fredag 29 juni 2012

ridläger!

Jag har varit på ridläger Torsdag till Fredag. Inget sådant roligt som jag var på när jag var liten. Sådant där man sov över, red hur mycket som helst, åt ostbågar och hittade på roligheter på kvällarna. Men ändå sådant att jag fick skolka från kontoret två dagar och rida en hel del. Tillräckligt för att få muskelvärk och väldigt roligt iallafall. Mest fokus på hoppning, både inne på bana och ute med roliga terränghinder. Rätt intensivt och lärorikt. 
Jag hade väldigt gärna ridit lite mer än en dag i veckan. Men för det första är det dyrt som as. Och för det andra så tar det ju en del tid. Men jag är väldigt glad att jag började igen. Nu blir det tyvärr lite uppehåll då jag ska iväg till hösten. Men det kanske finns möjlighet i Warszawa också. Annars kommer jag helt klart återkomma till nästa termin.  
Hästar i hagen

Mer hästar i hagen. Hästar är för övrigt ännu svårare att fotografera än barn. De är i princip ALDRIG stilla. 

Hästen jag red. Heter Diadora och är sjukt stor. Skojar inte. Högre än mig över ryggen. 

onsdag 27 juni 2012

det finaste

när Simone verkligen vill visa kärlek, visa hur mycket hon tycker om en, lägger hon händerna om halsen, kramar hårt och viskar "DU ÄR MITT MUMINTOLL"

tisdag 26 juni 2012

sjuk vs. jobb

hemma sjuk fortfarande. Känns som en elefant sitter på mitt bröst och förhindrar djupa andetag. Fett jobbigt. Och ingen tid heller. Har väldigt mycket på jobbet. Och förutom det så blev jag lätt irriterad. Messar min chef, säger att jag är sjuk. Att jag kommer imorgon. Att jag kommer jobba i helgen för att komma ikapp. Jaha, svarar han, har du hunnit titta på några e-mail hemifrån? Och nä, det har jag inte. För jag lämnade datorn på kontoret innan midsommar. Och ja, jag hade med största sannolikhet gjort det ifall jag haft den hemma. Nu har jag jobbat såpass länge att jag faktiskt inte bryr mig nämnvärt. Jag vet att allt går att fixa sen, och att ingen är oersättlig, speciellt inte under två dagar. Men man ser ju var förväntningarna ligger. 

söndag 24 juni 2012

Sjukt och regnigt

Blivit sjuk igen. Eller antagligen inte riktigt frisk sen förra förkylningen. Det har hållit sig på en lagom nivå hela helgen för att bryta ut med jobbig "ont i bröstet" hosta nu på söndagen. Och 17 gubbar, jag har verkligen inte tid att bli sjuk. Två veckor kvar till semestern och hur mycket som helst att göra på jobbet. Micke har fått ta hela Simoneansvaret idag medan jag legat och tyckt synd om mig själv på soffan. Det är synd att han inte har nånstans att ta vägen för att få lite hjälp och avlastning, på samma sätt som jag åker till Grimmered när han behöver lite utrymme. När det hällregnar ute finns det liksom inte så mycket att hitta på. Även om jag tycker han lyckats ypperligt idag.


- Posted using BlogPress from my iPhone

midsommar är egentligen början på sommaren, inte mitten.

Vi firar midsommar andra året i rad. Denna gången hemma på Grimmered. Med Ewa och Sammi och deras kompisar. Två bebisar, inklusive en pytteliten fyradagars en. Och Simone. Väldigt trevligt med massa god mat, trevligt sällskap, god champagne och snälla små barn. Simone lyckades vara vaken och på bra humör ända tills midnatt då vi åkte hem. Vädret var självklart bedrövligt, som sig bör på midsommar, men vi satt mestadels inomhus och stördes inte nämnvärt. Och med större delen av sällskapen jobbandes som kockar blev maten fantastiskt god och hela den delen med att hänga i köket väldigt effektiv. 

