måndag 11 augusti 2008

fram till en räkmacka

vaknade relativt tidigt, helt utvilad för än gångs skull. Har börjat läsa lite på El Choco och den är faktiskt bättre en väntat. Jag tror jag hade nån form av förutfattad mening om den. Vet inte varför. Återkommer med mer recension när jag är klar. Gjorde en fantastiskt god tonfisksallad till frukost och gick sedan och boxades med Ewa. Det gick väldigt bra även om jag kände mig rätt så stel från gårdagens pass. Vi har kört lite platträning och jag känner att jag förbättrar min teknik en hel del.

Jag och Ewa hade tänkt att laga mat efter träningen. Men precis då ringde föräldrar och undrade om vi var sugna på en räkmacka på Heaven 23. Du kan ju gissa vad det blev. De är inte små de där mackorna heller. Den här gången orkade jag faktiskt inte trycka i mig hela och jag har räkor med mig som doggybag. Håller precis på att koka ägg för att göra en räksallad tills imorgon. Det var mycket trevligt i vilket fall som helst och vi avslutade det hela med att dela på en Crème Brulee. Även den grymt god. Det blev golvinspektion och tédrickande hemma hos oss sen och alla var ytterst imponerade. Det blir jag också varje gång jag går in genom dörren.

Dock blev jag tvungen att laga mat, eftersom jag ändå hade tinat kyckling. Och trots att jag fortfarande är mätt som en boll blev det en riktigt god gryta. Lunchlåda för resten av veckan. Jag ska faktiskt ha med mig en till Josefin imorgon.

Vet inte varför bilden är felvänd, det är den inte på datorn. Mycket irriterande. Du får säga till om du tröttnar på alla dessa matdokumentationer, men jag är så nöjd med att jag faktiskt lagar mat. Dessutom tycker jag mat är rätt så roligt att fota. För det är så väldigt svårt. Det är en fin linje mellan att få något att se gott ut, eller att det ser ut som det redan legat i magsäcken.

1 kommentar:

Mikael sa...

Nej du, fortsätt med matporren, den kompenserar för min förfallande matlagning. Samt ser mycket bättre ut.
Vill du ha en utmaning?
Försök fotografera omelett med tonfisk i olja på. Det är inte lätt, jag försökte förrigår men resultatet blev alltför osmakligt för att visas.
MIn kost är ganska ensidig men jag mår bra av den: Youghurt och frysta bär med ägg och honung (mixat) samt kaffe, lunch blir kött med salad eller om jag är i skogen bär. Pa kvällen omelett med tonfisk eller makrill.
Inga räkmackor här men jag är glad att jag prövat den, så jag vet vad du pratar om.

dags att jobba