söndag 27 april 2008

riding stuff

ingen strålande blå himmel idag, men vaknade ändå tillräckligt utvilad för att lyckas övertala mig själv att gå ut och springa innan frukost. Jag sprang min vanliga runda 1 och 1/2 låt snabbare än vanligt. Jag skyller allt på skorna. Mycket bra.

Sedan jag iväg tillsammans med A för att rida. Det var hur länge sen som helst jag satt på en häst, men det var mycket roligt. Lyckades både borsta och sadla hästen alldeles själv. Vi red i nästan två timmar, lite i skogen och lite för oss själva i en paddock. Nästa gång vi åker dit ska vi få en lektion.

Sen sushi till lunch och en liten motorcyckeltur. Lägg märke till den ytterst snygga dräkten från 80talet. Fjortiskillarna i grannskapet blev ytterst imponerade av mig och gjorde sitt bästa att imponera tillbaka.


han hade en liten lektion killen, hur man skulle gå till väga för att få motorcycklen både att stå på framhjulet och på bakhjulet. Men det kändes inte som det var läge att prova just då.

lördag 26 april 2008

a new me

nu har jag varit och klippt mig
och blivit sminkat
och lagt massa pengar på skönhetsprodukter

Vad tycker du?

Egentligen borde jag gå på dejt.



fredag 25 april 2008

I know my car

det var inte gummimattan


när ska du köpa mig en Mini?

I hope my life is normal

jag cycklade inte till jobbet i morse. Jag försov mig inte, hade inte muskelvärk eller att det var för dåligt väder. Jag var helt enkelt för lat. Inga ursäkter.

Jobbet inget speciellt, förutom att jag glömde min lunchlåda som jag hade gjort iordning med stor omsorg kvällen innan. Typiskt.

Chefen har satt i system att smyga hem och tro att ingen märker. Han kommer på morgonen, eller ja, iallfall innan tio, och sen någon gång på eftermiddagen så försvinner han, utan ett ord. Ena stunden är han på sitt rum, andra stunden är rummet stängt och chefen utflugen. Vad är grejen, tror han att om han går utan att säga till så kommer alla tro att han sitter på sitt rum så upptagen att han inte ens syns?

Eftersom jag förhandlade bort cyckelturen till jobbet mot en joggingtur efter jobbet så bytte jag bara om till mina tajts och åkte dirket till Skatås. Hade egentligen tänkt springa åttan igen eftersom det hade gått så bra förra gången. Men på grund av mitt eminenta lokalsinne, som inte ens blir förvirrat av skyltar med pilar på, så hamnade jag på femman. Och jag måste säga att den nästan var jobbigare än åttan eftersom den bestod av en enda lång uppförsbacke. Jag skojar inte. Först var det uppför, sen var det platt, sen var det uppför och sen platt igen. Jag tänkte att eftersom det går uppför så mycket så måste det komma nerför snart. Men det hände inte. I kid you not. Jag kom runt på 30 minuter, och då måste jag erkänna att jag var tvungen att gå lite efter en extra jobbig uppförperiod. Bra eller kasst?

En ny spännande sak är att min bil inte riktigt vill fungera som den ska. Funkade helt normalt i morse, igår och alla andra dagar för det. Men när jag skulle åka hem från Skatås så ville den först inte starta. Jättelänge. Sen startade den men varvtalen gick direkt upp till 3 00 (på ettan) och det hände ingenting när jag tryckte på gasen. Detta pågick också jättelänge. Sen, när det äntligen hände nåt när man tryckte på gasen, så höll bilen på att varva av sig själv så fort jag släppte gasen. Mycket intressant körning hem.

Jag kanske blir tvungen att cyckla till jobbet tidigare än jag tror.

torsdag 24 april 2008

go climbing


klätterpremiär ute idag. I Aspenäs. Mycket roligt. Ledde en 6a, lite nervöst, men kom upp till toppen. Känns inte som jag har legat av mig helt och hållet. Klättra ute är så mycket roligare än inne. Och jag är mycket bättre.

Vädret är fantastiskt fint fortfarande. Ett säkert vårtecken i Göteborg är att folk klär av sig mer och mer. Ibland även för mycket än vad som är nyttigt. Jag såg en tjej på stan med korta jeansshorts och en rosa fluffig bikinitopp. Och fettvalkar som vällde ut lite här och där och blek som en ojäst bröddeg. Man kan ju undra. Why???

