söndag 13 januari 2008

dag pa stan

Sov enda till nio idag så jag var hyfsat utvilad på morgonen. Efter frukost körde jag hem till MJ, för vi skulle gå på massage.

Massagen var väldigt skönt. I början kändes det lite obekvämt för jag fick ta av mig alla kläder och sätta på mig ett par stringtrosor i papper som inte täckte särskilt mycket. Men efter ett tag så lyckade jag slappna av. Jag skulle nog tro att massösen har sett det mesta av vad som finns av olika kroppar, så det fanns ingen större anledning att vara generad. Hursomhelst var det väldigt skönt. Jag blev inrullad i varma handdukar och sen tog hon fram en kroppsdel i taget för massage. Började vid fötterna och slutade vid öronen. Inte riktig sådan massage man somnar till dock eftersom hon hade väldigt starka händer och var rätt så hårdhänt. Jag kände mig som efter ett träningspass efteråt, varm i varenda muskel.

Efter massagen åkte vi tillbaka hem till MJ för att därifrån ta en promenad till centrum. Det är väldigt kallt och varenda träd är totalt insvept i vitt fluff. Vägen till centrum går genom en lång allé i en park. Mycket vackert.

Det finns ingen egentlig stadskärna i Bukarest utan centrum består av långa parallella avenyer kantade av en blandning med extremt dyra klädaffärer och nedgångna casinos och pampiga byggnader vägg i vägg av pampiga byggnader som förvandlats till ruiner.

Efter ett tag så satte vi oss på restaurang för lunch och blev kvar där ett par timmar. Vi åt en blandad grilltallrik och en blandad osttallrik och blandad sallad. Jag har inte ätit så mycket på flera dagar. När vi var klara hade det hunnit bli mörkt ute och vi var båda rätt så trötta efter en lång arbetsvecka och en lång dag.

Dagen i bilder:

Eltrassel



Fin alle pa vag till centrum.

Blue skies

Coola istappar

1 kommentar:

Mikael sa...

Mera härliga bilder. är rätt avundsjuk på kylan du har där. De små minusgrader vi har här gör inte mycket nytta.

Låter som om det inte är några större problem att fördriva en helg där. Massagen låter görhärlig. Hade inte klagat på en genomkörare själv:)

He en bra söndag!