tisdag 31 maj 2011

Just nu

i blodbussen

söndag 29 maj 2011

Depp, lite deppigt och en hel del kul

Det blev bio. Och det blev att sova över hos föräldrar för Sims del. När jag fick mess från mamma runt halv tolv "Ring inte, alla sover. Vissa av oss sen 20.30" kändes det fantastiskt bra. Simone hade så roligt på Grimmered att när jag väl hämtade hem henne lördag kväll så var hon rätt så grinig. Vår lägenhet är inte alls lika rolig med stora ytor att leka på och trappor att klättra i. Så tack tack tack, än en gång till världens bästa föräldrar. Och massa grattis till världens bästa mamma på mors dag! Jag hade inte klarat mig utan dig.

Men tillbaka till bion. Pirates, som sagt. Och en helt ok film. Inget mästerverk men inte heller dålig. Rolig äventyrsfilm helt enkelt (och Johnny Depp är alltid snygg att titta på). Jag var möjligtvis lite trött emellanåt (filmen är nästan 2,5h lång) men fredagar brukar inte vara min toppdag heller. 
Räkmacka och ett glas vin innan. Ett glas räckt för mig. Sen var jag glad hela filmen.

Det var väldigt skumt att sova helt ensamma utan bebis. Det ekade tomt i spjälsängen brevid. Men det var rätt gött att få vakna av sig själv, ligga och läsa lite och sen äta frukost i lugn och ro. Det har ju inte hänt sen pre-bebis. 
Söndag morgon vaknade Sim lite efter sex.  Micke fick sovmorgon eftersom han hade jobbat kvällen innan. Även om han först kravlade sig ur sängen för att sätta på kaffe till mig. Vilket nog var ren självbevarelsedrift från hans sida för annars hade jag aldrig kommit upp ur sängen. Men när jag väl hade konsumerat kaffet åkte jag och Sim iväg för att handla mat.
Vi hängde på handtaget när Ica Maxi öppnade.
Resten av dagen var rätt crappy vädermässigt. Och humöret var inte på topp. Iallafall inte mitt. Jag känner mig trött och tråkig och trött och det regnade. Det känns som jag aldrig har energi eller lust till att hitta på något roligt längre. Men jag tror att jag lider av uttrycket "under the weather" för när solen skiner känner jag inte alls så. Så sommaren får rappa på lite.
Grått som sagt
 Vi promenerade iväg till Majorna för att kolla in loppmarknaden som skulle vara där. Och det var loppmarknad. Nästan för mycket loppmarknad. Massor av folk, massor. Och säkert massor av fina saker också. Men de loppiga sakerna övervägde vid första anblicken och min energinivå var inte på topp så vi struntade i det hela. Istället gick vi på museum.
The fly på väg till the flea market

Folk. Jepp
Fiskar på sjöfartsmuseet. 
Micke tyckte båtar var väldigt kul. Sim var måttligt road. 
Åka buss hem däremot. Det var kul.

torsdag 26 maj 2011

can't wait

Vi ska gå på bio imorgon, jag och min man (känns fortfarande något skumt att säga det, min man). Alle fall, vi ska se Pirates of the Carribean. Förväntningarna är skyhöga. Micke har köpt biljetter, Sim ska kanske, kanske sova över hos mamma och pappa. Jag är oerhört pepp. Har inte varit på bio på evigheter. Inte sen Avatar sommaren 2010 för att vara exakt. Börjar redan fundera på ifall jag ska köpa popcorn eller inte..

Och för ovanlighetens skull somnade Sim på mindre än trettio minuter, innan klockan nio. Så nu sitter jag här själv (Micke är ute och roar sig) och funderar på ifall jag ska titta på Criminal Minds eller Hawaii five-0. Dessa svåra val. 

Jag kanske bara går och lägger mig. Hej glamorösa liv. 

vad som händer när jag inte får nåt kaffe på morgonen

nästan framme på kontoret (efter en trettiofem minuters bilfärd, jäkla trafik) kommer på att jag har glömt datorn hemma.
Känslan då.
Fuck

onsdag 25 maj 2011

never say hopp

Vi satt i köket igår kväll och gratulerade varandra över att allt funkar så himla bra. Bebis sover hela natten, är lätt att söva, vi kan umgås på kvällarna och inte vara helt döda av sömnbrist på dagarna.
Vad händer.
Jo, hon gråter och gnäller från 23-03 .
Där får man för att uttala sig om bebis i termer om att "gött, nu funkar det"

tisdag 24 maj 2011

not so fit

man vet att man är otränad när man har muskelvärk i överkroppen.

