. Vi har vissa problem med sömn, sömn och sömn. Micke får en första (av många) släng av vinterkräksjukan. Vi går på dejt och Simone lär sig pussas.
Börjar försöka ställa sig upp mer och mer

Februaris största fokus är sjukdomar och sömn. Först blir Micke magsjuk, sen Simone, sen jag, sen Micke igen. Inte roligt någonstans. Och till råga på allt är vädret skit. Simone tillbringar större delen av nätterna till att omväxlande gråta eller skrika. Enda roliga hela månaden var nog en födesledagsmiddag på Bombay Palace.
Bad på Grimmered

Mars är mestadels stress, sjukdomar, känslor av misslyckande och otillräcklighet. Så dåligt att det är inte ens värt att skriva om.  Micke får åka ambulans till sjukhuset med magsmärtor, Simone får också lite magsjuka och jag med, två gånger. Vi missar nästan resan till La Gomera, men lyckas komma iväg i sista stund. En bra resa. Halvbra månad.
Bad visade sig vara jätteroligt

Fint

April innebär Simones födelsedag och födelsedagsfest. Våren börjar komma så smått och vi kan börja sitta lite på uteserveringar. Jag går på Lisa Miskovsky spelning med Anna och hennes kompisar. Vi är ute och klättrade för första (och enda) gången. Och firar ett år som föräldrar med lyxmiddag på La Cuccina Italiana. Vi åker på klätterresa med Maria, David och Tuva och massa andra folk och barn. Roligt men högljutt. April avslutas med Hanami i botaniska med Chris. Äntligen en bra månad.

Första klättringen

Party

Klätterresa
  
Lyxmiddag. Lovely

Maj börjar med en sjuk bebis och ett snöfall. Sen blev jag sjuk och sen Micke. Vi missar en resa till Kirkenes på grund av förkylning. Men veckan efter kom våren och Simone tar sina första steg. Vi går på bio, museum, Grimmered och hängde en del på loppisar. Det var väl det. I Maj.
Provar hattar på Hedens loppis

Månadens höjdpunkt. Åka buss

I Juni har Micke varit bortrest på äventyr i Norge och jag och Simone har hängt på Grimmered. Vackra dagar, soliga dagar. Bad, jordgubbar med vispgrädde och frukost på verandan. Och sömn. Sen åker vi till Linköping för Mickes kusins student. Vi firar midsommar på Hönö med Maria, David, Jonas och Therese. En av de bästa midsommrarna på länge. Jag och Sim klappar en kackerlacka och en orm på Universeum, vi går på restaurang och jag och Maria bestämmer oss för att springer Lindigöloppet. Det regnar en del, och är fint en del och vi andas ut, för första gången en hel månad utan sjukdomar.
Värmen har äntligen kommit
Vi (Simone) badar

Midsommar vid havet. Best ever

En av många promenader

I Juli så är vi på The Big 4 spelning. Hur bra som helst. Simone får en alldeles egen pool av mamma och pappa. Och dagisplats. Vi träffar Chris för en tur runt Prospect Hill samt middag. Jag köper nya joggingskor. Och en stereo. Mamma fyller år och vi käkar lyxfamiljemiddag på Sjömagasinet. Vi åker till Lysekil för att hälsa på Ninni och Thirias där vi slappar i sommarvärmen hela dagen. Vi tar en tur till Amundön och till Trädgårdsföreningen. Och hänger massa hos mina föräldrar. Och så fyller Micke år och jag äter hummer på Texas Longhorn.
Spela boll i Ruddalen

Runt fontänen i Trädgårdsföreningen

Häng med moster Ewa

Prospect Hill

Studsmatta var månadens grej

Augusti börjar med en tur till Marstrand på min allra sista semesterdag. Och antagligen sommarens varmaste dag. Micke åker till Dalsand för en natt med Simone och jag jobbar sena kvällar. Mormor kommer och vi äter middag hos Chris (igen), det blir även en promenad i Botaniska samt att jag springer en hel del.  Annars regnar mesta av månaden bort. Och just det. Simone börjar på dagis.
Hos Chris. Lek med Tora

