söndag 29 juli 2012

ordningen är återställd

Micke är tillbaka från sin fiskeresa med tretton kilo blandat fisk i bagaget. Simone blev totalt överlycklig när han kom hem. Det var knappt så hon kunde tro att det var han som kom in genom dörren. Mycket roligt. Vi har en vecka gemensam semester kvar (typ, jag har tänkt jobba lite) och inga specifika planer. Men än så länge känns det ok. Även om det känns lite skumt att halva sommaren har gått, halva året har gått. Lite skumt. 
Idag började vi dagen med lite presentutdelning och lång frukost. Sen lämnade Sim önskemål om besök på "fisken och blomman" och så fick det bli. Även om hon somnade på vägen så det fick bli ett kaffestopp. Vidare så lagade Micke en del av sin nyfångade torsk till middag, Dag kom förbi och nu, i vanlig ordning, gråter Sim eftersom hon inte vill somna. 
Väldigt gott kaffe på Viktors Kaffe på Avenyn
Inklusive mycket trevlig inredning
Och lite lek på Trädgårdsföreningen

fredag 27 juli 2012

sommar och sol i stan

man kan säga att ha semester på varsitt håll inte är en hit. Iallafall inte från mitt perspektiv. Jag har inget alls emot när Micke är bortrest under vardagar, när jag går till jobbet och Simone till dagis. Men mitt i sommaren, när solen skiner, lägenheten är jättevarm och alla jag känner är bortresta är det inte jätteroligt. Sådan tid vill man spendera tillsammans ju. 
Idag har jag och Simone gått på stan en sväng i en svag förhoppning om att hitta några shyssta reagrejer. Utan framgång dock. Sen har vi varit i trädgårdsföreningen mest resten av dagen. Lekt med vattenspridaren och sprungit runt fontänen. Det är så mycket folk överallt att enda chansen för att äta något på stan är att hitta ett ställe utan uteservering, alternativt ett ställe i total skugga. 
För övrigt börjar jag få lätt ångest över att sommaren är slut. Att solen går ner tidigare och tidigare och det snart är oktober. Hur botar man sommarångest? Förutom att flytta till Miami då. 
Ohho kolla vatten 
Favoritfontänen
Blomma med geting på

torsdag 26 juli 2012

Roligaste grejen

Åkte iväg på badutflykt till Lerkil, lite bortanför Kungsbacka. Typiskt nog glömde jag kameran hemma. Förstår inte riktigt hur det gick till eftersom jag alltid har kameran med mig. Överallt. Men men. Simone badade alldeles själv. Speciellt när vi höll på att packa ihop och jag tog av henne badkläderna för att sätta på riktiga kläder. Då sprang hon ner i vattnet, naken, satte sig ner, lade sig ner, plaskade massor. "SIMONE BADAR, SIMONE BADAR! Anledningen att vi åkte till Lerkil är att Annas kompisar kampar där med husbil och Anna tältar. När Sim fick syn på tältet blev hon helt överlycklig. OHH MUGRIK! Hon gick in och ut i tältet, lade sig tillrätta, ville sova och vara i tältet hela tiden. Roligaste grejen ever. När jag väl lyckades slita henne därifrån var det storgråt. Bådar bra för framtida vandringar.


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 25 juli 2012

Barnarbete

Eftersom jag glömde mynt till kundvagnen fick jag använda mig av de medel som stod till buds för att få med mig varorna.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Skagen

Lite  eftersom Micke och Roger är nånstans i Nordnorge och fiskar så åkte jag och Carolina (och Alice och Simone) till Skagen för att slappa lite. Färja från Göteborg och sen tåg från Fredrikshavn direkt till Skagen. Mycket enkelt och snabbt. Och vi hade en jätterolig resa. Jag har haft det varmaste hittills på hela semestern. Har till och med badat (även om havet inte var sådär väldigt varmt). Vi promenerarade jättemycket, även om vi inte kom ut hela vägen till spetsen på Grenen, vi lekte och plockade blommor, drack vin och åt goda fiskar, badade och grävde i sanden och massa andra semesterroligheter. Alice och Simone verkade också ha roligt ihop, även om Alice är lite för lite för att leka. Jag hade väldigt gärna stannat några dagar till. 
Rätt tungt att dra barnvagn i sanden 
När vi hade gått jättelångt hade vi så här mycket till kvar att gå, i sand, så vi hoppade över det
En stor kran och dramatiska himlar
Springa i gräset
Allihopa
Middag på kvällen
Och frukost på morgonen
Dagen efter var strålande fin och varm
Vi badade och plaskade i vågorna 
Både Simone och Alice var helt överlyckliga i vågorna



söndag 22 juli 2012

sista dagen i Sopot

sista dagen i Sopot närde en viss förhoppning om att solen skulle skina. Och det gjorde den, iallafall på morgonen när jag sprang min sista strandjoggingrunda. Sen var det lite sådär med solen. Lite sol, lite ösregn, lite sol, ännu mera ösregn. Men vi gjorde det mesta av dan mellan regnskurarna. Bada en stund, sen hänga på strandcafé för att äta lunch, sen bada en stund, sen fika i ösregnet, promenera lite, sen hem och packa. Middag medans det regnade och sen promenad på torget. Så timingen var rätt så bra. 
Nu är jag och Simone hemma igen, Micke är bortrest hela veckan. Vi har haft en jättefin semester (förutom vädermässigt då) och jag kan lätt tänka mig att åka tillbaka. 
Imorgon ska vi skutta (hrmm) upp klockan fem för att ta färjan till Skagen tillsammans med Carolina och Alice. 
Sista plaskandet
Chokladpannkakor med chokladfyllning. Jag blev nästan hög. Och mycket lycklig

Sista middagen på stammisstället. 