Lunchen med höjdarna gick helt ok. De pratade mest jobb och jag pratade mest ingenting. Jag satt och funderade på vad jag skulle säga men lyckades inte komma på nåt smart. Så jag satt mest och försökte se intresserad ut och nicka medhåll vid passande passager. Fisk och pilgrimsmusslor, bra lunch.

Har en liten plan på att cyckla till jobbet imorgon. Jag säger inte för mycket ifall jag skulle råka ändra mig in snoozedimman.

onsdag 23 april 2008

all work and no play

13 timmar igår och massa timmar idag. Hur dålig tajming är det inte att den ena bryter foten när den andra är på semester. Och jag kvar själv. Hann köra ett kort men intensivt gympass efter jobbet iallfall. Ben och armar med lite rodd som avslut. Känns bra. Verkar som jag inte blev förskyld som tur är. Knock on wood. Känner mig helt frisk nu. Det kanske var helgdeppighetssjukan.

Imorgon ska jag äta lunch med höjdare från huvudkontoret. De sa att de vill träffa någon mer än bara chefen. Hmm undrar varför. Inga spekulationer på nätet i varje fall..

Hittade House säsong 4. Men på grund av manusförfattarstrejken i USA så är inte alla avsnitt klara. Buhuhu. Vad ska jag göra nu på kvällarna. Som faktiskt börjar bli varma. Idag var det jeansjacka och bara-ben väder. Antagligen går det över tills du kommer. Hoppas inte.

Ciao

måndag 21 april 2008

medel

söndag kväll nu. Och trots att de sista två dagarna har varit strålande så har det inte dirket varit en toppenhelg. Inte en bottenhelg heller för den delen, bara allmänt medelmåttig. Och lite deprimerande. Har inte kunnat träna någonting för jag har inte känt mig helt frisk, lite huvudvärk lite förskyld. Och som du hör lite gnällig. Så jag pratar om vädret lite.

Fint va?
Vitsipporna har börjat blomma men allting gräset har inte börjat växa ännu så det ser ut som fläckar med sådant konstgräs som man kan köpa i coola designbutiker som någon har slängt ut bland träden.

Hade en till fin vårbild. Men tyvärr så vägrade den laddas upp.

Har gjort lite nya matexperiment. Avokadosoppa. Kall avokadosoppa. Låte kanske sådär. Men smakade jättegott. Morotssallad och kallrökt lax. Mycket gott.


Glömde berätta förresten. Lägenheten blir nog bara våran igen inom en månad. Ett helt rum att inreda. Mer detaljer på telefon.

lördag 19 april 2008

sunshine outside my heart


cycklade till jobbet igår, och hem efteråt. Sjukt jobbigt. Vi bor högst upp på ett berg och det finns inga möjligheter att komma hem utan att avsluta med mördande uppförsbackar. Lite förvånande också, att det var så jobbigt. Jag kan springa rätt långt utan att bli trött, simma, boxas, men cycklingen blir jag trött av. Undrar om man har olika typ av kondition, en för varje sport. Så hur bra man än är på en sak så är man konditionsmässigt kass på en annan. Ska försöka cyckla en eller två dagar i veckan till jobbet, beroende på hur ont jag får i de kroppsdelar som har närkontakt med sadeln. Fin utsikt från Älvsborgsbron iallfall.

Strålande vackert väder idag, djupt blå himmel och varmt. Det är ironiskt, jag längtar konstant efter sol och värme men när det väl kommer så känner jag mig betydligt mer deprimerad och nere än när vädret suger. Livet känns mycket tommare och ensamare när jag inte kan gömma mig under gråa moln och regn. Solen skiner obarmhärtigt in genom våra smutsiga fönsterrutor.

Pappa ringde i morse och drog sig ur våran simmning. Typiskt. Jag lyckades inte motivera mig att gå dit själv. Men ska nog ta mig i Skatås för att springa senare. Skorna är fortfarande grymma.