Vi började med lunch, sallad, sill, och en massa andra goda saker. Efteråt var vi så mätta att det kändes osannolikt att vi skulle orka med middag.  
Simone plockade blommor på verandan. Hrrmm
Det slappades i soffan och tittades på Mumin
Vi orkade med middag trots allt. Och jordgubbar. Med grädde. Och kladdkaka. 
Sim åt fyra (halva) majskolvar
Och Sammi gjorde en krans!
Den pyttelilla människan jag nämnde. Verkligen pytte pytte.

torsdag 21 juni 2012

Simone rockar fett på MTV galan



dagens observationer

  • Simones frukostvanor har försämrats kapitalt. Från att äta tre ägg varje morgon äter hon... Ingenting. Jo, en bulle och lite kabanos.
  • Min plan att jobba på kvällarna när Micke är i Kiruna går sådär i och med att det tar runt två timmar att få Sim att somna varje kväll. Vi lägger oss klockan åtta. Klockan tio är jag inte i bra form att skutta upp och starta datorn.
  • Ska man köpa avslutningspresent till sitt barns dagisfröknar?
  • På väg till kontoret såg jag en gammal gammal man. Dubbelvikt och med vitt hår stå och plocka blommor vid vägkanten. Alldeles själv. Det slog mig som någonting väldigt fint.
  • Klockan är bara tio och jag har säkert haft fem konversationer om vädret på midsommar.
  • Som för övrigt verkar suga fett.
  • over and out med observationer för nu 

onsdag 20 juni 2012

sommar på dagis

Idag var det sommaravslutning på dagis. Solen sken och vi åt bullar och russin. Den vettiga maten som broccoliplättar fick följa med hem igen. Såklart. 

Det var ballonger och vimplar och massa barn med tillhörande föräldrar.

Det sjöngs sånger. Och Simone var väldigt noga med att ropa  BAROU BRAOU efter varje sång

Vi lekte med och jagade ballonger. Mycket roligt. 

Dagens "dö av söthet" ögonblick. Ballongen exploderade. Simone bara BALLONGEN, VAL TOG BALLONGEN VÄGEN? BALLONGEN SA BOOM! BALLONGEN BOLTA!



tisdag 19 juni 2012

oplanerad matlagning

fick idag reda på att tydligen var det sommaravslutning på Simones dagis imorgon. Oups! Så det var bara att åka hem och laga lite pick-nick vänlig mat. Typ broccoliplättar och chokladbullar. 
Hacka och koka lite broccoli

Blanda med ett ägg, parmesan och lite mjöl. Stek i gjutjärnspanna. 

Servera med lite youghurt och packa ner för pick-nick
 Och för efterrätt
Blanda mörk choklad, lite kanel och lite socker. 

Bred ut på degen som gjordes förut.

Rulla ihop till en korv och skär i bitar

Lägg i formar och låt jäsa lite

Låt gärna svalna 
Ät och dö godhetsdöden


måndag; ett foto varannan timme typ (lyckades inte varje timme)


Studiedag på dagis och Micke i Kiruna. Snacka om att dagen går snabbt då.

Vi stiger upp klockan nio och käkar frukost. Jag läser bok Simone tittar på Spöket Laban

Runt elva är vi påklädda och har städat upp och tvättat lite

Fram tills klockan ett behöver jag jobba lite medans Simone tittar på Mumin.

Vi går ut på en promenad på en timme, och klockan tre var vi hemma och lagade pannkaksplättar. Simone åt och tittade på Spöket Laban, jag åt och jobbade.

Runt klockan fem var vi på Universeum. Ett försök att kompensera all Spöket Laban tittande och jobbande.