Och en sista kvällspromenad

torsdag 19 juli 2012

en dag till i Gdansk


Snart närmar sig resan sitt slut. Två veckor går oroväckande fort. Imorgon åker Micke hem, och jag och Simone åker på lördag. Typiskt nog så verkar det som det ska bli strålande fint väder från och med måndag. Ja ja. Vi klarar oss rätt så bra ändå, trots regnet. Idag åkte vi till Gdansk igen, mest för att Maria och David skulle få se lite. Men vi hade väldigt trevligt ändå, trots att vi redan varit där. På kvällen gjorde vi ett tappert försök att grilla och äta i trädgården. Grillat blev det, men vi fick flytta in inomhus på grund av regnet. Men mycket gott och roligt. Och det lyckades rätt bra att pacificera Simone och Tuva i ett rum med IPad och hallon medans vi andra åt middag i köket. 
Det fanns många coola skor i Gdansk 
Ett besök i Mariacki katedralen
Utsikt från tornet över Gdansk
Sen började det regna
Vi roade oss med Irish Coffe
Medan vissa sov
Hemma blev det middag i trädgården 
Och lek med paraplyer



onsdag 18 juli 2012

Sopot, lite mindre regn

Något bättre väder idag än igår, och vi tog verkligen tillfället mellan regnskurarna till att vara ute så mycket som möjligt. Ett kort strandhugg, lunch hemma, sen sova i vagnen för bebisarna och drick Irish Coffee för föräldrarna. Lite lekplatshäng och middag på Italiensk restaurang. Med en avslutningspromend på huvudgatan med massa spring och kramar mellan Tuva och Simone, och Micke fick vara med på ett hörn. 
Scharlotka, Sernik och Irish
Piren inåt land
Varsin Pomidorowka
Springa springa!
Och kramas. Alla runt om dör av söthet
Gunga motolcykel kallar Sim det
Jätteroligt

Sopot i regnet

Idag var vädret helt värdelöst. Hällregn mest hela dagen. Med uppehåll på morgonen och kvällen. Det gjorde att Maria och jag iallafall hann med en löprunda längst havet på morgonen. Och vi kunde vara lite i trädgården och sparka boll på eftermiddagen. Däremellan regnade det mest. Vi hade tänkt besöka akvariet i Gdynia, vi tänkte att det passar bra en regnig dag. Det tänkte tydligen väldigt många andar. För det var en 200 meter lång kö. Och då är de en underdrift. Så det blev inget akvarium. Istället hängde vi på piren, sprang fram och tillbaka, käkade pizza och lekte i regnet. Helt okay det med, även om jag hade föredragit strålande solsken. 

Varm choklad paus i ösregnet
Micke får hjälp att putta på vagnen
Simone gillade bära på sitt "palis" som hon kallar paraply. Ingen aning om varför
Hand i hand promenad
Längst ut på piren

måndag 16 juli 2012

Sopot, första veckan

Nu har vi äntligen fått tillgång till Internet här på semestern. Således lite kontakt med omvärlden. Innan dess har vi verkligen haft väldigt mycket semester. Långsamma promenader, hänga på stranden, äta lite, sova en hel del, läsa böcker, sova lite mer. Ett par utflykter. Ingen som helst stress, inga måsten. Springa på stranden barfota på morgonen. Äta färska bär till efterrätt. Det enda som inte är helt perfekt är vädret som är väldigt varierande. Lite regn, lite sol, en del åska, lite mer regn. Men eftersom vi har semester spelar det ingen större roll. Vi har tagit hur många bilder som helst. Väldigt svårt att välja ut och begränsa sig. Men här är ett litet urval. 
Lite plask i havet på kvällen. Simone badar inte helt och hållet, men vada och springa på stranden, det är bra grejer. 
Simones favvoleksak på stranden. Vattenkannan. Här precis innan solnedgången.

Bygga slott är också bra

Vattenkannan in action

Huvudgatan i Sopot
Jag på stranden
Jordgubbar gratinerade i kogiel mogiel
Frukostkaffe

och frukostmys

Vi har en trädgård som är bra att sparka boll i. Samtidigt som man har ett fast grepp om alla andra leksaker. 
Utflykt till Gdansk
Utflykt till Oliwa. Där finns en stor fin park och en katedral med världens största orgel (eller organ som jag översatte det till, världens största organ)
Bulle
Här gillar vi bulle
och glass

Idag kom Maria, David och Tuva. Vi började med lite strandhäng

Och snurr i havet