Nu ska jag ner på stan och hämta mina kostymbyxor. Och kanske hitta nån tröst i förmågan att konsumera meningslösa saker.

fredag 18 april 2008

Ten thousand lifetimes together - ?

jag saknar ord för tillfället

älskar dig

torsdag 17 april 2008

vårtecken

precis lagt mig i sängen. Kom hem nästan desperat både av hunger och trötthet. Men efter lite blomkålssopprester och mackor känns det mycket bättre. Fortfarande ensam på jobbet. Börjar känna mig lite jagad av alla som ska ha rapporter som Johan brukar göra, underskrifter, uträkningar och annat. Jag låtsas inte höra och spelar Kent på hög volym.

var på yoga idag igen. Avslappnande och jobbigare än man kan tro. En timme stretching är nog nyttig för min kassaskåsstela kropp.

ute med Alice på luch idag. Det börjar dyka upp rätt många små blommor och knoppar. Men kallt som fan ändå. Jag fick skrapa bilen i morse. Och vinterjackan som jag trodde skulle vara förpassad till ide för länge sen används fortfarande flitigt.







onsdag 16 april 2008

the danger of boll

fick ett telefonsamtal igår sent på kvällen från Johan att han satt på akuten med skadad fot. Fotboll, det är en farlig sport. Men han hoppades på det bästa iallafall. Dock ringde han mig i morse vid niotiden och sa att han precis kommit hem från akuten (djävla sjukvård) med bruten fot och gips. Rätt dålig timing. Josefin borta, Magnus i Kina och nu Johan borta. Jag jobbar för tre plus mig själv, of course. Undrar om jag kan få lön för tre extra också.

Provade mina nya löpskor idag. Kändes som att springa på små moln. Hur bra som helst. Och foten känns helt bra också. Hade även på mig mina nya tajts, jag kände mig rätt så naken, som om folk stirrade. Men jag hoppas att det var inbillning. Gick väldigt bra att springa iallafall.

Även spontanbesök av två kompisar på kvällen. Mycket trevligt. Té och choklad och småprat.
Téstunder är det bästa jag vet.

Inte så inpirerande inlägg idag. Men jag är trött och ska strax rulla in mig i duntäcket.

love

tisdag 15 april 2008

an empty chair in my heart

har precis lagt mig i sängen
sett ett avsnitt av House
nu ska jag sova
men
jag vet inte
det är en tom plats här brevid mig
sängen är för stor
och jag behöver bara en kant
& mycket täcke

onsdag 9 april 2008

tisdag 8 april 2008

äntligen måndag

precis avslutat ännu ett avsnitt av House. Måste sluta ladda ner serier, alldeles för lätt att bara låta tiden rinna genom fingrarna och se avsnitt efter avsnitt passera på skärmen. Du har helt rätt, man, jag, borde lägga lite mer ansträngning på att vara kreativ. Något mer givande än mindless serietittande.

Sent från jobbet idag, men bra dag då jag lyckades känna mig motiverad alla timmarna jag var där. Det återkommer allt fler dagar då jag gör mitt jobb och sedan känner mig tom och omotiverad. Vet inte om det beror på brist på arbetsuppgifter eller någon brist hos mig själv. Jag ser på J och hur hon jobbar men ofta lyckas jag inte uppbåda samma ambitionsnivå eller noggranhet. Och det värsta är att mitt jobb inte är sämre. Bara min känsla.

Gjorde matexperiment.
Morots och äppelsoppa. Faktiskt riktigt gott, även om den kanske ser ut som något inte lika aptitligt.

Det och två hårdkokta ägg och jag kände mig väldigt nyttig. Även om jag inte har hunnit eller kunnat träna de senaste dagarna. Känns som foten håller på att bli lite bättre. Kan även bero på att jag pacificerar smärtan med Voltaren. Följde ditt råd om antiinflamatoriskt men vad skönare är, smärtstillande.

Trots det och trots det fina vädret idag verkar jag inte se så glad ut. Saknar dig.
Fast maten på kasinot var god, blomkålssoppa och halstrad lax med saffrankräm. Och jag åt ingen choklad så jag kan inte vara så väldigt deppig.
Ciao

måndag 7 april 2008

running



Mina nya träningskläder. Vad tycker du. Kan jag ge mig ut bland folk?

lördag kväll



precis på väg till J. Intressanta är att jag tror jag är den som bor närmast men det visade sig att jag var sist. Hemma hos J var det kanske runt 10 pers, mest tjejer, vi satt och snackade och åt choklad och drack cider. Jag är ett under av social kompetens, hmm, kanske inte. Men det var trevligt i vilket fall som helst.
Vid midnatt tog vi bussen till stan lata som vi är och gick till Nivå.


