måndag 15 december 2008

"welcome to a new kind of tension"

nu har jag sett sista avsnittet. Mycket bra serie nästan hela vägen, även om jag tyckte att den blev bara lite sämre mot slutet. Men fortfarande svårt att slita sig. Antar att det var Lafayettes fot i bilen och att man ska tro att det var Bill som åt upp honom men egentligen var det nån annan. Kanske dags att beställa böckerna för att slippa vänta hela vägen till sommaren 2009.

Jag är verkligen dålig på att prata i telefon. Har aldrig riktigt tyckt om det. Det är så otilfresställande, allting blir bara till hälften. Det är svårt att uttrycka sig, svårt att förklara vad man tycker och tänker, lätt att bli misstolkad och misstolka. Och jag är ledsen att säga det, men är man förbi det där nykära stadiet så är det inte så väldigt spännande att prata om meniglösheter i flera timmar.

Så du kan förstå att jag emellanåt tycket det är jobbigt att större delen av våran umgängesform består av telefonsamtal. Och tolka mig inte fel, jag tycket det är jättebra att vi pratas vid. Och jag får en rastlös krypande känsla i kroppen av att någonting viktigt fattas mig om vi inte hörts när klockan närmar sig tio. Det är bara det att ibland känns det så otillräckligt. Jag är mycket glad att du skriver till mig också. Det fyller ut gapen något. Och du skriver så bra.

Nu när jag har avslutat en serie måste jag hitta på nåt annat att göra på kvällarna. Därför har jag laddat ner denna. Kanske kan vara något. Verkar ha de alla rätta ingredienseran iallafall och på Wikipedia är den klassad som en sckräckserie med övernaturliga inslag. Jag håller på att ladda ner som sagt, återkommer när jag har sett första avsnittet.

Nu ska jag packa en matlåda. Jag inte bara handlade mat. Jag har även lagat mat för hela veckan. Är mycket nöjd, jag kom ur fas med att äta bra och levde på äckliga mackor på kontoret det senaste. Ska försöka åtgärda. Och så ska jag försöka kolla upp det med Herkules.
För jag antar att du har rätt.
Namnet på min blogg.
Det är ungefär så jag känner mig.
Rätt så mycket just nu.

1 kommentar:

Mikael sa...

Verkar vara en bra serie, ska bli kul att höra vad du tycker. Intressant filosofi verkar det vara. såg att den bara höll två säsonger, skulle tro att det ändå är smärtgränsen om man vill hålla en story bra. Det är bara underhållsvåld, sex och satir som kan hålla år efter år.

Jag tror jag förstår vad du menar med telefonen, jag tycker inte om det heller. jag menar, vi känner varandra rätt bra efter fyra år, vi kan vara tysta i timmar tillsammans utan att det känns dumt, men att driva sig själv till att prata för pratandets skull känns rätt tamt när vi vet det båda två.

vi båda två tillbringar mestadels vår tid på jobbet eller med att ta igen sig efter jobbet, och det vi helst skulle göra utanför jobbet är att vara tillsammans. Det lämnar inte så mycket över att prata om utan att det blir deppigt eller anklagande.

det är därför jag föredrar att skriva, det blir inte alltid helt rätt när jag ska uttrycka mig men jag kan veta vad jag har sagt och förklara det. Och jag säger sådant jag vill säga. för det är så mycket jag vill säga till dig och du har så mycket jag vill höra/läsa. Jag tycker oclså om att höras varje dag för att det ger mig en känsla av att du är OK men vi kanske ska lägga på innan vi går ut i tomsnack.

men då måste du sluta anklaga mig för att det alltid är jag som avslutar samtalen. Det inte att vi inte har något att säga till varandra, det är bara att vi inte får vara tysta tillsammans som gör det svårt att tvinga fram prat.

jag har krångel med mailen men jag ska ha löst det till imorgon hoppas jag.

love

PS sons of Anarchy är rätt bra DS