onsdag 7 maj 2008

det händer så lätt

cycklade till jobbet idag. Gick mycket bättre den här gången än sist. Var inte alls lika förstörd när jag kom fram.

Det såg ut som om någon hade hoppat från Älvsborgsbron, räcket var fullt med blommor och ljus och små lappar. Hemskt. Även hemskare är att bron inte är så väldigt hög. Så hoppar man därifrån så kan det inte vara en garanti att man faktiskt dör. Eller är det kanske det som är meningen. En sista chans. Överlever jag så är det meningen, överlever jag inte så är det bra det med.

Du vet den här svängen som leder ner från Älvsborgsbron mot Majorna, när jag cycklade hem så hade det precis varit en trafikolycka där. En lastbil med trailer hade kört, atagligen för snabbt i svängen, och rätt in i räcket och nästan ner för slänten. Hela trucken var helt mosad och trailern var spetsad på räcket så det stack ut långa metallspett genom kåpan. Jag hoppas ingen blev skadad. Men med tanke hur trucken såg ut så kan inte chaffören mått så bra. Inga foton blir det för det kändes lite fel att ställa sig med kamera och fota en olycka, även om det var mycket folk som gjorde det.

Imorgon ska jag på MC teori.

1 kommentar:

Mikael sa...

en makaber dag på många sätt. sedan så ser man lite mer när man cyklar också men ändå.

och du har nog rätt, en låg bro, tabletter som eventuellt funkar, skära för ytligt, köra in i en bergvägg med säkerhetsbälite. Väldigt få vill på riktigt dö, men det kan kännas som enda utvägen från ett problem i livet som tycks omöjligt att leva med.

vill skriva mer och prata mer men jag är jättetrött. älskar dig jättemcket.