söndag 7 december 2008

life on repeat

blev tyvärr inte många knop idag, trots goda intentioner. Har haft både ont i huvudet och ont i magen större delen av dagen och kvällen. Mycket läsning. En del ljudbok och två filmer.

Håller på att läsa Haruki Murakami "The Wind-Up Bird Chronicle, och som vanligt så har jag fastnat totalt. I det fina språket, i beskrivningar av Tokio, av blandningen mellan hemskt, obehagligt, vackert och oförklarigt. Har bara kommit en fjärdedel än så länge men den är lika facinerade som både Kafka på stranden, som hittils är min favorit, och Norwegian Wood. Tror du kommer gilla den med.

I filmväg så blev det Wanted och The Happening. Ingen av dessa var särskilt bra faktiskt. Wanted tyckte jag var lite tam och fjantig. Försöket att få den verka häftig och serietidningslik föll lite platt. Enda bra i filmen är Angelina Jolie som är grymt snygg. Trots att hon har pinnarmar. Jag blev sugen på en egen tatuering när jag såg hennes.
The Happening är inte heller särskilt bra. Storyn höll inte ihop, karaktärerna sprang mest storögt och förvirrat omkring och obehagskänslan som borde efterfölja den typen av film infann sig aldrig.

Vid elvatiden på kvällen ringde Edward och frågade om an fick låna min bil. Han hade glömt något på kontoret och ska flyga till Indien och vidare till Singapore imorgon på morgonen, två Volvo Ocean Race hamnar. Han fick låna bilen och kom in på en kopp té efteråt. Kändes bra med lite mänsklig kontakt. Jag var tvungen att rycka upp mig en stund.

Nu ska jag nog gå och sova

2 kommentarer:

Mikael sa...

Jag ser fram emot Harukari boken.

Men om du vill formulera dig mer poitivt så kan du ju säga att du ägnat hela dagen åt populärkultur.

Jag håller med om ingen av de två filmer du såg är några höjdare men att säga att det enda bra i Wanted var Angelina är väl att hårddra det? Fast visst filmens höjdpunkt var när hon gick upp ur badet.
Jag gillade storyn om ett brödraskap av mördare som funnits i tusen år och styrs av en ödets väv,
men visst de kunde gjort den mera djup och mörk och mindre fokus på att skruva kulor.

The happening sög, en av de få tillfällen i livet då jag sympatiserat med växter var denna filmen. Och jag tror inte det var tanken.

Jag tycker det låter som om Edward har ett grymt kul jobb, även m det säkert kan vara mycket påfrestande
Samt att jag tror det var bra att du fick lite sällskap. Ibland kan en sådan sak vara väldigt bra även om man själv inte orkar motivera sig till att ta kontakt med någon.

Personligen är jag totalt omotiverad och funderar mer och mer allvarligt om jag ska ta och bryta några ben så att jag sjukskriva mig och åka hem någon månad.

hoppas du får en bra dag

Mikael sa...

P.S. du kan få i hemläxa att titta på och refferera "Hell Boy 1 och 2" D.S.