Att dansa i fyra timmar, i högklackat, gjorde inga underverk för min fot. Ont som fan nu. Men roligt var det. Lägg märke till tjejen längst till vänster. Hon har precis fyllt 40, det finns hopp om framtiden.

Gick hem runt halv tre. Jag tycker det är roligt att vara ute, men jag kan bara dansa ett par timmar innan jag tröttnar, jag raggar inte, och långa givande samtal är det inte frågan om eftersom musiken är alldeles för högljudd och de flesta är allt för påverkade för att kunna föra sammanhängande konversationer längre än tre minuter. Jag blir uttråkad helt enkelt.
Angånde ragga, jag upptäckte ett intressant fenomen. Alla killar är dvärgar. Igår var jag iallfall ett halvt huvud längre än de flesta av manligt kön på stället. Sen är alla killar antingen utlänningar med för mycket guldkedjor, eller svenskar klädda i väst, skjorta och bakåtslick. Således inget roligt att titta på.

söndag 6 april 2008

lördag förmiddag

lyckades nästan i vanlig ordning att missa tvätttiden i morse, men hann iallafall med två maskiner. Behöver inte debitera jobbet för nya underkläder.

Sedan åkte jag iväg till löplabbet för att införskaffa nya löparskor. Fick veta att jag har ett helt neutralt löpsteg och fina fötter. Efter lite prövande blev det ett par nya guldig Nike. Så fort min fot slutar göra ont ska jag ut och testa dem.

Sen iväg till A. Vi skulle egentligen gå och klättra, men istället blev det promenad i Slottskogen. Inte riktigt vår i Göteborg, men på god väg.

Årets första picnic.


Lite klättring blev det också.


Lägg märke till texten ovanför observatoriet. Har aldrig sett det förut.

Sen blev det mat hos italienaren mitt emot. Fortfarande lika mafioso, men mycket god mat. Och så stor protion att den räcker nog ett par dagar. Det börjar bli mer och mer tydligt att jag verkligen måste gå och klippa mig igen.


För övrigt så gick jag även till systemet själv för första gången på hur länge som helst. Ska vara duktigt social och gå hem till J ikväll och sen ska vi nog gå ut.

fredag 4 april 2008

finance sucks älgpung

precis kommit innanför dörren, hungrig som fan. Håller mig borta från småätandet, men kan inte säga att det gör några bra saker för mitt humör.
Helvete på jobbet. Dessa jävla rumäner kan aldrig göra något i tid. Jag trakasserar och ringer att de iallfall ska skicka in en estimering. Men de vägrar. Till slut skickar de in lite siffror och jag ser med en blick, behöver inte ens räkna att de är helt fel. Ringer och säger att det är fel fel fel. Gör om gör bättre helst nu. De tjafsar lite säger att det inte alls är fel. Räknar lite och upptäcker att klart det är fel. Jag har rätt de har fel. Moahaha. Tillfredställelsen är kort, jag måste ändå vänta på att de ska göra rätt. Och blir bara ännu mer hungrig.

onsdag 2 april 2008

sleeping beauty

bra att försova sig när man samåker
och ska hämta upp två personer
och är den som kör

moahaha


After Eighten är slut sen länge.

Sucker....

nothing important

precis ätit klart kvällsmat och är otroligt sugen på choklad nu. Jobbigt när jag vet att hela skåpet är fyllt med olika sorters. Har lyckats hålla mig hittils. Dricker té istället, tyvärr inte lika tillfredställande.
Varit ute och sprungit idag efter jobbet. Behöver nog definitivt nya skor. Trodde först att jag hade ont i foten bara för jag sprang en längre sträcka i söndags, men nu sprang jag bara två varv runt Mossen och har ännu mer ont. Gött att det är såpass ljust på kvällarna nu, i morse var det dock dimma tjock som mjölk.

ska förflytta mig till soffan nu, och fundera på ifall jag ska avhålla mig från choklad eller falla för frestelsen.