Klockan sju, efter en viss Muminkris (ingen TV tittande efter sex (sen tre dagar tillbaka)) satt vi vid köksbordet med varm choklad och Muminbok.

söndag 17 juni 2012

vi gjorde lika mycket på en söndag som vi i vanliga fall gör under en hel helg

idag har vi lekt med en fontän. Nästan en timme. Hur roligt som helst. Man smyger upp mot fontänen väntan på att den exploderar med vatten och sen springer skrikande därifrån. Till och med Simone tyckte det var roligt. Vi har även varit på Grimmered och ätit jordgubbar med vispgrädde (jag), en hel kastrull potatis (Simone) och umgåtts med mina föräldrar. Promenerat på stan, druckit kaffe och ätit croissanter. Tittat på fina blommor och gröna blad i palmhuset, grävt lite i sanden och åkt kana. Och jag har köpt ett par skor. En helt godkänd helg. 
Kunde inte riktigt låta bli
Trädgårdsföreningen är ett bra ställe

Där man kan kolla på plantor och vattenväxter
Posera på bänkar
Och springa det snabbaste man har
Och ja, posera på bänkar

fredag 15 juni 2012

Home alone

Micke och Simone har åkt till Malmö. Jag kom hem runt sju från jobbet och har tillbringat kvällen med popcorn, vattenmelon och TV serier. Och choklad. Drabbades först av lite dåligt samvete över att jag borde göra någonting vettigt. Men jag har släpp det nu. Och är oerhört nöjd med min kväll.




torsdag 14 juni 2012

jag börjar bli trött på att prata om sömn #345

att få Simone att somna. Seriously.
Igår gick jag och lade mig med henne klockan kvart över åtta.
Två timmar senare var hon fortfarande vaken.
Och pigg.
Och pratsam.
Jag kände att nu skiter vi i det. Jag går upp, du får också gå upp om du vill. Och det gjorde hon. Sen tror jag Micke fångade henne och fick henne att somna ändå. Typ vid elva.
Suck.

Jag vet inte alls om det har nånting med insomningen att göra. Men jag tror att det är dags att ändra på kvällsrutinen lite. Rutinen från det att vi kommer hem från dagis till sovdags.
Ingen tittade på Mumin eller Spöket Laban (ny favvo) efter middagen eller efter klockan sex är en prio. För jag tror lite att hon slappar och vilar framför tittandet, samtidigt som hon får massa intryck. Som hon börjar bearbeta när det egentligen är dags att sova. Därför har hon så svårt att komma ner i varv. Vi har lite fallit ner i curlingföräldrarfällan. Det är svårt att säga nej när Simone ropar med förtvivlad röst MUUUMIN! Jag misstänker att det kommer bli en del gnäll och hysteriska utbrott den första tiden. Men såsmåningom kanske hon vänjer sig av med att titta på TV på kvällarna. Och vi behöver nog träna lite konflikter.

onsdag 13 juni 2012

Berlin lööv

Efter en långhelg är Berlin avprickad från listan på ställen jag vill besöka. Och jag måste säga att staden slog alla mina förväntningar. Den är så oerhört varierande och mångfasetterad, vi kände historiens vingslag (klychigt men sant) i varenda litet hörn. Staden har en extremt omväxlande uppsättning av byggnader och arkitektur. Moderna skyskrapor trängs med nedklottrande 1700-tals hus, gamla katedraler står bredvid nya kyrkor och konst överallt. Modernistisk och påkostad konst över hela västra Berlin, handmålad och klottrig konst i de östra delarna.
Och till råga på allt så var det väldigt god mat, låga priser och väldigt trevliga människor. I lööved it. På tre dagar hann vi inte med ens en liten del av det jag ville se. Trots att vi gick så mycket att jag fick blåsor under fötterna och muskelvärk i benen.
We will be back.


Gendarmennmarkt torg i närheten av där vi bodde. Berlins konserthus i mitten samt Tyska och Franska kyrkan som speglar varandra

Jag framför Holocaust Denkmal, 2 711 sarkofager i olika höjder bildar en stor labyrint

Cool geometri på Department Store 206

Colours, en second-hand där man köpte kläder i lösvikt

Promenad i östra delarna av Kreutzberg

En rosa bar, Barbie Deinhof. Skumt ställe med goda drinkar.

Tyskland spelade EM match

Spontana caféer nära Görlitzer park

Fin utsikt från fin bro i östra Berlin

Slumpmässig loppmarknad på väg till Pergamon museet 

Loppmarknadspegel

Mycket god mat

Världens största dino på Museum für Natukunde

Äckliga djur i burkar på Museum für Natukunde

Sista fikan