Efter att ha kört ben.

måndag 23 maj 2011

omvända roller

det tar mig allt som oftast mellan en timme och en och en halv timme att få Sim att somna på kvällen. Vi lägger oss i sängen runt åtta, och hon brukar sova vid halv tio. Det är lång tid. Det är faktiskt så lång tid att nånstans i mitten brukar jag somna och hon ligga och klappa på mig och prata för sig själv. Jag vaknar för det mesta av att det har blivit tyst för hon har däckat. Kanske inte riktigt så det ska gå till.

old glory

jag sprang Göteborgsvarvet i Maj 2009. Exakt två år sedan. Då var jag i bra form. Jag gymmade flera gånger i veckan, jag sprang de femton kilometrarna från kontoret hem minst två gånger i veckan, jag klättrade massor, jag simmade. Jag var stark. Jag hade kondition. Jag orkade gå upp för trapporna till kontoret två steg i taget.
Men nu. Nu. Nu är det katastrofdåligt. Jag har i princip inte tränat sen det där Göteborgsvarvet för två år sedan. Eller ok, jag gymmade ett par dagar i veckan under graviditeten, och lite då och då även efter. Men regelbunden träning. Träning som gör mig bättre, starkare, snabbare. Not so much.
Jag har blivit en av dem. De som lever på gamla lagrar. Som tänker att, ja, jag gjorde lumpen (för tio år sen) visst är jag fortfarande i bra form. Jag har hela tiden haft intentionen att börja träna. Tänkt att snart så, då kommer jag igång. Men det har liksom inte blivit av. Jag har varit sjuk, och trött, det har varit mörkt, och kallt och jag har prioriterat annorlunda. Jag har väntat på en spark i baken.
Men nu har jag insett. Det är ingen som kommer sparka mig i baken, och de gamla lagrarna är jäkligt vissna. Att jag måste prioritera mig själv lite. Så jag började idag. Gymmet på lunchrasten. Tre gånger i veckan är inplanerat.
Benen känns som spaghetti. Och jag är sjukt nöjd.

söndag 22 maj 2011

om man planerar in fem saker och hinner med en halv kanske man bör vara nöjd

Regnet smattrar mot fönstret, Micke håller på att söva en motvillig Simone och helgen är nästan slut. Igen har tiden bara försvunnit i ett virrvarr av vardagsstädning, slappistid och matlagning. Vi som skulle umgås mera, fixa grejer, promenera, kanske klättra. Ja ja, alla dessa aktiviteter som aldrig hinns med. Speciellt inte när vädret djävlas med en också. Men vi har hunnit med en liten sväng på Hedens Loppmarknad. En kväll med choklad och Sagan om Konungens återkomst. Och en sväng till mina föräldrar. That's alles. Men rätt så trevligt trots allt. 
Hattar på Loppis
En ny Snowball på gång. Nu ska det bakas igen
Så här slickar grädde ur skålen
Och äter pannkakor

torsdag 19 maj 2011

suddiga vardagspix

Tillbaka på jobbet nu. Efter nästan en vecka ledigt. Lite halvsjuk hela tiden men ändå ledig. Inte bra att vara ledig. Det ger bara mersmak. Till mer ledigt. 

Nu är det kväll, Mickes tur att lägga Sim och hon är ovanligt ovillig att somna. Bla bla bla, prat prat prat, gnäll gnäll gnäll hörs från rummet. Hon sov nästan tre timmar på dan, kanske lite väl länge för att somna snabbt på kvällen. Vem vet med en bebis. Jag tittar på Criminal Minds och funderar på ifall jag borde gå och avlösa. Men det låter som nästan nästan, snart sover hon. Jag antar att Micke ropar.

Annars har kvällen varit fullt upp. Micke har lagat massa god mat, mamma var här och hälsade på. Jättekul för Sim och för mig. Sim blir alltid helt överlycklig när hon kommer. Mycket roligt.
Jag och Sim var och hälsade på finaste Alice och Carolina igår. Vi fick jättegod mat och roligt sällskap. Simone imponerade genom att promenera omkring i hela lägenheten. Och vara väldigt snäll, även om hon tömde ett helt köksskåp på golvet.     

Hmm, det ligger en liten randig bebis i korgen. 
 Vad gör den lilla bebisen. Var jag också så här liten?
 Hmm, kan man leka med den?
Kanske inte riktigt ännu. 

tisdag 17 maj 2011

and the days go by

vi har glidit omkring som två zombies hemma senaste veckan, båda sjuka, båda klena och trötta. Så istället för en rolig resa norröver så har det blivit hemmahäng och soffslappning. Micke blev riktigt däckad medans jag var lite sådär halvsjuk. Egentligen den värsta sorters tillstånd. Inte tillräckligt sjuk för att det ska vara synd om mig. Och inte tillräckligt frisk för att göra någonting mer än långsamma promenader i pensionärstempo