Lukta på blommor i Botaniska

September. Vi äter middag på Krakow och Mickes föräldrar passar Simone för första gången. Ewa fyller år och vi äter middag på Krakow en gång till. Jag är på Grimmered en hel del och hänger med mormor, som har ramlat ner för trappan och slagit sig ordentligt. Micke åker lite till Stockholm. Och jag springer (halva) Lidingöloppet. Mycket roligt. Och Simone börjar prata mer och mer.
Födelsedagsmiddag på Krakow

Nån har lagt beslag på medaljen

Mormor är och hälsar på

Oktober börjar med sjukdom (igen). Simone blir jätteförkyld och måste vara hemma från dagis. Veckan därpå tar vi en tur till Tjolöholm för att besöka höstmarknaden. Vi jobbar hårt för att hitta på lite saker på vardagarna också, att leva bara för helgen är väldigt stressande för mig. Jag klipper av mig håret i page och lugg. Svårt att vänja sig vid. Men jag får många komplimanger. Vi åker iväg till Mickes stuga för hans mammas födelsedagsfirande. En rolig dag, men natten är Simone vaken alla timmar på grund av tänder. Och dagen efter drabbas både jag och Micke av matförgiftning. Vi spenderar även en perfekt helg med alla friska på gott humör och strålande väder. Varför kan vi inte ha mer sådana helger?
Dela på en majskolv på Tjolöholm skördefest

Schack i stugan

En korv during the perfect helg

November börjar med ett besök på Universeum och Finalloppet för Micke och våffelhäng för oss. Simone blir sjuk igen och Micke vabbar. Sen blir hon frisk och Micke blir sjuk. Jag äter grymt god middag med Carolina på Puta Madre. Vi har problem med sömnen (igen) och problem med vardagen och förväntningar (också det igen). Min bil får underkänt på besiktningen och resulterar i en femtusen pengar dyr verkstadsräkning. Vi åker en tur till Bryssel. En kombinerad konferens samt hälsa på Mickes mamma resa. Mycket lyckad och rolig långhelg, och bra konferens.
Hela familjen har precis upptäckt aporna

Titta på kaninerna i Delsjön

På promenad i Bryssel

December. Bara storm hela månaden. Inte en droppe snö. Allt kretsar kring Mumintrollen,Simones idoler. Och pratandet har kommit ingång på riktigt. Mycket fokus på sömn, med en Sim som vägrar somna, speciellt om jag ska lägga henne. Vi går över till att bara Micke får läsa godnattsagor och det funkar mycket bättre. Vi träffar Ewa lite, brunch hos henne och lussekattsbak hemma hos mig. Jag går på ett tråkigt (alla går hem kvart i tio) julbord med jobbet. Och läser en del böcker. Simone blir sjuk på julafton och jag och Micke oroar oss i en vecka. Vi firar jul hos mina föräldrar med massa god mat och fina julklappar. Månaden avslutas med att Micke och Sim åker upp till stugan för tre nätter och jag ligger på soffan sträckläser böcker och tittar på Top Model. Nyår firas med hemlagad pizza och läggdags runt elva då vi tror att Sim ska bli orolig av raketerna. Hon sträcksover igenom allt.
Monster ewa med monster bebis

Gott nytt år 2012

1 kommentar:

Anonym sa...

Har hänt mycket under året och jag ser vad minnet är kort. Visst verkar det som om man bara har den senaste veckan i huvet och tycker att det är så det alltid varit.
Bra skrivet, och BTW, ikväll är det du som fått lägga Sim utan gråt. Även om hon är någon form av sjuk.
Tack för ett bra stöd under året när det varit tufft och tack för allt roligt.
/Micke