Bilden är tagen direkt när jag stapplade in genom dörren, därför ser jag lite knäpp ut. Har inte hämtat andan ännu.

tisdag 1 april 2008

den perfekta vågen


Vågorna bryts med ett muller en liten bit från strandkanten, solen hänger som en överdimensionerad glödlampa från en djupblå himmel och enstaka glada utrop hörs från en grupp små barn som bygger slott i vattenbrynet. Jag står i den varma sanden i mina flip-flops med surfingbrädan under armen och känner mig mer och mer nervös. Idag äntligen är det dags för den allra första surflektionen.
Vi befinner oss i Dominical på södra delen Costa Ricas västkust. Hit kommer man mestadels för de evighetslånga stränderna med gyllene sand och perfekta surfvågor men även för långa ångade nätter med salsarytmer och isiga daiquiris gjorda på alla upptänkliga färska frukter. Dominical besår mer eller mindre av en gropig och knagglig grusväg kantad med små surfshoppar och barer. Överallt ses långhåriga brunbrända pojkar och flickor med surfingbrädorna under armen och lyckliga leenden på läpparna.
Vi är här för att lära oss vågsurfa. Efter att ha tillbringat några dagar på stranden tittandes på surfarna som guppar stillsamt långt ut i havet för att då och då i ett utbrott av energi paddla som galningar och åka med en våg som till början ser liten ut för att allteftersom växa till oanade dimensioner, kom vi fram till att ”det där vill vi också göra”.
Junior, vår instruktör, en brunbränd Tico med gnistrande leende och allt för stora badshorts, börjar lektionen med att skrämma upp oss med berättelser om monstervågor och malströmmar som kan svepa bort oss långt ut till havs. Sedan får vi lägga oss platta på mage och öva att paddla i sanden. Vi blir sandiga och känner oss lite dumma när vi ligger där på mage som plattfiskar, men till slut, äntligen, är det dags att vada ut i vågorna.
De första timmarna kämpar vi som galningar på grunt vatten. Att bara bemästra upphoppet på brädan känns till en början som en omöjlighet. Vi blir manglade, dränkta, mosade runtrullade och blåslagna samtidigt som kämpar mot kallsupar och en stor frustration. Men mot slutet av lektionen lyckas vi fånga några enstaka vågor, paddla och hoppa upp på brädan, bara för att ramla av några sekunder senare. Men glädjen är total.
De följande dagarna surfar vi. Vi surfar i soluppgången, vi surfar i solnedgången och vi surfar så mycket vi kan däremellan. Ibland går det bra, för det mesta går det inte riktigt lika bra men vi har fantastiskt roligt hela tiden och ibland så görs det faktiskt vissa framsteg.
Som den där eftermiddagen.
Jag sitter och guppar vid femtiden på kvällen, luften är ljum och mild och doftar hav. Vågorna kluckar stillsamt under brädan och den nedgående solen sprider en kaskad av guldglänsande reflexer över vattnet. Vågorna kommer med ojämna intervaller så mellan varje surfförsök hinner jag slappna av något, även om jag innerst inne egentligen sitter på helspänn.
Så plötslig så kommer den. Den perfekta vågen. Jag lägger mig på mage och börjar paddla som en tokigt. ”Paddel, paddel” hörs det från instruktörerna och jag försöker röra på armarna ännu snabbare än jag trodde var möjligt. Jag vågar inte titta bakåt, men plötsligt känner jag hur hela surfingbrädan med mig på lyfts upp från havsytan och jag paddlar på ännu hårdare. Med ens känner jag hur brädan börjar glida ner för vågen i allt högre och högre fart, det forsar vatten omkring mig och jag hör knappt hur Junior skriker ”stand up!” så högt han kan. Jag tar ett djupt andetag, säger till mig själv att jag kan klara det och tar sats för att trycka ifrån med armarna.
Plötsligt står jag där, uppe på brädan, det går fortare än jag trodde var möjligt, jag hör ett rytande och ett dån av vågen bakom mig och när jag vågar kasta en blick över axeln så ser jag en kompakt vägg av blågrönt vatten med en krona av vitt skum torna sig långt över mitt huvud. Och jag glider, jag surfar faktiskt på den. Glädjen och lyckokänslan som virvlar runt i kroppen är nästan helt obeskrivlig.
Och hur det slutar. Efter vad som känns som en evighet av ren lycka tappar jag balansen och faller huvudstupande rakt i vågen. Är mosad, dränkt och blåsagen. Men oh så lycklig.

black hole



Kommer du ihåg Black Hole som du fick i födelsedagspresent av mig.
Den ska bli film nu, i regi av David Fincher, regissören till Fight Club och manusförfattare är Neil Gaiman (som vi alla känner) och Roger Avary, medförfattare till många av Quentin Tarantinos filmer.

Det kan bli hur coolt som helst