Men jag har ändå fått vara hemma och ägna mig åt någon sorts vardag tillsammans med frisk och energisk bebis och sjuk man.
Jag och Simone har glidit runt med barnvagnen och suttit på uteserveringar eller i parker, druckit kaffe och spanat på folk.
Vi har gått runt i mataffären och shoppat goda saker. Och sen lagat goda saker. Det här med att barn inte ska gilla kryddstark mat. Inte sant. Brocoli/spenatsoppa med chilli, yummie yummie. Kyckling med ingefära, vitlök och sambal oelek, mmm give me more!
Vi har gått på loppmarknader i jakt på en byrå att ställa in i Simones rum. Rummet som fortfarande är "under construction" men som växer fram allt mer i våra huvuden.
Suttit ännu mer på uteserveringar med kaffe, bok och musik.
Det här hemmalivet med barn, det är tungt, I tell you.
 Hängt i lekparken. Där har det gungats, lekts med sand, åkt rutchkana samt klappat på de andra barnen.
 Vi har till och med lyckats äta lite glass (bra för halsen)






Mmmmm glasss.

måndag 9 maj 2011

prata jobb

att söva Simone är en komplicerad process bestående av massa olika steg. Den funkar olika bra beroende hur väl man tajmar in de olika komponenterna. 

Just idag hittade jag ypperligt bra sätt.
Jag låg och berättade om mitt jobb i en kvart eller så. Jag såg på henne hur hon blev mer och mer uttråkad, ögonen tappade fokus, hon ställde sig upp för att hoppa lite på sängkanten allt färre gånger. Sen tappade jag rösten. Ve och fasa tänkte jag. Nu kommer det gå åt helvete. Så jag gjorde lite snarkljud, liksom för att visa hur man låter när man sover. Och tjoho, bebis somnar som en stock. 

Så kontentan. Först snacka ekonomi och sen illustrera hur tråkigt det är. Resultat. Snark!



no more sjuk

har varit sjuk så mycket nu. Mer sjuk detta året än flera sammanlagda år förr om tiden. Det är inte riktigt ok. Dags för ändring. Målet är att detta var årets sista sjukperiod (småförkylningar är godkända, men inget mer "däckad i soffan med feber, magsjuka whatever").

Detta ska uppnås genom.


  • Äta mer vitaminer i syntetisk form.
  • Äta mer vitaminer i grönsaksform.
  • Äta/laga god nyttig mat oftare.
  • Träna oftare och framför allt mer regelbundet. Minst tre gånger i veckan, antingen gym på lunchen eller springa efter jobbet.
  • Stressa av (är på god väg här tycker jag)
  • Ha mer kul,
  • och så det obligatoriska dricka mycket vatten och sova som alla fotomodeller förklarar sin snygghet med.

Några andra tips mottages tacksamt.

lördag 7 maj 2011

a mountain of cream, oh happy day

jag har blivit sjuk. Igen. Så nu är alla sjuka. Micke har varit förkyld, Sim har snor till midjan och jag har legat utslagen i soffan de senaste två dagarna. Det suger fett. Och som vanligt mitt i sjukdom så känns det som det aldrig går över.

Men idag har blivit något bättre. Och natten spenderade jag och Sim på Grimmered då Micke jobbade. Och det gick så över förväntan bra. Mina föräldrar är fantastiska med Sim och hon blir alltid överlycklig av att komma dit. Jag lyckades söva Sim i hennes säng, utan gråt. Sen titta på en hel film. äta räkor och dricka vin med bubblor i. Sen sov jag en hel natt i mitt gamla rum medan mamma och pappa hade Simvakt, vilket inte ens behövdes eftersom hon var en "sova hela natten bebis" trots förkylning och svårt att andas. Helt grymt bra.

Sen var det sol sol sol. Äntligen. Igen. Andas ut och vända ansiktet mot solen.
Och vi promenerade.
Och gungade.
Och sov på verandan.
Och målade naglarna.
Drack kaffe.
Och bakade smulpaj
med massor av vispgrädde.
Och Simone tog hela fem steg på egen hand.


onsdag 4 maj 2011

dagens skämt (eller sanning)

En rånare kommer fram till en man (eller kvinna) -Pengarna eller livet!!
Mannen drar fram sitt Volvo passerkort. - Jag jobbar på Volvo, säger han. Jag har varken pengar eller liv.

tisdag 3 maj 2011

Dagens lunch

Det fallerar

Det går inte riktigt som planerat idag, inatt, imorse. Simone sover oroligt och vaknar helt otröstlig vid tretiden på natten. Jag bär runt henne i lägenheten och hon gråter och sover och gråter. Till slut däckar vi båda på soffan till ryckig obra sömn. Jag tror hon är lite sjuk, har lite ont och inte vet vad hon ska göra med det. Inte lätt när man inte kan tala om vad det är som stör.

Jag o andra sidan, vet precis vad som stör. Det snöar. SNÖAR. I Maj. Nån måste skämta med mig.

Nu. Mera kaffe.